Najbolji od najboljih: Kakav spektakl u Solnoku!

Srbija bolja od šampiona Lige šampiona, ekipe Solnoka, uz četiri gola penzionisanog Nikića. Gocić, Aleksić i Prlainović, kao i svi članovi šampionske generacije Solnoka, proglašeni su za počasne stanovnike tog grada.

Ostali sportovi 03.09.2017 | 11:30
Najbolji od najboljih: Kakav spektakl u Solnoku!
Sjajna vaterpolo predstava u Mađarskoj!

Oko 1.000 gledalaca uživalo je u fantastičnoj vaterpolo utakmici između klupskog prvaka Evrope, Solnoka, i najdominantnije reprezentacije u ovom sportu - Srbije.

"Delfini" su bili gosti u okviru Dana grada, i samog velikog uspeha vaterpolista Solnoka, a Srbija je na ovom meču nastupila u sastavu koji je osvojio Olimpijske igre, sa izostankom Nikole Jakšića, i slavila nakon boljeg izvođenja peteraca.

U toku "regularnog dela" susreta bilo je 16:16, da bi "četa" Dejana Savića bila bolja u penal završnici: Solnok - Srbija 19:20 (4:4, 6:2, 1:6, 5:4, 3:4).

Utakmica je bila lepa za posmatrače, igralo se atraktivno, gol za gol, a najefikasniji u našim redovima bio je Slobodan Nikić sa četiri pogotka, dok su po tri dali Duško Pijetlović i Filip Filipović. U dresu Solnoka igrali su Ćuk (2), Aleksić (1) i Ćuk, koji su i menjali strane, a dva pogotka za mađarski sastav dao je i Živko Gocić.

Gocić, Aleksić i Prlainović, kao i svi članovi šampionske generacije Solnoka, proglašeni su za počasne stanovnike tog grada.

SOLNOK: Nađi, Gocić 2, Batori 2, Zalanki 2, Hangaj 1, Mezei 4, Aleksić 1, Janger 2, Prlainović, Varga, Ćuk 2 Kiš, Benke 1, Janšil 2, Žombor.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 3, Nikić 4, Aleksić 1, Drašović 2, Filipović 3, Prlainović 2, S.Mitrović 3, B.Mitrović, Ubović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar