Vučić: Pozvaću Trampa u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro zvanično uputiti poziv predsjedniku SAD Donaldu Trampu i potpredsjedniku Majklu Pensu da posjete Srbiju.

Srbija 29.08.2017 | 21:12
Vučić: Pozvaću Trampa u Srbiju
Vučić je rekao da je tokom susreta zamolio američkog senatora Rona Džonsona da pozove Trampa i Pensa u Srbiju.

"To ću da uradim i zvanično i uskoro u Njujorku, zvaničnim pismom, uputiću poziv predsedniku i potpredsedniku SAD da posete Srbiju", izjavio je Vučić na konferenciji za novinare.

On je napomenuo da je posljednji predsjednik SAD koji je bio u Beogradu Džerald Ford i istakao da bi Srbija bila počastvovana ukoliko bi je posjetili Tramp i Pens. 

"To su moje želje. Niti je neko prihvatao, niti rekao da je to završena stvar, ali ja ću da insistiram na tome. Do sada sam uspevao, pa ću videti da li ću u ovom uspeti", naglasio je Vučić. 

Predsjednik Srbije kaže da je sa Džonsonom razgovarao o Kosovu i Metohiji, o internom dijalogu u Srbiji, o dijalogu Beograda sa Prištinom, kako da realistički svi sa zapadnog Balkana zajedno pristupe rješavanju problema. 

"Ti razgovori nisu laki ni unutar zemlje, a kamoli sa međunarodnom zajednicom, gde je najveći broj zemalja priznao samoproglašenu nezavisnost Kosova", rekao je Vučić. 

On je naveo da će u tim okvirima Srbija da unapređuje odnose sa SAD, od kojih je još jednom stigla potvrda da podržavaju evropski put Srbije. 

"Gledaćemo da naše odnose dalje unapređujemo", istakao je Vučić i dodao da je sa Džonsonom razgovarao otvoreno o svim važnim političkim pitanjima i da je za američke investitore najvažnije funkcionisanje pravne države. 

Džonson je naglasio da mu je poznato da je Vučić zabrinut za regionalnu stabilnost, ali da pokazuje hrabrost i vođstvo koji su potrebni.

On je rekao da je razlog zašto je došao u Beograd to što je shvatio koliko su Vučićevo vođstvo i Srbija od ključnog značaja za regionalni mir i stabilnost. 

Džonson je dodao da se nada da će građani Srbije shvatiti da njihova ekonomska bezbjednost "leži" uz zapadne demokratije, uz tržišni kapitalizam.

Izvor: Srna

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Tiki

29.08.2017 19:13

Docu i ja onda

ODGOVORITE
Name

Twee

29.08.2017 19:15

Ako mu dobro platis onda mozda, da dodje

ODGOVORITE
Name

Boy

29.08.2017 19:15

I Daru Bubamura nazovi

ODGOVORITE
Name

Ja

29.08.2017 19:52

OBAVRZNO DA SA VAMA BUDE GALIJASEVIC GISPODINE VUCIC. NEMOJ TE SKIDATI GALIJASEVICA SA NACIONALNE FREKVENCIJE U SRBIJI S'POSTOVANJEM

Name

Turboskara

29.08.2017 20:28

Kakvu poruku time saljes srbskom narodu.I sta se krije oza toga.Tramp ni nezna gdje Srbija Slozio tvoga prijateljs Baju na crni spisak.Najmanje da ti dodje nrki smbasador ili neki njegov glasnogovornik.Znaci priklanjas se SAD EU NATU sta ces sa bajom I ptipajanjrm RS SRBIJI to narod ovde crka jel mu je to prica prosuta.Vucicu sjedis na 4stolice pa misli .I vamo bi I tamoni onamo al inemoze.sa .rjesibjednom da se zna na cemu si mi na cemu smo rusi gdje su Srbijanski narod gdje ide I sta je sa natom I EU.

ODGOVORITE
Name

NapreDNO

29.08.2017 20:57

Nema Tramp pametnijeg posla od posjeta "lideru" regiona? Doći će kada i "povećanje" penzija koje si smanjio, najkasnije za dve godine!

ODGOVORITE
Name

diplomato

29.08.2017 21:45

Mogao bi malo da ono kazes narod srbije je uz ameriku tokom ovih teskih poplave stojimo va na raspolaganju 24 h i nama se isto deslilo pa ste nam mnogo pomogli pa eto i mi vama jer oni se pale na te stari. reci im da ces sutra odmav bit na molitvi u crkvi kao sto su i oni bili za nas. skupice se i neke pare, otvoris neki broj i tako to. Ako hoces da mlatis slamu moras prvo da je posijes.

ODGOVORITE
Name

Omer.

29.08.2017 22:17

izgleda.dajeto.uvezi.ulaska.srbije.u.nato.savez.nijeto.nesto.bez.veze.imatu.svasta.nedolaze.daba.amerikanci.u.beograd.onizele.srbiju.metnut.usvoj.zagrijaj.srbijace.postat.vojni.poligon.za.americke.interese.utomeje.stvar.onisu.vidjeli.daje.srbija.stratesko.vojno.poije.znaju.oni.sta.rade.vucic.nikad.nebi.bijo.presjednik.daga.amerikanci.nisu.postavili.istoje.tako.postavijen.i.dodik.amerikancicej.dodika.izbacit.iz.politike.zato.neradi.po.americkim.standardima.

ODGOVORITE
Name

Baja

30.08.2017 02:59

Nemoj zaboraviti pozvati Mileta.

ODGOVORITE
Name

Joja

30.08.2017 05:37

I reci mu da se ne boji jer ti si prijateljski raspolozen prema SAD.

ODGOVORITE
Name

Kinta

30.08.2017 13:06

Poruci Trampu da ima u BG jedna jako fina lokacija koju bi mu mogao prepustiti da izgradi luksuzni hotel.Tada ce doci,garant.

ODGOVORITE
Name

Kiki

30.08.2017 21:40

Samo ako je na Terzijama.....10 000 metara kvadratnih.