HDZ ne glasa za smjenu Zvizdića

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto smatra da nije dobro rješenje da se sada podnosi inicijativa za smjenu predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića, jer ima mnogo važnijih stvari koje treba uraditi, poput odgovora na upitnik Evropske komisije i izmjena Izbornog zakona BiH.

Bosna i Hercegovina 23.08.2017 | 09:58
HDZ ne glasa za smjenu Zvizdića
“Mislim da neće doći do glasanja o smjeni Denisa Zvizdića, niti će HDZ BiH podržavati bilo kakve prijedloge koji u ovom trenutku nisu u interesu naroda i BiH”, rekla je Krišto, koja je i potpredsjednik HDZ BiH.

Ona je istakla da svaki poslanik, kao i politika, imaju pravo da podnose bilo kakve inicijative, pa i one koje se odnose na smjenu predsjedavajućeg Savjeta ministara.

“To svakako nije dobro, jer imamo mnogo važnih stvari koje treba da radimo, poput odgovora na upitnik Evropske komisije i onih koje je neophodno učiniti u ovom trenutku u BiH”, rekla je Krišto za “Nezavisne novine”.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, ona je navela da se ovaj zakon neće naći na dnevnom redu sjednice zakazane za 7. septembar jer Dom naroda BiH još nije unio neke izmjene koje su potrebne, te prijedlog nije došao u Predstavničkli dom.

Krišto je istakla da će HDZ BiH i klub ove stranke imati isti stav koji je imao od samog početka kada je riječ o akcizama, te da će se i prema tom pitanju odnositi na isti način ukoliko se nađe na dnevnom redu.

“I ne samo o tom pitanju, nego i o pitanju svih drugih bitnih stvari, kao što su odgovori na upitnik, rješavanje pitanja Izbornog zakona BiH, učinićemo da ovaj naredni period do izbora bude konstruktivan i da zaista, ukliko je to moguće, postignemo dogovor o bitnim pitanjima”, rekla je Krišto.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

BOBA

23.08.2017 08:06

PRIJE IZBORA TO JE NAJ BITNIJE. MOŽDA BI VI SVI PRIJE IZBORA TREBALI U AD AKTA.JEDNI HOĆE SMIJENU. DRUGI NE ĆE PODRŽATI .SVE SE VRTI DO IZBORA A PARE LIJEŽU SRETNO.

ODGOVORITE
Name

MIJENJEAJ SVE

23.08.2017 09:04

MA SVE TREBA MIJENJATI SVE KO OD NJIH ISTA VRIJEDI ? KO ? KO SU ONI ? ODRODENA ELITA POLITICARA KOAJ KAO DA ZIVI U DUBAIJU A NE U PROKLETOJ AVLIJI I STO DA IH BIRAMO ???? DAJ POPIJ LIJEK I SMIRI SE

Name

baj

23.08.2017 08:50

SNSD se taman pouzdao u HDZ za smjenu Zvizdića. Jesu li to prijatelji Dodika i SNSD koji će u zajedničkim institucijama bolje čuvati interese od SZP. Šta sada kažete! Lat.... su stare varalice.

ODGOVORITE
Name

ZA BAJ

23.08.2017 16:35

COCIC NIJE GAZIJA KAO RUDONJA ON SLUSA KOLINDU.OVAKO SU MARTIC-BABIC,KARADZIC SE TAKMICILI KO SE STAVITI MILOSEVICA POD NOGE DA ONI BUDU VLADARI SRPSKOG NARODA,A MOLOSEVIC DA BUDE DEZURNI KRIVAC.TAKO I RUDONJA ja, ja. ja, ja i Č ovic, ja i Čovic, ali je COVIC i njegovi prethodnih imao TUDMANA, pa RACANA,pa Mesić,pa Josipović,pa KOLINDA i oni slušaju ZG.a od Dodika i njegovih anketa prave selo veselo u s.Brgule kod Vanesa uređuje i vodi Zlatko PRLENDA

Name

DEGOTHIA

23.08.2017 09:06

Olala, kako je simpatična ova Krišto....

ODGOVORITE
Name

Cile

23.08.2017 14:14

A da nije neko iz npr. EU(moze i ZG) zvao ove iz BiH HDZ i pitao ih sta to namjeravaju da rade? Vrlo su neotporni na bilo kakve pritiske.

ODGOVORITE