Srbi imaju svjetskog prvaka u džudou iz I. Sarajeva!

Majdov osvojio zlatnu medalju na SP! Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.  To, Nemanja: Srpski džudo majstor je prvak SVETA! Naš sportista Nemanja Majdov vezao je sedam pobeda u jednom danu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i doneo našoj zemlji najsjajnije odličje. Momak iz Istočnog Sarajeva ima samo 21 godinu.

Ostali sportovi 01.09.2017 | 19:00
Srbi imaju svjetskog prvaka u džudou iz I. Sarajeva!
Majdov je do trijumfa nad Slovencem Mihaelom Žgankom i to pošto je njegov rival dobio drugi žuti karton.

Majdov je do finala pobedio Kubanca Aslija Gonsalesa iponom, Kazahstanca Islama Bozbajeva iponom, Le Bu Ejale iz Demokratske Republike Kongo iponom, Portugalca Selia Diasa iponom, da bi Gruzina Ušangija Margijanija pobedio vazarijem u četvrtfinalu, ali tek posle zlatnog poena.

U polufinalu je za rivala imao domaćeg takmičara, Madjara Kristijana Tota.



Svetsko zlato za naš džudo posle pauze od 37 godina!

Srpski džudo majstori Nemanja Majdov vezao je sedam maestralnih pobeda na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i na impresivan način, već u 22. godini, postao - šampion sveta!

Majdov je danas u finalnoj borbi u najjačoj, kategoriji do 90 kilograma, "osvetio" svog prijatelja, sparing partnera i kolegu iz reprezentacije, Aleksandra Kukolja, kojeg je u polufinalu savladao slovenački takmičar, Mihael Žgank.

Kada je došao na borbu od zlatnog odličja, Majdov je odlučio da ne razmišlja previše o tome što je Žgank na putu ka finalu izbacio prvo aktuelnog prvaka sveta, Donhana Gvaka iz Južne Koreje, a onda i Kukolja, već da borbi pristupi kao što je to uradio u šest navrata pre toga, sve u istom danu.

I, isplatilo se!

Agresivnim pristupom, Majdov je potpuno poremetio Slovenčev plan i pobedu ostvario kada je Žgank i drugi put opomenut žutim kartonom.

Momak rođen 1996. godine u Srpskom Sarajevu zakoračio je na impresivan način u svet "odraslih" i na dvostruku titulu juniorskog prvaka Evrope iz Bukurešta 2014. i Malage 2016. godine "odgovorio" jednim od dva najveća moguća uspeha u ovoj plemenitoj veštini: svetskim zlatom!

Na kraju, Kukolj je posle poraza u polufinalu od Žganka nadjačan i u borbi za bronzu sa još jednom Nemanjinom žrtvom - Ušangijem Margijanijem iz Gruzije.

Kukolj je poražen rezultatom 2:0, a Gruzijac je oba boda dobio vazarijem.

Kukolj je u prve dve runde bio slobodan, potom je vazarijem savladao Poljaka Pjotra Kučeru, zatim je za 71 sekundu savladao Turala Safgulijeva iz Azerbejdžana i iponom prošao dalje.

U četvrtfinalu protiv Mongolca Altanbagana Gantulge Kukolj je učimatom došao do jednog vazarija, dovoljnog za prolaz u bitke za medalje. U polufinalu je za rivala imao Slovenca Mihaela Žganka. Bitka je bila bez mnogo lepih akcija, čvrsta. Takođe je odlučivao zlatni poen. Na kraju je odlučio šido (kazna) za srpskog borca.

Nemanjin put do svetskog zlata:

1. kolo: Esli Gonzales (Kuba)

2. kolo: Islam Bozbajev (Kazahstan)

3. kolo: Ejale Le Bo (DR Kongo)

osmina finala: Sijelo Dijaz (Portoriko)

četvrtfinale: Ušangi Margijani (Gruzija)

polufinale: Kristijan Tot (Mađarska)

finale: Mihael Žgank (Slovenija)

Kukolj bez medalje na Svetskom prvenstvu! Reprezentativac Srbije u džudou Aleksandar Kukolj nije uspeo da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Kukolj je u borbi za bronzu u kategoriji do 90 kilograma poražen od Gruzijca Ušangija Marđijanija sa 2:0, a Gruzijac je oba boda dobio vazarijem

Kukolj je u prve dve runde bio slobodan, potom je vazarijem savladao Poljaka Pjotra Kučeru, zatim je za 71 sekundu savladao Turala Safgulijeva iz Azerbejdžana i iponom prošao dalje.

U četvrtfinalu protiv Mongolca Altanbagana Gantulge Kukolj je učimatom došao do jednog vazarija, dovoljnog za prolaz u bitke za medalje.

U polufinalu je za rivala imao Slovenca Mihaela Žganka. Bitka je bila bez mnogo lepih akcija, čvrsta. Takodje je odlučivao zlatni poen. Na kraju je odlučio šido (kazna) za srpskog borca.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Is

01.09.2017 18:50

Kakav je ovo pobjednicki mentalitet i koliko se momak zrtvuje za rezultate zasluzio je svaki moguci uspjeh! Svaka cast Sampione!!!

ODGOVORITE