F1: Hamilton do 69. pola u kišnoj Monci!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju u trci za Veliku nagradu Italije.  Niko kao Luis, "pao" rekord Šumahera! Formula 1 ima novog rekordera.

Ostali sportovi 02.09.2017 | 22:45
F1: Hamilton do 69. pola u kišnoj Monci!
Britanac je najbrži krug u Monci prešao za minut i 34,660 sekunde i tako osvojio rekordnu 69. pol poziciju u karijeri.

S druge pozicije na nedeljnoj trci za VN italije startovaće vozač Red Bula Maks Ferstepen, dok je njegov timski kolega Danijel Rikardo zauzeo treće mesto.

Lens Strol iz Vilijamsa ostvario je četvrto najbolje vreme, dok je peti bio Esteban Okon iz Fors Indije. 

Lider u generalnom plasmanu, vozač Ferarija Sebastijan Fetel startovaće sa osmog mesta, dok će mu društvo u četvrtom startnom redu praviti timski kolega Kimi Raikonen na sedmom mestu, a šesti Valteri Botas iz Mercedesa. 

Rekord britanskog vozača za istoriju!

Luis Hamilton je osvojio "pol" poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije i tako došao do svog 69. starta sa prve pozicije na startu trke, pa je time nadmašio dosadašnjeg lidera Mihaela Šumahera koji u svojoj bogatoj karijeri imao jednu manje.

Hamilton je imao najbrže vreme kvalifikacija koje glasi 1 minut i 35.554 sekunde.

Vozač Mercedesa bio je tako za 1,148 sekundi brži od talentovanog Maksa Verstapena iz Red Bula, dok je treći bio njegov kolega Danijel Rikardo.

Četvrto mesto zauzeo je Lens Strol iz Vilijamsa, dok je odmah do njega Esteban Okon iz Fors Indije. Valteri Botas je šestom mestu, dok potom slede dva Ferarija - Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel, koji je tek osmi. Deveti je Felipe Masa, a deseti Stofel Vandorn iz Meklaren Honde.

Kvalifikacije su vožene po izuzetno vlažnoj stazi, a i sam početak kasnio je skoro tri sata zbog jake kiše. 

Trka za Veliku nagradu Italije voziće se od 14.00.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar