Povučeno osoblje ambasade Srbije

RTS-u potvrđeno da su svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni na hitne konsultacije u Beograd. Ministarstvo spoljnih poslopva Makedonije dobilo notu.

Srbija 21.08.2017 | 07:56
Povučeno osoblje ambasade Srbije
Kako je javljeno na javnom servisu Srbije u toku dana očekuje se i zvanično saopštenje u vezi ovakve odluke. U međuvremenu, makedonski mediji prenose da je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.

MSP Makedonije je notu dobilo juče, prenose makedonski mediji.

"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.

Vest o povlačenju srpskih diplomata sinoć je javila makedonska Televizija Telma koja se pozvala na na izvore u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije.

Prema informacijama Televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajuči se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojaćaju bezbednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Reporter te televizije naveo je da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.

Ambasadorka Dušanka Divjak-Tomić rekla je agenciji Beta da ne može da komentariše i u SMS poruci dopisniku iz Skoplja poručila da se za informacije javi sutra u srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

(Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Zool

21.08.2017 07:37

Sigurno je ovaj ogranak ambasade Rusije koji se zove ambasada Srbije debelo upetljan u neke muljavine pa sada promjenom vlasti sklanjaju dupeta zbog svega šta su radili.

ODGOVORITE
Name

Jojj

21.08.2017 08:11

O pameti pošto li si?

Name

21.08.2017 08:33

У чијој ти амбасади радиш? Турске? Саудијске Арабије? Арапских Емирата? Катара? Или Њемачке, Аустрије, САД, ВБ, Ватикана?

Name

Draganče

21.08.2017 09:02

A možda su im Albanci prijetili, oni prijavili, policija nije reagovala...

Name

Goran

21.08.2017 09:33

Sad ce delije doci da uspostave red i sigurnost.

Name

Goran

21.08.2017 08:16

Ma nije moguće!

ODGOVORITE
Name

Naravno

21.08.2017 08:30

Trebalo je to davno uraditi, jer je to BJRM i zasluzila - barem dok se ne opamete.

ODGOVORITE
Name

BL

21.08.2017 08:49

Vjerovatno kontramjera zbog otvaranja graničnog prelaza između FRJM i KiM

ODGOVORITE
Name

bezbdjednjak

21.08.2017 09:48

Ne zaboravimo da je u vrieme protesta u sobranju Makedonija kada je povrijedjen i sadasnji predsjednik vlade Makedonije Zaev u sali skupstine u vecerniijm satima snimljen i diplomata koji je zaposlen u ambasadi Srbije a prije toga je bio sef u BIA. To ta se u sali u vrijeme nereda nasao i diplomata iz druge drzave jciji posao po akreditaciji je bila bezbjednost u stvari presedan. reciomo znamo da se CIA svugde je petlja da ima zaposlene i pri USA ambasadi ali nikada ovako direktno sto je uradila Srbija ui skupstini maledonije

ODGOVORITE