Požar u Ljubinju pod kontrolom

Vatrogasci u Ljubinju uspjeli su da zaustave da se veliki šumski proširi u rejon Poljica, te je situacija na požarištima večeras stabilnija, rečeno je u opštinskoj Vatrogasnoj jedinici.

Republika Srpska 20.08.2017 | 21:16
Požar u Ljubinju pod kontrolom
Komandir Vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić rekao je da je najveći dio požarišta stavljen pod kontrolu, te da za sada nije zatražena pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH.

"Helikoptere smo planirali pozvati u pomoć ukoliko vatra zahvati rejon Poljica, koji je najnaseljeniji, te bi bilo ugroženo više sela i hektari zasada paprika i žitarica", istakao je Ilić.

On je naveo da je od 17 sati ponovo otvoren za saobraćaj put Ljubinje- Stolac, preko prevoja Žegulja.



Varogasci strahuju od vjetra koji, najčešće, u ranim jutarnjim časovima rasplamsa vatru, a najavljene kiše u Hercegovini za sada nema.

Veliki šumski požar koji je jučer poslijepodne izbio u ljubinjskoj opštini gutao je šumu i nisko rastinje, a visina plamena u pojedinim momentima dostizala je pedesetak metara.

Zbog vatre koja je gorjela sa obje strane magistrale na Žegulji, tokom protekle noći i dana više puta je ova dionica bila zatvarana za saobraćaj.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

prosao

20.08.2017 20:47

Danas oko 16h sam sa 1000 na sat prosao tom dionicom. Vatra nije nam pravila problem nego dim i ugljenmonoksid. Vatrograsci piju kafu u obliznjoj kafani... zalosno

ODGOVORITE