Video: Viktor Nemeš je prvak svijeta!

Reprezentativac Srbije okitio se zlatom na Svetskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom.  Kroz krv do zlata, Viktor Nemeš je šampion sveta! Reprezentativac Srbije u rvanju Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom na Svetskom prvenstvu u Parizu.

Ostali sportovi 22.08.2017 | 10:45
Video: Viktor Nemeš je prvak svijeta!
Srpski rvač Viktor Nemeš (24) novi je prvak sveta u rvanju grčko-rimskim stilom (kategorija do 75 kilograma)!

On je prvog dana planetarnog šampionata u Parizu obezbedio medalju plasmanom u finale u dnevnom programu, da bi u ponedeljak uveče u borbi za zlato nadmašio Rusa Aleksandra Čekirkina, rezultatom 4:1.

Momak iz Sente prošle godine je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Rigi, nakon čega je bio učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Ipak, nema sumnje da je sada ostvario najveći uspeh u karijeri.

"Sjajan niz srpske dominacije na svetskoj rvačkoj sceni se nastavlja! Čestitam Viktoru, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije! Hvala što se još jednom srpska zastava vijorila na svetskom postolju, na ponos svih nas! Svaka čast!", poručio je u čestitki ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Nemeš je na putu do finala savladao Iranca Saida Morada Abdvalija (2:1), Kazahstanca Maksata Jerežepova (3:1), Jermena Karapeta Čalijana (2:1) i u polufinalu Belorusa Kazbeka Kiolu, ubedljivim rezultatom 7:0.

Mikail Kadžaja u kategoriji do 98 kilograma je ostvario dve pobede i stigao do četvrtfinala, gde je bolji od njega bio Ukrajinac Dimitrij Timčenko - 2:8.

Timčenko je onda poražen u polufinalu i samim tim Kadžaja nije ušao u repesaž za bronzu.

Nikolaj Dobrev (do 85 kg) eliminisan je već u prvom kolu, izgubivši 1:2 od Poljaka Tadeuša Mihalika.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šampion

22.08.2017 09:16

Bravo šampione, želim ti da i Tokiju osvojiš olimpijsko zlato!

ODGOVORITE