ŠPA: Poraz Viljareala, Rukavina tragičar, Dmitrović junak!

Reprezentativac Srbije skrivio sporni jedanaesterac u 88. minutu, iz koga je Levante postigao pobedonosni pogodak.  Umesto Bake, odlučio start Rukavine: Levanteu lokalni derbi! Viljareal poražen posle penala u finišu meča.  Sjajan debi Marka Dmitrovića u Primeri! Eibar iznenadio u Andaluziji! Srpski golman sačuvao mrežu u prvom nastupu u španskom šampionatu.

Fudbal 22.08.2017 | 11:30
ŠPA: Poraz Viljareala, Rukavina tragičar, Dmitrović junak!
Povratnik u Primeru, ekipa Levantea, počela je sezonu pobedom nad Viljarealom pred svojim navijačima - 1:0 (0:0)!

Odluka je pala u 88. minutu, kada je Hoze Morales sa "bele tačke" poslao loptu u donji levi ugao. Golman Fernandez je "pročitao" njegovu nameru, ali je šut bio izuzetno precizan.

Penal je skrivio reprezentativac Srbije Antonio Rukavina, koji je startovao rizično i nepotrebno, za šta je platio ceh zajedno sa svojim timom - iako je na usporenom snimku delovalo da je prvo odneo loptu, pa sapleo protivničkog igrača.

Uložio je Viljareal skoro 45.000.000 evra u pojačanja ovog leta, doveo i Karlosa Baku na pozajmicu kao veliko pojačanje, ali je u prvom meču sezone doživeo hladan tuš. I to protiv lokalnog rivala. Povratnik u Primeru Levante je savladao Žutu podmornicu minimalnim rezultatom posle gola iz penala koji je u 87. minutu skrivio Antonio Rukavina.

Sa skupocenima pojačanima Unalom, Bakom i Fornalsom u startnoj postavi, Viljareal je bio favorit da slavi u lokalnom derbiju Valensije, ali je Levante pokazao da nije tek slučajno protutnjao kroz Segundu prethodne sezone.

Imao je Baka dve lepe šanse u prvom poluvremenu, jednu na asistenciju Rukavine koji se našao u startnoj postavi, ali ih nije iskoristio. Levante je sa druge strane pretio preko Bardija i Lerme, imao opasnije pokušaje i bio bliži pobedi.

Kada je izgledalo da će meč biti završen bez golova, Rukavina je neoprezno startovao nad Moralesom u 87. minutu i skrivio penal. Morales je preuzeo odgovornost sa bele tačke i doneo pobedu domaćem timu. 

Prvo kolo Primere "zatvorio" je meč Malage i Eibara, u kome su gosti slavili pobedu i najavili još jednu solidnu sezonu.

Eibar je servirao jedno od iznenađenja prvog kola u španskoj Prmeri, a srpski golman Marko Dmitrović upisao debi kakav se samo poćeleti. Dmitrović je sačuvao mrežu netaknutom u prvom startu u španskom šampionatu, a Eibar je sa minimalnih 1:0 prvi put u klupskoj istoriji slavio na gostovanju malagi.

Baskijski tim je prošle sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenje Primera, a u istom stilu je nastavio i na početku novog šampionata. Naš Marko Dmitrović koji je ovog leta pojačao Eibar u transferu iz Alkorkona je zauzeo mesto među stativama i ostavio je odličan utisak.

Eibar je zasluženo slavio s obzirom da je bio bliži pobedi i stvorio veći broj prilika. Malaga je prva zapretila kada je Huanpi posle asistencije Kuzmanovića ušao u šansu, ali je Dmitrović odlično reagovao. Potom su do kraja prvog poluvremena usledile tri šanse u kojima se našao Eibarov napadač Čarls, ali je Roberto sva tri puta dobro reagovao na golu Malage.

Napokon, posle nešto manje od sat vremena igre, Čarls je našao lek za Roberta i bivši klub. Anhel je sjajno centrirao sa levog krila, a Čarls je glavom zakucao loptu u mrežu Roberta koji ovog puta zaista nije mogao ništa da uradi.

Pet minuta psole gola Eibara, Dmitrović je fenomenalnom intervencijom zaustavio Borhu Bastona u najboljoj šansi za Malagu na meču. Do kraja je Inui mogao da duplira prednost Eibara, ali je Roberto još jednom bio sjajan na golu Malage.

REZULTATI 1. KOLA:

Levante - Viljareal 1:0 (0:0)
/Morales 88p/

Malaga - Eibar 0:1 (0:0)
/Čarles 57/

odigrano u nedelju:

Atletik Bilbao - Hetafe 0:0

Barselona - Betis 2:0 (2:0)
/Toska 36ag, Roberto 39/

Deportivo - Real Madrid 0:3 (0:2)
/Bejl 10, Kasemiro 22, Kros 62/

odigrano u subotu:

Selta - Sosijedad 2:3 (1:1)
/Gomez 22, 50 - Ojarzabal 33, Huanmi 80, Vilijan Žoze pen 88/

Đirona - Atletiko Madrid 2:2 (2:0)
/Stuani 22, 25 - Korea 78, Himenez 85/

Sevilja - Espanjol 1:1 (1:1)
/Lengle 26 - Baptistao 35/

odigrano u petak:

Leganes - Alaves 1:0 (0:0)
/Gabrijel 24/

Valensija - Las Palmas 1:0 (0:0)
/Zaza 22/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar