Završen sastanak Vučića i Tačija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hašim Tači razgovarali su u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Domaćin radnog doručka bila je visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini.

Srbija 31.08.2017 | 10:44
Završen sastanak Vučića i Tačija
Neformalni radni doručak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, čiji je domaćin u zgradi Evropske spoljnopolitičke službe u Briselu šefica EU diplomatije Federika Mogerini, završen je posle sat i po.

U Evropskoj komisiji ranije je najavljeno da je cilj ovog sastanka razmena mišljenja o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine sa fokusom na pripremi početka nove faze u dijalogu, koja je dogovorena na sastanku dva predsednika u julu.

U Briselu naglašavaju da su pripreme za "novu fazu" dijaloga u toku, a da je na "dvema stranama da se dogovore oko sadržaja i formata" nove faze.

Predviđeno je da se na današnjem sastanku razmotre i primene do sada postignuti dogovori u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Tokom prethodnog sastanka, početkom jula ove godine, dve strane su se dogovorile da počnu sa pripremama za otvaranje "nove faze dijaloga".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tada je najavio da će se ona baviti "suštinskim stvarima" i dugoročnim rešavanjem odnosa Srba i Albanaca, a u međuvremenu je u srpskoj javnosti pokrenuo unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srbija na nogama

31.08.2017 08:59

Ovi ce da priznaju kosovo a ovi ce da plate i svi ce biti sretni.

ODGOVORITE
Name

Богдан Митровић

31.08.2017 09:56

Јел' се вУЧКо барем пожалио Тачију за то што је ухапсио Богдана?

Name

Jure

31.08.2017 10:17

Srbija mora priznati Kosovo sad ili poslije.

Name

xxx

31.08.2017 09:42

Sreća pa imaju ovi albanci da se vucic ima sa kime sastajati.

ODGOVORITE