LŠ - najava: Može li Oli da padne u Rijeci?!

Rujevica sanja Ligu šampiona! Grci iz prvog meča nose prednost od 2:1.

Fudbal 22.08.2017 | 14:15
LŠ - najava: Može li Oli da padne u Rijeci?!
Vetar optimizma ponovo duva nad Rujevicom. Rijeka je u susretu sa Lokomotivom uspela da u samom finišu stigne do preokreta i pogotom Florentina Mateja u četvrtom minutu sudijske nadoknade ostvari pobedu od 2:1 kojom je prekinuta crna serija od tri poraza. Najbolja moguća uvertira pred revanš s Olimpijakosom u kojem, uvereni su Riječki bijeli, hrvatski šampion može da nadoknadi gol zaostatka iz Pireja.

Uostalom, Olimpijakos nije briljirao u Grčkoj. Gubio je i do pobede stigao na veoma sličan način kao Rijeka protiv Lokomotive. Morali su gosti da ostanu sa igračem manje da bi Žak Aleksis Romao u 93. pogodio za konačnih 2:1. Istina, usledila je i ubedljiva ligaška pobeda nad Larisom od 4:1, ali Rijeka je ipak nivo iznad. Podatak koji bi morao da ohrabri Hrvate – Rijeka je izgubila samo jednu od poslednjih 16 evropskih utakmica na domaćem terenu. Pobeda od 1:0 bila bi sasvim dovoljna domaćima, a odbrana grčkog šampiona je u ovih nekoliko kvalifikacionih utakmica iskazala brojne nedostatke. Videlo se to dobro i protiv Partizana.

Pritom, Rijeka bi u revanšu trebalo da bude jača za dva izuzetno važna igrača. Ofanzivni vezni Aleksander Gorgon i krilo Zoran Kvržić oporavili su se od povreda i trebalo bi da budu na raspolaganju treneru Matjažu Keku. Gol u mreži Olimpijakosa bismo morali da vidimo. Sasvim je drugo pitanje da li će to Rijeci biti dovoljno da se prvi put u klupskoj istoriji plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Ni riječka poslednja linija ne deluje previše uverljivo.

RIJEKA – OLIMPIJAKOS
Stadion: Rujevica
Utorak 20.45
Prva utakmica 1:2

Rijeka (4-3-3): Sluga - Martić, Župarić, Elez, Vešović - Maleš, Brodarić, Mišić - Heber, Gavranović, Gorgon;

Olimpijakos (4-2-3-1): Kapino - Elabdelui, Romao, Recos, Milić - Ođiđa-Ofoe, Žile - Karsela, Fortunis, Marin - Ben.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar