Šešelj pozvan ponovo u Hag

Vođa radikala pozvan je da dođe na izricanje presude, koje je zakazano baš na dan Sveta tri jerarha, krsnu slavu SRS!

Srbija 31.08.2017 | 14:26
Šešelj pozvan ponovo u Hag
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj juče je pozvan da dođe u Hag, gde bi prisustvovao izricanju nove presude nakon što je žalbeno veće razmotrilo žalbene predloge haškog tužilaštva, saznaju „Alo!” novine. Izricanje nove presude Šešelju zakazano je, kako saznajemo, za 12. februar 2018. godine.

Zanimljivo je da se ovaj datum poklapa sa crkvenim praznikom Sveta tri jerarha, koji Srpska radikalna stranka obeležava kao svoju krsnu slavu, pa se osnovano može pretpostaviti da je i sam datum određen kako bi doprineo dodatnoj destabilizaciji Srbije. Naime, sam Šešelj je već jasno poručio da se neće dobrovoljno vraćati u Hag, a ukoliko sudsko veće bude insistiralo da ga vlasti u Srbiji privedu i silom pošalju na izricanje presude, to bi svakako dovelo do demonstracija Šešeljevih pristalica, mogućih sukoba sa snagama reda, ali bi i zakomplikovalo političku situaciju u zemlji, pogotovo u prestonici, gde se očekuju lokalni izbori početkom sledeće godine.

Podsetimo, haško tužilaštvo tereti Šešelja da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i proterivanje Hrvata iz Vojvodine. Tužilaštvo je u svojoj žalbi na oslobađajuću presudu Šešelju ukazivalo na propuste koje je, kako kažu, učinila većina članova sudskog veća, koje je oslobodilo Šešelja i predložilo žalbenom veću da preinači odluku i da ga proglasi krivim i osudi.

(Alo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

isteklo

31.08.2017 12:36

Predmet protiv Vojislava Šešelja je zatvoren time što ga je Haaški sud oslobodio u martu 2016.godine. Za mene je to zatvoren predmet koji je istekao...

ODGOVORITE
Name

Komšo

31.08.2017 15:10

Šele je svoje odrapio.Dajte Orića i druge krvnike u apsanu.Budite bar malo pravedni.

Name

Karadoz

31.08.2017 15:12

Srbima je svaki dan neki svetac jal slava, pa kad god da nekog pozoves bice zasto bas na taj dan.

ODGOVORITE
Name

cris

31.08.2017 19:19

pa nije mu baš svaki san slava stranke već jednom godišnje

Name

Re

01.09.2017 06:15

Pa ako hoćete iskreno, u Hag se i pozivaju samo one koji slave a imaju i šta slaviti jer imaju i vjeru i istoriju. Neće pozvati Orića jer nema ništa od navedenog. Takvi su im podobni.