Izujedana beba u vrtiću

Jednogodišnja devojčica je izujedana u jednom banjalučkom vrtiću nakon čega je završila u bolnici.

Republika Srpska 23.08.2017 | 22:47
Izujedana beba u vrtiću
Doktori kažu da je bebino stanje stabilno, ali da ostaje na posmatranju.
 
S druge strane, u vrtiću "Tijana" kažu da nije došlo do ozbiljnije povrede i da se sve odigralo u trenutku zbog čega nisu stigli da reaguju.

Kako je objavio ATV u vrtiću pretpostavljaju da se dečija igra začas pretvorila u tuču. Pretpostavljali su i da otac izujedane devojčice neće zvati policiju, jer su ga, kako je i potvrdio, vaspitačice molile da ne prijavljuje slučaj.

Otac je ipak obavestio nadležne službe. U vrtiću je bila i policija. U toj predškolskoj ustanovi kažu da će, nakon što se utvrde sve činjenice, odgovorni biti kažnjeni.

- Ako se utvrdi da je vaspitač svojim neodgovornim ponašanjem uzročno-posledično izazvao takve povrede biće najstrožije kažnjen, to je definitivno - rekla je direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović.

Više detalja nisu mogli da kažu. U MUP potvrđuju da se incident dogodio i da ispituju sve okolnosti.

- Izlaskom na lice mesta potvrđeni su navodi prijave, izvršen je uviđaj, a određena lica su dovedena na ispitivanje zbog utvrđivanja svih okolnosti i činjenica navedene prijave - saopšteno je iz MUP.

(Blic)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Petar

23.08.2017 20:56

Svasta. Vrtic zatvoriti a odgovorne u vrticu na odgovornost , i strogu kaznu za vlasnika vrtica jer je zaposlio nestrucna lica za rad u vrticu.

ODGOVORITE
Name

Anja

23.08.2017 21:04

Ovo je strasno...opis dogadjaja: vaspitacice pile kafu,djeca bila sama i to je to...sto se tice prijetnji Uprave Centra za predskolso je katastrofalno...To je da Uprava podnese ostavku a ne da prijeti disciplinskim postupkom!Provjerite koliki je broj upisane djece u grupama i da li Uprava radi po Zakonu!Odgovorno tvrdim NE.Jer poslije svake posjete inspekcije Direktorka Jelena Kurtinovic ide kod Dir Inspektorata Tomica svog partiskog druga a po naredjenju Petra Djokica se peglaju izvjestaji!Na Tunjice Uprava...a saosjecam sa problemim roditelja jer sam bila u slicnoj situaciji u vrticu Kolibri.

ODGOVORITE
Name

Trebinje

24.08.2017 06:26

Kakav disciplinski....dijete zamalo unakazeno...komplet uprava napolje ...roditelji uzmite stvar u svoje ruke....biće još gore ako se ne reaguje

ODGOVORITE
Name

Da se zna

24.08.2017 08:27

Kako neko prema mom djetetu tako i ja prema njemu pa makar bila mi zadnja..Jos mu das na povjerenje nesto sto je najvrednije na svijetu svakom roditelju.

ODGOVORITE
Name

Provjereno!

24.08.2017 12:33

PROVJERENO: Sa djecom je bila vaspitacica sa 35 godina radnog iskustva BEZ IJEDNE MRLJE u radu. Štaviše, od nje su izasli mnogi ponosni i uspjesni pojedinci !!! Problem je bio u tome sto je u tom momentu ona sama bila sa 23 djece!!! Ko je to dozvolio? Ko je potpisao rjesenja za godisnji i ostavio tu vaspitacicu sa toliko djece? Da li su to pedagoski standardi??? Problem nije sa vaspitacicom koja je uzor svima (godinama je cuvala moje dvoje djece) nego je znatno siri !!!

ODGOVORITE
Name

Re

24.08.2017 14:00

Ma,Bravo...!U pitanju je vaspitacica J.Š ali se prihvatila obaveze mimo Zakona kao ostali vaspitaci...GO joj potpisuje direktor Jelena Kurtinovic i prvi pomocnik penzioner Mira Galic ali kad inspekcija dodje sve je po Zakonu SRAMOTA ali roditelji upisuju djecu preko veze pa cute...

Name

Baka

25.08.2017 05:57

To nije prvi put da je problem u tom vrticu ,vaspitačice slabo brinu o djeci a posebno ta " uzorna" vaspitacica. Puste djeci Dvd i po lijepom vremenu djeca sjede zatvorena kao u kavezu dok se na njihovom igralistu igraju djeca iz privatnih vrtica. Sramota!!

ODGOVORITE
Name

Provjereno!

25.08.2017 11:23

Nemojte davati sud ukoliko ne poznajete te ljude! Znate li vi koja je vaspitacica u pitanju? Jos se niko na nju nije pozalio!

Name

ljudi ili životinje

25.08.2017 11:59

Jesmo li mi loši od kad se rodimo, od kad prohodamo? Dva dvonoga psića od 2-3 godine izujedala dvonogu mačkicu od 1godinu starosti...

ODGOVORITE
Name

Banshee

25.08.2017 15:33

Zlo je urodjeno čovjeku. Nema veze doba. Sve je u genima! Djeca sto ujedaju ne bi trebalo da su u vrtićima već u nekoj stručnoj ustanovi, zajedno sa roditeljima. Već sad se vidi u sto će izrasti ta djeca sa takvim roditeljima. Tu zene koje ih nadziru su bespomoćne.