Vučić: Djelovali su protiv Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obavještajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom obavještajnom djelovanju protiv određenih organa i institucija Srbije".

Srbija 22.08.2017 | 09:01
Vučić: Djelovali su protiv Srbije
"Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni, biće vjerovatno nekih promjena i našem osoblju, da se zaštiti prijateljstvo Srba i Makedonaca i da znamo kako je djelovati u drugačijem i novom okruženju koje nama nije bilo poznato do prije nekoliko mjeseci", rekao je Vučić.

Naveo je da je mnogo spekulacija i da će u narednih deset dana sve biti mnogo jasnije.

Vučić je istakao da Srbija želi da ima dobre odnose sa Makedonijom, ali i da mora da se pripremi i prilagodi novim okolnostima.

"Mi ćemo svoje interese zaštititi i gradićemo dobre odnose sa Skopljem", rekao je predsjednik na pitanje da li kriza u odnosima sa Makedonijom ima veze sa članstvom Kosova u Unesku.

"Ali, kako bih vam rekao... Ti odnosi će morati da budu zasnovani na uzajamnom poštovanju. Da li će Albanci uvrstiti Kosovo na dnevni red Skupštine Uneska... Naš je posao da zaštitimo interese Srbije, a da pritom ne narušimo interese drugih zemalja", rekao je predsjednik.

Ukazao je da tu, međutim, ima miješanja nekih drugih sila.

"Naše je da umemo da odgovorimo i da umemo da zaštitimo naše delovanje od uticaja spoljnih faktora...", rekao je predsjednik.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mea kulpa

22.08.2017 07:31

Svi su protiv Srbije . Sam proti svih, I kad nema neprijatelja izmisliti. Svi su neprijatelji ako misle i odlučuju drugačije nego sto Srbi misle. Trebaš lizati "lizalice"Srbima ako hoćeš da budeš njihov prijatelj.Srbin je raj koji uvijek ima pravo a svi ostali moraju slijediti to inače ...

ODGOVORITE
Name

Indijanac

22.08.2017 07:44

Šta kaže ministar MUP-a, mladi Padni mi na grudi Nebojša? "Mi smo povezali neka lica sa nekim prostorima, neka lica sa nekim predmetima, neka lica smo povezali sa drugim licima koja su bila umešana u takva dela. Ali kada bih vam rekao ko, šta, gde i kako, ja bih ih upozorio šta znamo. I onda se postavlja pitanje zašto bismo to uradili?"

ODGOVORITE
Name

yugosloven

22.08.2017 09:41

SPREM TE SE SPREMTE CETNICI STRASNA CE BORBA DA BUDE PA ONA SRPSKA SE TRUBA S KOSOVA CUJE DA SVAKOG SRBINA OBRADUJE ZNAM SVE PJESME SVIRAO SAM SVADBE PO SRBIJI

ODGOVORITE
Name

Neđo.22.Avgust.2017

22.08.2017 16:29

Makedoniju će šiptari rasturiti kao,Crnu Goru.Uz pomać ,Zajevog kao što rasturaju ,Crnu Goru uspomoć,Đukanovića.Makedonski narod će shvtiti samo će biti kasno.Zapamtite daće,Makedoniju uzeti u,Nato samo d izoliraaju ,Srbiju ida zavadi,Srbiju sa,Rusijo.Ponovo ćepočeti rat u bvšoj,Yugoslaviji ito u,Bosni i R Srpskoj.Srbi neću dozvoliti da,BIH uđe u Nato zaradi,Srbije,A to sve radi,Amerika.Da što manji uticaj ima ,Rusija u bivšoj,Yugoslaviji.SRBIJA I R Srpska okruženi sa neprijateljima.

ODGOVORITE
Name

re

23.08.2017 08:20

Pa Neđo, povezi malo riječi da se moze razumjeti...

Name

Neđo.23.Avgust.2017

23.08.2017 09:07

Polako pročitaj videćeš šta pše.