Milan opet udara u srce Juventusa!

Sledeći je zaboravljeni Princ! Rosoneri žele nezadovoljnog vezistu koji je jedan od simbola Stare dame.  "Juventini" se preznojavaju: Neće, valjda, i on? Leonardo Bonući je ovog leta već šokirao navijače Juventusa. Oni se nadaju da neće i Klaudio Marikizio. Njegov otac/agent kaže: "To su sve glasine".

Fudbal 22.08.2017 | 23:00
Milan opet udara u srce Juventusa!
Milan je šokirao Juventus kada mu je preoteo komandanta odbrane Leonarda Bonućija, a sada se sprema da ukrade još jedan simbol Bjankonera. Rosoneri su i zvanično stupili u kontakt sa Starom damom sa željom da dovedu Klaudija Markizija!

Popularni Prinćipito je jedan od igrača sa najdužim stažom u Juventusu i poput Bonućijaje jedan od retkih koji su učestvovali u osvajanju svih šest uzastopnih titula šampiona Italije. Godinama je bio standardan u veznom redu Bjankonera, ali posle teške povrede kolena pretprošle sezone je izgubio mesto startera kod Alegrija. Iako se oporavio i vratio u nekadašnju formu, Alegri ga ne vidi kao jednog od nosilaca igre zbog čega je iskusni vezista razočaran i razmišlja o odlasku. Prednost u odnosu na njega imaju Matuidi, Pjanići Kedira, a moguć je i dolazak Andrea Gomeša iz Barselone.

Letos ga je želeo Konte u Čelsiju, ali sada ta opcija nije aktuelna. U akciju dovođenjaMarkizija se uključio i Leo Bonući koji ga je pozvao telefonom i nagovora ga da krene njegovim stopama i da ga u Milanu čeka više poštovanja i bitnija uloga. Milan traži baš tip igrača poput Markizija koji može podjednako uspešno da igra u sistemima 3-5-2 i 4-3-3 i mogao bi na levoj strani da rastereti Čalhanoglua.

Čim su u Milanu čuli za nezadovoljstvo Markizija statusom u Juventusu, povukli su prvi potez i obratili se Juventusu sa namerom da pregovaraju o kupovini italijanskog reprezentativca. Cela stvar je još u početnoj fazi, nije se došlo do ključnih detalja kao što su obeštećenje ili ugovor za igrača, ali ako Markizio kaže „da“ Milanu, sledi scenario kao sa Bonućijem... Spekuliše se i da Juventus traži Bonaventuru ili Lokatelija u razmeni, ali je malo verovatno da će se Milan odreći nekog od njih dvojice. 

Kada se pojavila informacija da bi Leonardo Bonući mogao da pređe u Milan, navijači Juventusa su se nasmejali i govorili bi: "Ma, ni u snu, nema šanse!".

To se, međutim, dogodilo, što se smatra najšokantnijim transferom ovog leta. Bar na Apeninskom poluostrvu. Još "juventini" nisu "svarili" Bonućijevu "izdaju", tek danas se pojavila nova informacija, nezvanična, u formi glasine: "I Markizio bi da ide iz Juventusa".

Navodno je 31-godišnji vezista nezadovoljan trenutnim statusom kod Masimilijana Alegrija, pa je zapretio da će otići. U redu za njega stoje Milan, londonski Čelsi...

Stefano Markizio, otac fudbalera Juventusa, koji mu je ujedno i agent, umiruje navijače kluba iz Torina, odbacujući glasine o odlasku:

"Najiskrenije, prvi put čujem za to, ne znam ni odakle dolaze te informacije. Pre dve sezone, Klaudio je potpisao ugovor na pet godina sa Juventusom, dakle ostale su još tri. Pre nekoliko dana sam pričao sa ljudima iz Juventusa i nisu me obavestili ni o kakvoj ponudi. Te priče o Milanu su glasine. Dve stvari su sigurne - Klaudio je dobro i želi da igra".

Dodaje da u svakom prelaznom roku Juventus dovodi nove igrače, ali da to ne znači da oni koji su već bili tu moraju da ide.

"Ako ne bude igrao duže vreme, onda bismo mogli da razmišljamo o odlasku, ali naredne godine. Ali, Alegri mu je rekao da nema nikakvih problema", dodao je otac fudbalera za kojim žene lude.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar