EP: ''Orlovi'' u pohodu na 11. medalju!

Odbojkaška reprezentacija Srbija od 17. 30 sastaje se sa selekcijom Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva.  Samo pobeda! Odbojkaši Srbije protiv Nemaca (17. 30 časova) u borbi za finale Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ostali sportovi 02.09.2017 | 13:45
EP: ''Orlovi'' u pohodu na 11. medalju!
Izabranici Nikole Grbića pokušaće u Krakovu da obezbede finale u tako nastave pohod ka osvajanju 11. medalje na evropskim prvenstvima.

Nemci su pobedom nad Češkom izborili plasman i posle 24 godine uspeli su da se plasiraju u polufinale.

Grbić je naveo da je zadovoljan igrama i energijom svog tima u dosadašnjim utakmicama u Poljskoj, kao i motivacijom igrača. 

"Ovo što smo do sada pokazali je jako dobro, energija koju smo stavili na teren je bila dobra, što je i donelo rezultat. U teškim momentima smo pokazali mirnoću, stabilnost i agresivnost, bez predaje smo igrali do kraja... To je energija koja nam treba za polufinalnu utakmicu, a mislim da je polufinale EP motivacija sama po sebi", rekao je Grbić. 

Polufinala utakmica Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Nemačke igra se u subotu od 17.30. 

U drugom polufinalu, od 20.30. igraju selekcije Rusije i Belgije.

Vreme je za naplatu dugova! Ako nam je neko dužan onda su to sigurno Nemci koji su nas izbacili iz voza za Olimpijske igre u Riju prošle godine i nema lepše prilike da im se revanširamo za taj udarac danas u polufinalu Evropskog prvenstva u Krakovu od 17.30 časova.

Biće to prilika za Orlove da se približe velikom finalu (četvrtom u istoriji na evropskim prvenstvima) i još jednom odličju na velikim takmičenjima, mada selektor Nikola Grbićočekuje otpor Pancera.

"Očekujem njihovu dobru igru, ali opet i sa naše strane veliku energiju kakvu smo imali tokom celog turnira, naročito u momentima kada je bilo teško i kada smo jurili rezultat. Mirnoća, stabilsnost i agresivnost, bez predaje, rezultiralo je dobrim rezultatom. To je ono što nam treba danas, a mislim da je sam ztanačaj utakmcie dovoljan motiv", izjavio je Nikola Grbić.

Selektor nema dilemu da će naš tim biti danas na izuzetnom nivou.

"Uvek smo teško igrali s njima, upisali smo i dosta poraza u poslednjih par godina. Očekujem težak meč, ali mislim da smo bolji od njih i da ćemo pobediti Nemce", poručio je Grbić.

Njegovo mišljenje deli i kapiten Dragan Stanković (32).

"Protiv Bugarske smo bili blizu maksimuma, energetski možd ai na vrhu mogućnosti, ali ima još prostora u igri. Ipak, smatram da su naše šanse protiv Nemaca velike i da ćemo uspeti da na kraju izađemo kao pobednici", kazao je Stanković.

Meč u Krakovu biće poseban za Marka Podraščanina koji će danas zabeležiti 250. reprezentativni nastup u dresu Srbije. Bilo bi lepo da ga saigrači obraduju pobedom, a sutra i zlatnom medaljom.

ODBOJKA - EVROPSKO PRVENSTVO

Polufinale:

17.30: (1,30) Srbija - Nemačka (3,20)
20.30: (1,25) Rusija - Belgija (3,55)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar