Teodosić: Bilo je teško, shvatio sam da ne mogu!

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije govorio je o razlozima zbog kojih je morao da odustane od Eurobasketa i naglasio kakva je bila uloga doktora L. A. Klipersa.

Košarka 21.08.2017 | 18:30
Teodosić: Bilo je teško, shvatio sam da ne mogu!
"Bilo mi je izuzetno teško da presečem i donesem odluku o neigranju na Evropskom prvenstvu posle mnogo leta koje sam proveo u dresu Srbije", rekao je Miloš Teodosić dan nakon što je srpska, evropska i svetska javnost saznala da će i on propustiti predstojeći Eurobasket.

Ovo "i on" može se upotrebiti i kada se govori samo o reprezentativcima Srbije na koje je planirao da računa ili računao selektor Aleksandar Đorđević, ali i globalno - teško da je neko veliko takmičenje propustio veći broj igrača od kojih se očekivalo da vode presudne borbe za medalje.

Kada je Teodosić u pitanju, njemu će turnir u Istanbulu biti tek drugi koji će propustiti od leta 2007. godine kada je debitovao za "orlove", uz podsećanje da je i prethodni put, na Eurobasketu 2013, morao da odustane zbog povrede lista noge, koja ga četiri godine i dalje prati.

"Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio. Verovao sam da ću moći iako su prognoze lekara bile drugačije", rekao je Teodosić, a prenosi "Sportklub".

Teodosića, posle potpisivanja ugovora sa Los Anđeles Klipersa, čeka verovatno najteža sezona u karijeri, ako se pogleda konkurencija u kojoj će nastupati, osam minuta duža utakmica, tempo igranja svaka dva dana, nekada i češće, broj putovanja s jednog na drugi kraj SAD, itd.

Iako ima 30 godina, Teo ne može da kaže da sa sigurnošću zna šta ga čeka u Los Anđelesu i, utoliko, rovite noge na početku sezone nikako mu ne bi pomogle u nameri da potvrdi da se u Klipersima nisu prevarili kada su odlučili da ga povedu sa sobom preko Atlantika.

Utoliko, Teodosić je prilikom donošenja odluke verovatno bio oprezniji i promišljeniji nego prethodnih godina kada je "stiskao zube" i igrao pod injekcijama, ali je u prvoj izjavi posle vesti koja je odjeknula Evropom želeo da naglasi da je lekarski tim Klipersa u Beogradu boravio da bi mu pomogao, a ne odmogao u nameri da, ipak, povede ekipu u borbu za medalje.

"Moram da kažem da je fizioterapeut iz Klipersa došao isključivo i samo da bi mi pomogao da se oporavim što pre i da zaigram na Evropskom. Nažalost i on je nakon snimaka i pregleda, kao i doktor, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja", razjasnio je Teodosić kako su tekli razgovori u Beogradu, dok je ostatak tima nastupao u Hamburgu na "Superkupu".

"U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnost priča i piše samo o njima a ne o nama koji smo povredjeni. Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati", rekao je Teodosić, koji će narednu priliku da nosi dres Srbije možda imati 2019. godine kada počne Svetsko prvenstvo u Kini.

Možda, utoliko što Srbiju očekuju nove FIBA kvalifikacije u kojima igrači iz NBA, Evrolige i Evrokupa, kao i treneri, neće imati pravo nastupa.

Jasno je šta to znači u našem slučaju, počev od selektora Đorđevića koji trenira Bajern, pa nadalje…

Pored Teodosića na Eurobasket zbog povrede neće putovati Marko Simonović, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica, a ranije je otkazao i Nikola Jokić. Pod znakom pitanja je i povređeni Nemanja Nedović, koji će se priključiti ekipi u Atini nakon 15 dana mirovanja.

Srbija igra u Grupi D u Istanbulu sa domaćinom, Rusijom, Velikom Britanijom, Letonijom i Belgijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar