PL: Čelsiju londonski derbi, Hadersfild sjajan!

Hadersfildu prija Premijer liga! Ekipa iz Zapadnog Jokšira pobedila kod kuće Njukasl i posle dva kola ima maksimalnih šest bodova. "Svrake" i dalje na nuli.  Vembli dočekao Premijer ligu, Čelsi pobedio! U prvoj premijerligaškoj utakmici odigranoj na Vembliju, Totenhem kao domaćin poražen od Čelsija. Markos Alonso junak Čelsija.

Fudbal 21.08.2017 | 10:45
PL: Čelsiju londonski derbi, Hadersfild sjajan!
Vembli je prvi put u istoriji bio domaćin utakmice Premijer lige.

Ta čast da budu upisani u istoriji stadiona i takmičenja pripala je Totenhemu, koji će kao domaćin igrati na nacionalnom stadionu Engleske reprezentacije, dok ne bude završena izgradnja novog, i aktuelnom šampionu Čelsiju u 2. kolu sezone 2017/2018.

Napuštanje Vajt Hart Lejna, nedavno srušenog stadiona "pevaca", nije prijalo ekipi Maurisija Poketina. Totenhem je igrao dobro, bio je čak i nadmoćniji protiv ekipe koja je na kraju prošle sezone bila ispred na tabeli, ali je primio dva, a postigao samo jedan gol.

Totenhem - Čelsi 1:2 (0:1)!

Zadovoljan stečenim u prvom poluvremenu i svestan važnosti činjenice da bi tri boda osvojena na gostovanju jednom od konkurenata u borbi za titulu mogli da imaju presudnu ulogu na kraju, Antonio Konte se opredelio za klasičan bunker u drugom delu.

Prednost koju je doneo Markos Alonso u 24. minutu, anulirana je u 82. autogolom Miča Batšuaija. Ali, sjajni Španac nije se zaustavio na jednom pogotku, već je šest minuta kasnije odlučio londonski derbi.

Dovoljno za ekitet junaka i tri boda "plavaca"!

Prvo poluvreme bilo je odlično...

Publika je mogla da uživa u sjajnoj predstavi koju su priredili šampion i drugoplasirani tim iz prošle sezone.

Alvaro Morata je već na početku utakmice propustio idealnu priliku da dovede goste do prednosti, ali je njegov pokušaj glavom, posle centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane, završio uz stativu pored gol.

Međutim...

Markos Alonso nije mogao bolje da izvede "slobodnjak". Lepo je levicom plasirao loptu sa 25 metara, blizu mesta gde se spajaju stativa i prečka, a parada Uga Lorisa samo je dedatno ulepšala pogodak Španca.

Do kraja prvog dela Hari Kejn je blistao, a da zasija punim sjajem sprečio ga je odlični Tibo Kurtoa. Ipak, Belgijanac je u jednom momentu bio nemoćan, ali je stativa sprečila izjednačenje.

Drugo poluvreme otvorio je propuštenom prilikom Kristijan Eriksen...

Vrlo brzo, uprkos terenskoj inicijativi, napadi Totenhema su otupeli, a Čelsi je postajao sve opasniji iz kontri. I taman kada se činilo da su se "pevci" ispucali, pomogao im je fudbaler gostiju. Batšuaji se spetljao i glavom smestio loptu iza leđa zemljaka i saigrača Kurtoe.

Totenhem je krenuo po sva tri boda i to ga je skupo koštalo.

Kontra Čelsija i nešto loša reakcija Lorisa posle šuta Alonsa značili su prvi poraz za vicešampiona.

Hadersfildu prija Premijer liga! Ekipa iz Zapadnog Jokšira pobedila kod kuće Njukasl i posle dva kola ima maksimalnih šest bodova. "Svrake" i dalje na nuli.

Ako nam jutro kaže kakav će dan da bude, Hadersfild će u ove se sezone, prve posle 45 godina u najjačem fudbalskom takmičenju u Engleskoj, uživati.

Posle trijumfa u Londonu, gde je debitant u Premijer ligi, ubedljivo pobedio Kristal Palas (0:3) na otvaranju šampionata, Hadersfild je u 2. kolu bio bolji od Njukasla - 1:0 (0:0).

Zanimljive duele ove ekipe vodile su i prošle sezone u Čempionšipu, a tada je Njukasl slavio na Džon Smtis stadionu (3:1), dok je pre godinu dana Hadersfild pobedio na Sent Džejms parku (2:1).

Gol odluke postigao je Aron Moj!

Vrlo lepu akciju izveli su domaćini u 50. minutu. Australijanac je ispred kaznenog prostora "svraka" razmenio dupli pas sa Elijasom Kačungom, ispala je dobrana Njukasla, a prostor koji se ukazao 26-godišnjem "veznjaku" bio je dovoljan za preciznu "kiflu" pod prečku gola Roba Eliota.

Njukasl je doživeo i drugi poraz u sezoni, a i ovaj bez Aleksandra Mitrovića. Menadžer Rafa Benitez, i pored negativnog rezultata, ni ovaj put za srpskog reprezentativca nije odvojio ni minut.

Hadersfil će i u narednom kolu biti domaćin, ovaj put Sautemptonu, dok Njukasl dočekuje Vest Hem junajted.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar