Crvena zvezda, ipak, našla zamjenu za Jovičića!

Bivši reprezentativac Srbije postigao je dogovor sa crveno-belima i pojačaće konkurenciju u veznom redu, saznaje "Total soker".

Fudbal 21.08.2017 | 12:15
Crvena zvezda, ipak, našla zamjenu za Jovičića!
Nenad Krstičić, rođeni Beograđanin, bivši reprezentativac Srbije i fudbaler španskog Alavesa, trebalo bi ovih dana zvanično da postane igrač Crvene zvezde, saznaje "Total soker".

Crveno-beli isprva su nameravali, pa odustali od ideje da traže zamenu za teško povređenog vezistu Branka Jovičića, međutim kada se posle operacije koja je obavljena u Kataru ispostavilo da će on moći da radi punim intenzitetom tek tokom januarskih priprema za drugi deo sezone, klub se ponovo okrenuo potrazi za novim rešenjima.

"Total soker" navodi da je postignut dogovor između Crvene zvezde i Alavesa, ali ne i njegove detalje.

Ono što je poznato je da Krstičića ugovor sa španskim prvoligašem veže do sledećeg leta, kada će postati slobodan igrač.

Krstičić (27, 182) nosio je dres OFK Beograda od 2007. do 2009. kada je postao član Sampdorije, ali i doživeo životnu dramu u kojoj je bukvalno "gledao smrti u oči". Kada je pobedio u najvažnijoj utakmici u karijeri, nastavio je sa uspehom da nosi dres kluba sa "Marasija", a kada je vremenom izgubio mesto u startnoj postavi i odradio sezonu 2014/15 kao pozajmljen igrač u Bolonji, odlučio seda da po isteku ugovora potpiše za Alaves.

Tamo mu se prošlog leta pridružio Aleksandar Katai, s kojim je u tandemu učestvovao u lagano obezbeđenom opstanku, što je i bio primarni cilj plavo-belih.

Krstičić je sezonu 2016/17 obeležio sa tri gola na 20 nastupa.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je u februaru 2013. kod selektora Siniše Mihajlovića, s kojim je potom sarađivao i u Sampdoriji, a do danas ostao je na tri nastupa za "orlove".

Kada je Jovičić u pitanju, nakon što mu je fudbaler Čukaričkog Nikola Drinčić nekontrolisanim startom naneo prelom metatarzalne kosti stopala, procene o tome koliko će morati da odsustvuje sa terenu uticale su direktno i na aktivnosti Crvene zvezde na tržištu igrača.

Isprva, sve je skoro bilo gotovo kada je dolazak Srđana Mijailovića bio u pitanju, ali se u tim pregovorima nešto izjalovilo, pa je posle izjave sportskog direktora crveno-belih Mitra Mrkele da bi Jovičić mogao da se vrati za ukupno deset nedelja, generalni direktor kluba Zvezdan Terić odustao od traženja zamene i o tome obavestio javnost.

Međutim, nakon operacije, period Jovičićevom oporavka produžen je za tri meseca, što bi značilo da će trener Vladan Milojević eventualno moći da ga uvodi u takmičarski ritam po hladnom vremenu u novembru i decembru, na standardno lošim terenima. Odluka da se sa Jovičićem sačeka i bude strpljiv dovela je Crvenu zvezdu u situaciju da na desetak dana od kraja prelaznog roka u većem delu evropskih zemalja nezvanično postigne dogovor sa fudbalerom koji bi u svakom slučaju bio veliko pojačanje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar