Peljećki most će biti izgrađen

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas na početku sjednice Vlade da će Pelješki most biti izgrađen.

Region 31.08.2017 | 12:23
Peljećki most će biti izgrađen
"Još jednom poručujem našim prijateljima u BiH, ali i hrvatskoj javnosti, da projekat povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, ali i povezivanje evropske teritorije Pelješkim mostom ide dalje", istakao je Plenković.

On je naglasio da će most biti izgrađen, da se dijalog sa BiH nastavlja, te da je o tome razgovarano na sjednici Savjeta ministara i Vlade Hrvatske početkom jula u Sarajevu, prenosi TV "N1".

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović povodom najavljenog početka izgradnje Pelješkog mosta juče je uputio pismo ministru mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegu Butkoviću u kojem ga je informisao o postojanju pravnih smetnji za izgradnju i pozvao na hitnu obustavu svih aktivnosti u vezi sa izgradnjom mosta.

Pismo je upućeno i na adrese predsjednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera, visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini, evropskog komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana, kao i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, te šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

31.08.2017 10:25

ANDRIJA, E PA I VIDJEĆEMO.

ODGOVORITE
Name

Kiki

31.08.2017 10:50

Most treba praviti tako kako je projektovan i to sto prije. Ovi iz BiH lupetaju bzvz.

Name

pan am

01.09.2017 16:49

Kiki, ovdje samo ti lupetaš.

Name

Rs

31.08.2017 10:33

Svi bi da osicare od zemlje koja se zove Bosna samo oni koji zive u njoj nista.

ODGOVORITE
Name

ruto

31.08.2017 10:33

Ima li smisla da sa tog mosta prolaznici pišaju po hrvatskom cvijeću. Nema brate dragi. Zato vi hrvati trebate uzeti u obzir da ste bili u posljednjem ratu saveznici. Eto.

ODGOVORITE
Name

Re

31.08.2017 11:26

ruto care kupi nam cigare. Kakvo te cvijece spopalo poco si da buncas ko i sef ti,te sami ljudi svoja imanja pale te past ce kisa vojsci ne treba helikopter s kiblom za gasenje pozara,te strucnjak za reviziju pojma nema o zivotu,te... Ma ne treba dalje,a i taj revizor je poslan da ispegla bilanse al ocito da je minus toliki da vise to nije moguce. Izdaju se zapisi i dizu krediti bez kontrole,za to se kupuju luksuzni auti a kad neko pita kako to jer para vise nema pocne da se srbuje na kub i radi sve da se tenzije dignu do te mjere da na lopovluk stoljeca svi zaborave. A peljeski most nam je svima izlaz na otvoreno more i tvom Baji da ne mora na slovenacko primorje da ide na jahte kumova i... ma necu dalje nema smisla budalama govorit zna svak kako se glasa i sta ce poslije da bude,bojim se da bi SNSD u sledecoj reprizi ovu melodramu pretvorio u horor.

Name

Q

31.08.2017 14:42

NAPRAVITE TRI OD VISKA GLAVA NE BOLI A TEZERVNA VARIJAMTA JE UVJEK POTREBNA.

Name

Hm

31.08.2017 14:43

Bakir im je lijepo, uljudno ponudio da prave tunel. To i jest deset puta pametnije. Ako neće, i ne moraju. Most neće praviti.

ODGOVORITE
Name

Đuvegija

31.08.2017 15:24

Neka hrvtići daju BIH malo morske obale i ovi ce dozvoliti gradnju mosta.Svi zadovoljni !

Name

Natural View

31.08.2017 17:43

Najbolje da svu obalu od Makarske do Sutorine prepuste Bosni i Hercegovini jer joj to prirodno i pripada. Tako ce se Covicev entitet uvecati pa ce Rvati biti ravnopravniji u nasoj sekularnoj BiH.