Retorikom se ne grade odnosi

Ministar za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović kaže da očekuje od EU da ukaže Hrvatskoj da se provokativnom retorikom dobrosusedski odnosi ne podržavaju, nego podrivaju. Naglašava da je Srbija suverena zemlja i vodi odgovornu politiku.

Srbija 29.08.2017 | 11:08
Retorikom se ne grade odnosi
Joksimovićeva je povodom izjave pomoćnika ministra ratnih veterana Hrvatske Stjepana Sučića da "sve zlo iz regiona dolazi iz Beograda", istakla da takva retorika posebno ne smije da bude uperena prema susednoj zemlji u procesu evrointegracija.

- Ovo ne sme da se dešava - rekla je Joksimovićeva za RTS.

Ona je navela i da je hapšenje Bogdana Mitrovića u Mušutištu na Kosmetu pokazatelj nespremnosti Prištine da sarađuje i obezbedi siguran povratak i opstanak Srba na tom prostoru.

Joksimovićeva je ocenila da je dobro što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak, 31. avgusta, biti na sastanku u Briselu, jer je to prilika da se iznesu očekivanja i primedbe.

Kada je reč o pojačanom pritisku na Srbiju u vezi sa Rusijom, Joksimovićeva je rekla da je Srbija suverena zemlja i da vodi odgovornu politiku.

- Države EU imaju različite odnose sa Rusijom, a Srbija se rukovodi sopstvenim interesima. Nismo zastupnik ni ruskih, ni drugih, već naših interesa - zaključila je Joksimovićeva.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

29.08.2017 09:16

Србија ће да легализује Руско-српски ,,хуманитарни'' центар у Нишу, и још један такав ће највероватније направити у Зрењанину (Банат)... А могла би и РС да направи један такав центар у Бањалуци, а други негде у Требињу (или тако неком месту у РС-у)...И Хрвати, Албанци и остали који нон-стоп пене на Србе ће се заувек смирити.

ODGOVORITE
Name

Re NATOV Špijun 007 james Bond

29.08.2017 10:08

Od mene nećeš dobiti ni jednu retoriku. Pisat ćeši dalje a niko te nece bendati ni jedan posto . Jedino da pises sam sebi retorike.

Name

Za 007

29.08.2017 11:11

HUMANITARNI CENTAR U NISU DA JE SRECE IMAO BI VELIKI ZNACAJ ZA BALKAN U CILJU SPRECAVANJA I POMOCI U ELEMENTARNIM NEPOGODAMA.NIS NE ZELE SUSJEDI I FABRIKUJU NEKI NUKLEARNI CENTAR. NIKO NE VJERUJE KAKO BOLI OPEKOTINA DOK NE OSJETIS NA SVOJOJ KOZI.NIS JEVJEDAN JEDINI RAZLOG STO METEO USLOVI DOZVOLJAVAJU UPOTREBU OVOG AERODROMA U LETACKE ZADATKE SVAKI DAN U GODINI I U SVAKOM CASU.A VI KOJI PRICATE ZA TERITORIJU RS KAO COVJEK , COVJEKA MOLIM TE NIJE VRIJEME ZA ŠALE.

Name

Pjena

29.08.2017 10:00

A zasto ne reagujes tako kad ovi iz Sarajeva i BL prosipaju šuplju ( retoriku) ?

ODGOVORITE
Name

lolo

29.08.2017 14:24

Ova je zgodna. Nije onaj nas mali blentav.

ODGOVORITE