Izrešetani u Barseloni

Vođa "rakovičana" Nebojša Stojković Stojke (40) i pripadnik tog klana Dejan Jusufović zvani Jusa Čupavi izrešetani su večeras u Barseloni.

Srbija 29.08.2017 | 07:31
Izrešetani u Barseloni
Vođa "rakovičkog klana" Nebojša Stojković Stojke je ubijen na licu mesta, a Dejan Jusufović zvani Jusa Čupavi je podlegao povredama nakon što je teško ranjen u pucnjavi koja se večeras dogodila u Barseloni, nezvanično saznaje Kurir.

Prema prvim saznanjima oni su se nalazili u automobilu kada su nepoznati napadači na njih ispalili smrtonosne hice.

U Beloj policijskoj knjizi o organizovanom kriminalu u Srbiji navedeno je da "rakovički klan" predvodi Nebojša Stojković Stojke, a da se bave trgovinom narkoticima, pljačkama, razbojništvima...

Ovako stečen novac uložili su u kupovinu nekretnina i građevinske poslove. Za njih se govorilo da su nastavak klana Zorana Uskokovića Skoleta. Prema policijskim saznanjima u tesnoj su vezi i sa crnogorskim kriminalnim ekipama.

Pripadnici klana iz Rakovice posle hapšenja u "Sablji" bili su optuženi i za dva ubistva - Miroslava Sekulića i Veselina Veska Božovića.

Februara 2006. osuđeni su na ukupno 63 godine zatvora, od toga je šest i po godina dobio Stojke. Pušten je, međutim, na slobodu do pravosnažnosti presude.

(Kurir)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cris

29.08.2017 05:52

Bili su hapseni u sablji,hehe,uhapsi pa kad prodje dnevnik pusti.

ODGOVORITE
Name

RedBull

29.08.2017 06:44

Nije sila Bogu mila.Svako dobije ono sto zasluzi.Ko se maca lati od njega i gine.

ODGOVORITE