Odbojkaši: Pozitivom na Nijemce u 1/2-finalu!

"Još malo je ostalo, moramo i dalje da verujemo, da igramo za svaku loptu i održavamo ovu pozitivnu energiju". Polufinale i finale na TV Arena sport.

Ostali sportovi 01.09.2017 | 19:45
Odbojkaši: Pozitivom na Nijemce u 1/2-finalu!
Gledajući rezultat 3:0, deluje da su naši odbojkaši bez većih problema savladali Bugarsku i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva.

Daleko od toga, međutim, da je bilo tako...

Svaki set bio je vrlo napet i uzbudljiv, a u trećem je protivnik, čak, imao tri set lopte, ali na kraju - 25:21, 25:22, 28:26 u korist "orlova".

Koliko im je bilo teško, znaju samo igrači, pa evo šta su neki od naših junaka izjavili posle utakmice sa Bugarskom, a uoči polufinala u kojem će se u subotu od 17.30 sastati sa Nemačkom...

Marko Podraščanin:

"Ostvarili smo veliku pobedu protiv neugodnog protivnika. Rezultat 3:0 deluje da je bilo lako, ali nije bilo tako na terenu. Spremali smo se za ovo četvrtfinale i cela ekipa je jako dobro reagovala. Pokazali smo karakter i ova pobeda će nam mnogo značiti".

"Spremamo se sada za Nemačku, koja je vrlo sličan protivnik kao Bugarska. Sada smo zaustavili Sokolova, a nadam se da ćemo u sledećoj Grosera i da će nam to doneti lakšu pobedu".

Srećko Lisinac:

"Prva dva seta smo odigrali bez greške i kontrolisali utakmicu. Znali smo da će u trećem oni zaigrati na sve ili ništa. Snažno su servirali i imali smo malo problema, izgubili smo ritam, a oni su poveli. Umalo nisu dobili taj set, ali odigrali smo fantastično u odbrani i preokrenuli za zasluženu pobedu".

"I pre turnira rekao sam da su Nemci jedan od favorita za zlato. Imaju stvarno odličnu ekipu. Imaju tri-četiri odlična primača, korektore, dizača... Čeka nas još teži meč".

Nikola Jovović:

"Svi smo željno čekali polufinale. Ostale su nam sada još dve pobede, jer stvarno želimo to zlato. Svi igramo kao jedan... Znamo da se Nemci oslanjaju na Grosera, koji igra fantastično, ali nadam se da ćemo mi borbenošću i pozitivnom energijom uspeti da nastavimo u pobedničkom ritmu. Verujem da ćemo spremni, pogotovo u glavama, dočekati polufinale".

Kako je bilo na terenu tokom poslednjih par poena, koji su doneli preokret i pobedu?

"Potpuni haos! Bugarsi su igrali stvarno dobro, a nama se uvukla nervoza, ali eto, uspeli smo da prelomimo i radujemo se".

Uroš Kovačević:

"Nemam reči da opišem koliko je ova pobeda značajna za naš tim iz prostog razloga jer pre dve godine nismo imali sreću, doduše ni kvalitet, da budemo među četiri najbolje selekcije u Evropi. Čestitam Bugarskoj na borbi, ali iako su imali veliku pomoć sudija nisu mogli da nam pariraju. Čestitam mojoj ekipi koja je ostavila srce na terenu, stvarno je bio spektakl i zato je dosta Poljaka i navijalo za nas".

Poslednjih par poena?

"Kada toliko želiš, onda i dobiješ. Baš zato što imamo veću želju od Bugara, zato ih uvek i pobeđujemo".

Nikola Rosić:

"Jako lepa i kvalitetna utakmica. Bugari su, kao i uvek, igrali dobro, ali mi smo bili odlično spremni, a imali smo i dan više da se osvežimo. Do samog kraja verovali smo u našu igru i uspeli da ostvarimo ono što smo želeli. Sada nas čeka još važnija utakmica, ali još malo je ostalo, moramo i dalje da verujemo, da igramo za svaku loptu i održavamo ovu pozitivnu energiju".

Nemanja Petrić:

"Odlično smo reagovali, bili koncentrisani, imali smo veliku želju i borbenost čak i kada smo gubili u trećem setu. To me jako raduje. Emocije su sada jake, ali trebalo bi da ih kontrolišemo i što bolje se pripremimo za težak meč koji nas čeka protiv Nemačke".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar