Grbić saopštio spisak za Evropsko prvenstvo

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić objavio je spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj.  "Orlovi" odoše na Evropsko prvenstvo bez Ivovića! Marko Ivović nije uspeo da se oporavi dovoljno brzo za start Evropskog prvenstva, koje će biti otvoreno utakmicom Poljska - Srbija na Nacionalnom stadionu u Varšavi pred oko 70. 000 ljudi.

Ostali sportovi 22.08.2017 | 13:30
Grbić saopštio spisak za Evropsko prvenstvo
Odbojkaši Srbije u utorak popodne putuju na Evropsko prvenstvo, koje će se od 24. avgusta do 3. septembra održati u Poljskoj.

Srbija će na otvaranju šampionata, u četvrtak od 20.30 igrati protiv domaćina Poljske na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi.

Ipak, bez Marka Ivovića!

Povreda skočnog zgloba koju je naš primač doživeo u nedelji pred početak Evropskog prvenstva u Poljskoj odvojila ga je od terena dovoljno dugo da selektor Nikola Grbić ne može s njim da računa.

S obzirom na to koliko je Ivović značio za igru "orlova" i koliko dugo je bio važan deo ekipe, na terenu i van njega, jasno je Srbija u Varšavu ide ozbiljno oslabljena, ali i rešena da pokvari planove domaćinu na otvaranju kada će se na Nacionalnom stadionu u prestonici te zemlje okupiti 70.000 frenetičnih navijača.

Nakon što je od lekara dobio definitivno "ne" kada je Ivović u pitanju, selektor Grbić objavio je konačan spisak putnika na Eurovolej, koji će od 24. avgusta do 3. septembra biti održan u Poljskoj, zemlji u kojoj smo pre godinu dana uspeli prvi i jedini put da osvojimo Svetsku ligu.

Bilo bi lepo kada bi se "orlovi" kući vratili sa medaljom i ovog leta, ali to neće biti nikako jednostavno, jer nas posle vrućeg otvaranja sa domaćinom očekuju utakmice sa Estonijom i Finskom u okviru Grupe A, posle čega ćemo - nadamo se - saznati naš put ka završnici kroz "nokaut" fazu.

Reprezentacija naše zemlje bila je prvak Evrope 2001. u Češkoj i 2011. u Austriji i Češkoj, srebrni smo bili 1997. u Holandiji, a bronzani 1995. u Grčkoj, 1999. u Austriji, 2005. u Italiji i SCG, 2007. u Rusiji i 2013. u Danskoj i Poljskoj.

U drugom kolu Grupe A, 26. avgusta, Srbija će igrati protiv Estonije od 17.30 časova, a u poslednjem kolu, dva dana kasnije, protiv Finske u isto vreme. Na spisku su:

tehničari: Nikola Jovović i Maksim Buculjević.
Korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić.
Libera: Nikola Rosić, Neven Majstorović i Goran Škundrić.
Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac i Aleksandar Okolić.
Primači: Uroš Kovačević, Nemanja Petrić i Milan Katić.

1. kolo (24. avgust, Varšava): Poljska - Srbija

2. kolo (26. avgust, Gdanjsk): Estonija - Srbija

3. kolo (28. avgust, Gdanjsk): Finska - Srbija

Prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati u osmini finala.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala igraće se u Krakovu i Katovicama, a polufinalni mečevi, kao i meč za treće mesto i finale u Tauron areni u Krakovu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar