SIPA: Velika zapljena heroina

U nastavku akcije po nalogu Tužilaštva BiH kodnog naziva „Povratnik", usmjerena na otkrivanje i procesuiranje organizovanih struktura narko-kriminala koje djeluju u Brčkom i širom BiH, pripadnici SIPA i Policije Brčko distrikta lišili su slobode osumnjičenog Srđana Krndiju (27). U okviru akcije, zaplijenjeno je oko dva kilograma heroina.

Bosna i Hercegovina 22.08.2017 | 09:33
SIPA: Velika zapljena heroina
Operativnim radom i istražnim aktivnostima, došlo se do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkrivena količina od više od 2 kilograma opojne droge heroin, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od oko 100.000 KM, što je jedna od najvećih zapljena heroina u BiH u proteklom periodu.

Akcija „Povratnik", usmjerena je na borbu protiv organizovanog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici su vršili međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inostranstvu.

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

Istražne aktivnosti nastavljaju se dalje, a osobe pod istragom osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Novomatic i pranje novca

22.08.2017 07:42

Kad će Novomaticove praonice novca,NOVO RS doo i RSA GAMING Doo,doći na red???

ODGOVORITE
Name

Borac rs

22.08.2017 08:32

KADA CE DOCI NA RED KRIMINALCI STO SU OPLJACKALI DRZAVU? OVA AKCIJA JE ZA POZDRAVIT,SAMO BI TREBALO HAPSITI DODIKA I OSTALU BAGRU.

ODGOVORITE
Name

Mrcevci

22.08.2017 08:58

NEMAJU VREMENA ZA TU BAGRU ILI NEMAJU HRABROSTI

Name

Stefan

22.08.2017 09:29

Pa ko će njega hapsiti?! Prolazim jutros pored Palate i preko puta Akademije nauka bijeli kombi, bez oznaka policije, sa četvoricom gorila koji motre na Palatu i spremni da reaguju. Kaže nekakav čovjek da su tu non stop u slučaju nemira. Tako je bio postavio snajperiste po zgradama kada su bili radnički protesti protiv novog zakona. Da, da....

Name

Svaka cast

22.08.2017 10:36

Svaka vam cast momci.SIPA jedina radi svoj posao u BiH.

ODGOVORITE