DL: Ivana dodala još jedan dijamant svojoj kolekciji!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je Dijamantsku ligu, pošto je u Briselu pobedila skokom od 6,70 metara.  Dijamantski kraj sezone - Ivana opet najbolja! Najbolja srpska atletičarka odbranila trofej i opet se vraća kući sa glavnom nagradom.

Ostali sportovi 01.09.2017 | 20:40
DL: Ivana dodala još jedan dijamant svojoj kolekciji!
Ovo je bila Ivanina 12 pobeda na mitinzima Dijamantske lige.

Drugo mesto zauzela je Britanka Loren Ugen sa skokom od 6, 65, dok je Amerikanka Sanders Šakila skočila 6, 64 što joj je bilo dovoljno za treće mesto.

Ivana u Dijamanstkoj ligi nije puno skakala ove godine, ali je zbog promene pravila bila u prilici da se okiti glavnom nagradom.

Španovićeva je u drugim skokom od 6, 62 došla do prve pozicije, ali je u narednom krugu Tijana Bartoleta zauzela to mesto. Ivana je u petom krugu napravila prestup, pa je pala na četvrto mesto, da bi kada je najpotrebnije zablistala.

U poslednjem skoku napravila je rezultat od 6, 70 što je bio najbolji rezultat i dovoljan za osvajanje još jednog dijamanta.

Na kraju sezone prožete pehovima, Ivana Španović vraća se u Srbiju sa dijamantom!

Srpska državna rekorderka u Briselu je branila i odbranila trofej Dijamantske lige, trijumfom u velikom finalu. Najviše mesto na podijumu, trofej i novčanu nagradu Ivani je doneo skok u poslednjoj, šestoj seriji, od 6,70 metara!

Drugo mesto pripalo je Britanki Lorejn Jugen (6,65), a treće Amerikanki Šakili Sanders (6,64). Tijana Bartoleta bila je četvrta sa skokom od 6,63, a svetska prvakinja Britni Ris završila je takmičenje na petoj poziciji, skokom od 6,61 metar.

Ivana je ovim uspehom ponovila prošlosezonski rezultat i na najlepši način zaokružila sezonu u kojoj je imala niz problema.

Prošle zime Španovićeva je u Beogradu skočila istorijskih 7,24 i osvojila titulu prvakinje Evrope, ali je pre početka letnjih takmičenja doživela povredu lista leve noge, koji je dva meseca udaljio od borbi za trofeje.

Nakon povratka turnirima i osvajanja mitinga Dijamanatske lige u Lozani ponovo je doživela povredu (stopalo) i oporavila se dovoljno da na Svetskom prvenstvu u Londonu skoči najdalje, ali je već dobro poznato kako je zbog papira na leđima ostala bez zlata...

Ipak, sada se sve ružno briše, a Ivana nasmejana odlazi na odmor, a potom i pripremu za narednu sezonu, kada je očekuje dvoransko Svetsko prvenstvo u Birmingemu (2-4. mart).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kuki

01.09.2017 18:53

Svaka čast, čestitam

ODGOVORITE