PL: Sitiju ''samo'' bod protiv Evertona!

Runi preko Sitija u "klubu 200"! Iskusni napadač još jednom zagorčao život navijačima "građana", ali sada u dresu Evertona.  "Građani" do boda sa igračem manje! Everton vodio, a Mančester siti izjednačio u 82. minutu, nakon što je krajem prvog poluvremena ostao bez isključenog Vokera.  Malo Runi, malo Voker i Siti je upao u probleme. . . Ali je toliko dobar da može i 10 na 11! Everton bio na pragu pobede, ali bi bilo nezasluženo da je došao do nje.

Fudbal 22.08.2017 | 11:15
PL: Sitiju ''samo'' bod protiv Evertona!
Mančester siti - Everton 1:1 (0:1)!

Iznenađujući rezultat prvog poluvremena "režirali" su Dominik Kalvert-Levin i Vejn Runi. Prvi je asistirao, a drugi "otvorio" stopalo i poslao loptu u mrežu i to kroz noge golmanu Edersonu!

Desilo se to samo 50 sekundi pošto je na drugoj strani David Silva pogodio stativu.

Runiju je ovo 200. gol u Premijer ligi na 462 nastupa (uz preko 100 asistencija), a zanimljivo je da je 50, 100. i 150. takođe dao u mečevima protiv Mančester sitija, tada kao član Mančester junajteda.

Efikasniji od 31-godišnjeg asa je samo Alan Širer sa 260 pogodaka na 441 meču. Prate ih Endi Kol sa 187, Frenk Lampard sa 177 i Tijeri Anri sa 175.

Runi je u prvom kolu doneo "karamelama" minimalnu pobedu nad Stoukom, pa njegov povratak u matični klub već sada deluje kao odličan posao i za njega i za Everton.

Tek su dva kola Premijer lige iza nas, a stoprocentnim učinkom mogu da se pohvale samo tri tima: Mančester junajted, novajlija Hadersfild i Vest Bromvič Albion!

Mančester siti i Everton slavili su pobede na startu sezone, da bi u ponedeljak uveče odigrali nerešeno - 1:1 (0:1), čime, paradoksalno, može da bude zadovoljniji domaćin.

Jer, Siti je igrao prilično bezidejno, zatim posle kratkotrajnog buđenja i dva propuštena "zicera" primio šokantan gol i ubrzo ostao bez isključenog Kajla Vokera, koji je u 42. i 44. minutu dobio žute kartone.

Vodio je Everton gotovo 50 minuta, branio se disciplinovano i onda u 82. minutu greškom svog igrača ostao bez dva boda.

Gvardiolin tim je u prvih pola sata igrao kao devet dana ranije protiv Brajtona. Sporo, predvidljivo, sa mnogo pasova u širinu i gotovo nimalo konkretne akcije. Katalonski trener je očigledno "pročitan" od strane kolega - većina timova protiv njega će se braniti sa svih 11 igrača i vrebati šansu iz kontre, jer ovako koncipiran Siti, sa dvojicom fizički ne baš impozantnih napadača kao što su Aguero i Žezus - nema prava rešenja za "bunker".

Centaršutevima je besmisleno i pokušavati, a za igru "do noge" kojom bi se otključala "brava" prosečnog premijerligaša potrebni su Ćavi, Inijesta i Mesi iz najboljih dana.

Vredan pomena do 33. minuta bio je samo jedan šut Otamendija sa 20 metara, a onda je Siti morao da povede.

Prvo je Aguero neobjašnjivo oklevao kada ga je De Brujne u polukontri poslao pred golmana Pikforda, dok je David Silva minut kasnije - na lepu asistenciju Aguera - uzdrmao stativu iskosa sa leve strane.

Nepun minut kasnije, stari "dželat" Mančester sitija Vejn Runi doveo je "karamele" u vođstvo - 0:1!

Pogrešio je Sane, u želji da spreči aut za Everton gotovo na polovini terena. Ostavio je loptu Holgejtu, ovaj dao desno Kalvert-Levinu, a mladi napadač poslužio Runija tako da ovom nije bilo teško da matira Edersona i postigne svoj 200. pogodak u Premijer ligi, a 12. u duelima sa Sitijem.

Menadžer Evertona Ronald Kuman žaliće što sa igračem više nije odlučnije krenuo po drugi pogodak, čime bi verovatno rešio pitanje pobednika.

Pustio je domaćina da kombinuje na njegovoj polovini kao da je odnos snaga "11-11" i posle propuštenih prilika Rahima Sterlinga i Danila u 74. odnosno 77. minutu, došao je trenutak da sreća pogleda i "građane".

Ponovo su u akciji učestvovala pomenuta dvojica igrača sa klupe.

Centrirao je Danilo, Holgejt glavom intervenisao ispred Silve, ali tako da je loptu poslao pravo na nogu Sterlingu. Reprezentativac Engleske raspalio je po njoj i ovog puta bio precizan. Lopta se zarila u donji desni ugao i rezultat je bio nerešen - 1:1!

Publika na "Etihadu" je živnula, Siti je pomislio da može do sva tri boda, a pogotovo kada je Morgan Šnajderlin u 88. minutu dobio drugi žuti karton (prestrogo, kao i Voker pre njega). Međutim, jedan od glavnih pretendenata na titulu nije ove večeri zaslužio da pobedi i preostalih šest minuta proteklo je u iščekivanju velikog uzbuđenja koje se nije dogodilo.

Siti će u subotu u vreme ručka gostovati Bornmutu, Everton je dan kasnije na Stamford Bridžu, a derbi kola u nedelju od 17 časova igraće Liverpul i Arsenal. Mančester junajted probaće da sačuva lidersku poziciju u okršaju sa Lesterom na Old Trafordu.

Prvi kandidat za titulu je već u drugom kolu doživeo i prvi kiks u sezoni. Mančester Siti je na svom terenu morao da se zadovolji samo bodom protiv Evertona koji je bio na pragu pobede, a na kraju je jedva sapasao i bod - 1:1.

Mančester Siti je bio bolji, ali je skoro celo poluvreme igrao sa igračem manje, zbog čega se ovaj bod i ne može baš nazvati kiksom. Pogotovo ako se uzme u obzir koliko se ovog leta pojačao Everton. Međutim, čini se da Karamele još nemaju mentalitet da se hrabrije suprostave favoritima. Čak i kada im se ukaže šansa i da ih sreća pogleda kao večeras...

Imao je Mančester Siti više od igre na početku meča, držao loptu u nogama, igrao tečnije i više opsedao gol rivala. Aguero je u nekoliko navrata bio blizu gola, a najbliži je bio David Silva kada je pogodio stativu u 34. minutu posle divne lopte Aguera. Nije prošao ni munut od Silvinog promašaja, a mreža se zatresla na suprotnoj strani. Na opšte zaprepašćenje domaćih navijača, radovao se Vejn Runi.

Sevnula je kontra, Kalvert Luin je sjajnim lažnjakom poslao po burek Fernandinja i asistirao na peterac Runiju koji rutinski u maniru rasnog strelca reaguje iz prve i šalje loptu kroz noge Edersonu. Postigao je 200. premijerligaški gol u karijeri i pridružio se Alanu Šireru kao jedinom u istoriji koji je probio ovu barijeru.

Desetak minuta kasnije, stvari za Siti su se dodatno pogoršale. Najskuplji desni bek u istoriji fudbala Kajl Voker je zbog prekomerne upotrebe ruku u vazdušnom duelu zaradio drugi žuti karton i prvo premijerligaško isključenje u karijeri.

Ipak, Sitiju i Gvardioli treba odati prizanje što ih isključenje Vokera nije nimalo poremetilo ili skrenulo od ideja i stila igre sa kojima su ušli u meč. Sa igračem manje tokom celog drugog poluvremena su bili bolji rival i više kidisali ka golu protivnika. Za takav pristup i hrabrost su na kraju nagrađeni izjednačenjem u 82. minutu. Posle centaršuta rezerviste Danila koji je popunio Vokerovo mesto, Mejson Holgejt je loše reagovao i glavom izbio loptu na penal. Tačno na nogu još jednom Gvardiolinom džokeru Rahimu Sterlingu koji je uhvatio volej i matirao do tada sjajnog Pikforda koji ovog puta zaista nije mogao ništa.

Gol je dao krila Građanima, a isključenje Šnajderlina nekoliko minuta kasnije dodatni impuls da mogu do totalnog preokreta. Poslednjih par minuta meča je viđena opsada Pikfordovog gola, ali je Everton uz mnogo požrtvovanja i sreće uspeo da se odbrani i da odnese bod sa Etihada.

REZULTATI 2. KOLA:

Mančester siti - Everton 1:1 (0:1)
/Sterling 82 - Runi 35/

odigrano u nedelju:

Hadersfild - Njukasl 1:0 (1:0)
/Moj 50/

Totenhem - Čelsi 1:2 (0:1)
/Bačuaji 82ag - Alonso 24, 88/

odigrano u subotu:

Svonsi - Mančester junajted 0:4 (0:1)
/Baji 45, Lukaku 80, Pogba 82, Marsijal 84/

Bornmut - Votford 0:2 (0:0)
/Ričarlison 73, Kapu 86/

Lester - Brajton 2:0 (1:0)
/Okazaki 1, Megvajr 54/

Sautempton - Vest Hem 3:2 (2:1)
/Gabijadini 11, Tadić 38p, Ostin 90+1p - Čičarito 45, 74/

Barnli - VBA 0:1 (0:0)
/Robson-Kanu 71/

Liverpul - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Mane 73/

Stouk - Arsenal 1:0 (0:0)
/Hese 47/

TABELA: Mančester junajted, Hadersfild i VBA po 6, Votford, Mančester siti, Liverpul, Sautempton i Everton po 4, Lester, Totenhem, Arsenal, Čelsi, Barnli i Stouk po 3, Svonsi 1, Njukasl, Bornmut, Kristal Palas, Brajton i Vest Hem bez bodova.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar