Sparta prati Boaćija, ali i Boaći prati Spartu!

Da li je ovo nagoveštaj transfera koji bi mogao da se dogodi pre 31. avgusta? Moguće da je slučajnost, ali radi se o veoma popularnom trendu u svetu fudbala.

Fudbal 21.08.2017 | 19:00
Sparta prati Boaćija, ali i Boaći prati Spartu!
Gol i asistencija u Beogradu, gol u Pragu.

Ričmond Boaći direktno je učestvovao kod sva tri gola kojima je Crvena zvezda u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope izbacila Spartu iz Praga i obezbedila plej-of duele sa Krasnodarom.

Praktično od tog dana, i to nije tajna, Sparta se nalazi u krugu klubova koji pomno prate igre napadača iz Gane, pored Hanovera, Hofenhajma, Lokomotive iz Moskve i moguće još nekolicine klubova iz Evrope i sveta.

Utoliko, uobičajena fraza da "klub prati fudbalera" može biti upotrebljena i u slučaju Sparte i Boaćija, međutim vreme društvenih mreža uvelo je i novu frazu u upotrebu - "fudbaler prati klub".

Pedatnim navijačima Crvene zvezde, koji se pribojavaju da bi mogli da izgube snažnog centarfora pre 31. avgusta i završetka prelaznog roka u većem delu Evrope, nije promaklo da je Boaći u nedelju "zapratio" upravo Spartu iz Praga na Instagramu.

Mogla bi da bude i puka slučajnost, ali s obzirom na to da je nekolicina fudbalera širom Evrope upravo ovakvim "sitnicama" najavljivalo buduće transfere - ili bar svoje želje i planove - postoji mala verovatnoća da ovo, ipak, nije slučajnost.

Ali, koliko je Realno da upravo Česi pobede u trci za Boaćijevim potpisom? Teško.

Jednostvno, Sparta nijednog fudbalera u istoriji nije platila više od 2,9 miliona evra, koliko je ovog leta dobio Makabi iz Tel Aviva za Tala Ben Haima, a nezvanično Crvena zvezda neće pustiti Boaćija za manje od – šest!

Ako na to dodamo sumu od 9,9 miliona evra koju je najtrofejniji češki klub ovog leta potrošio na pojačanja, među kojima se našao već jedan igrač Crvene zvezde, Srđan Plavšić, malo je verovatno da bi budžet kluba koji je (zahvaljujući Boaćiju) ostao bez prihoda od učešća u Ligi Evrope mogao da podnese i rekordan transfer u finišu prelaznog roka - duplo veći od aktuelne rekordne kupovine.

Da su crveno-beli impresionirali ljude iz Sparte moglo se zaključiti i na osnovu interesovanja koje su pokazali kada je pitanju transfer kapitena, Mičela Donalda.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar