Tramp posmatrao pomračenje sunca

Milioni građana širom SAD-a uživali su danas u najvećem pomračenju Sunca u poslednjih 99 godina. Ležeći u parkovima sa zaštitnim naočarama, mnogi nisu mogli odoleti fenomenu koji je trajao puna tri sata, pa ni predsednička porodica Tramp u Beloj kući.

 

Svijet 21.08.2017 | 23:10
Tramp posmatrao pomračenje sunca
Američki predsjednik Donald Tramp također je uživao u veličanstvenom astronomskom prizoru, a na terasi Bele kuće pridružili su mu se i supruga Melanija i kćerka Ivanka i sin Baron. U parku ispred Bele kuće hiljade Amerikanaca koji su pratili ovaj fenomen pozdravljali su predsednika, a on im je mahao.

Pomračenje Sunca u Americi danas je trajalo tri sata, dok je Mesec u potpunosti prekrio Sunce oko dva minuta i 40 sekundi. Totalno pomračenje nije bilo vidljivo u većim gradovima SAD-a. U ovom istorijskom trenutku delimično su uživali i stanovnici Južne Amerike i zapadne Afrike.

Poslednje totalno pomračenje Sunca u SAD-u "od obale do obale" je zabeleženo 1918. godine. Novo totalno pomračenje Sunca u SAD-u se očekuje 8. aprila 2024. godine kada će biti vidljivo i u Meksiku, centralnoj Americi i istočnoj Kanadi.



Kurir.rs/Klix.ba
Foto: Fonet AP

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neđo.23.Avgust.2017

23.08.2017 09:11

Ima damu se smrkne pred očima od njegovi kauboja.

ODGOVORITE