Zatvorska poruka: Brat Gorana Suvare pretučen u KPZ Foča!

- Jedan od napadača mu je tokom kraćeg fizičkog obračuna, koji su prekinuli čuvari, dobacio: "Ovo ti je zbog brata!" - navodi izvor portala Istinito.

Republika Srpska 21.08.2017 | 21:25
Zatvorska poruka: Brat Gorana Suvare pretučen u KPZ Foča!
Duško Suvara, zvani Hans, pretučen je u KPZ Foča, gdje se nalazi na izdržavanju 15-godišnje kazne, saznaje portal Istinito. Duško je brat Gorana Suvare, zahvaljujući RTRS-u najpoznatijeg kriminalca u Republici Srpskoj.

Kako saznaje Istinito, Duška Suvaru su prošle subote s leđa napala dvojica zatvorenika i nanijeli mu lakše tjelesne povrede u predjelu glave i jedno oko mu je bilo zatvoreno od otoka poslije napada. Uprkos tome, tvrde izvori, Suvari nije bio omogućen medicinski tretman nakon napada.

- Jedan od napadača mu je tokom kraćeg fizičkog obračuna koji su prekinuli čuvari, dobacio: "Ovo ti je zbog brata!" - navodi izvor našeg portala.

U Ministarstvu pravde RS tvrde da fizičkog obračuna u KPZ Foča nije bilo, ali da je Duško Suvara imao "verbalni sukob" sa osuđenicima.

- To je bio verbalni sukob bez fizičkih povreda. On (Duško Suvara) se nalazi u posebnom režimu i ne postoji mogućnost da se s nekim tuče, rekla je Sanja Džombić, službenik Ministarstva pravde za odnose s javnošću.

Duško Suvara, zvani Hans, (46) osuđen je u maju 2014. godine u banjalučkom Okružnom sudu na 15 godina zatvora zbog ubistva, pokušaja ubistva, razbojništva i razbojničke krađe tokom rata na području Glamoča. Kaznu zatvora izdržava u KPZ Foča, u Odjeljenju posebnog režima.

Naime, u Foči od 2011. godine postoji i "zatvor u zatvoru". To je Odjeljenje posebnog režima za one najneposlušnije, po sistemu – jedna ćelija, jedan zatvorenik. 

Napad upozorenja zbog brata?



                                                          

Duškovog brata, Gorana Suvaru, koji se nalazi na izdržavanju kazne u KPZ Bijeljina, saslušalo je tokom jula Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS, pri Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Od njega je navodno traženo da se izjasni u vezi krivične prijave koju je podnio 2. novembra 2015. godine protiv tadašnjeg predsjednika SDS Mladena Bosića, ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, načelnika opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića i Nebojše Vukanovića, savjetnika Mladena Bosića.

U oktobru 2015. godine, Goran Suvara je posredstvom RTRS tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada EUR za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade Grand trejda.

Goran Suvara osuđen je julu 2016. godine u Okružnom sudu u Banjaluci na šest godina zatvora zbog pet razbojničkih krađa počinjenih na području Glamoča tokom rata. Ovaj sudski proces, nakon više od 20 godina od počinjenja djela, odvijao se munjevitom brzinom, jer je očito bio cilj da Suvara bude što prije uklonjen iz javnosti kao nezgodan svjedok.

U više navrata, Goran Suvara je započinjao štrajk glađu, žaleći se da u KPZ Bijeljina nema odgovarajuću medicinsku zaštitu i da sumnja da ga neko želi otrovati.

(Istinito)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mara i krivi k...

21.08.2017 19:48

Jos kad im dode drug Zoran Tegeltija i Stevandic u Focu bice sexa.

ODGOVORITE
Name

Predo

22.08.2017 04:30

Zašto bi Stevandić došao pa on ujedinjuje? Njegovi su od riječi.Svašta,

Name

xx

22.08.2017 04:38

I zbog ovog kriminalca se dize prašina, dok je na stotine I hiljade akademski građana poniženo, imivina im oteta , a, ljudska prava su samo slovo na papiru.

Name

Milkan

21.08.2017 20:01

Pitam se zasto RTRS ne stane u zastitu svojih analiticara.

ODGOVORITE
Name

Solumija

21.08.2017 20:22

Pazite se vi sto pišete o Suvari da vam se o glavu ne obije. Tako ste pisali prosle izbore pa hop ispade da je Vukan sa Suvarom bunario. Hehehehe

ODGOVORITE
Name

Gd

22.08.2017 05:17

Svaka čast za komentar .

Name

re Gd

22.08.2017 08:02

Ti mu čast sačuvaj.

Name

Ćićo

21.08.2017 21:28

Što su ova braća neki fini ljudi. Stavite vi njih u isti zatvor u jednu ćeliju i dajte im karte da igraju pišpila ili poklape. Da ubiju dosadu, brže će vrijeme proći.

ODGOVORITE
Name

Mile

24.08.2017 10:45

Šta me se tiče?

ODGOVORITE