EU ne može da se osloni na SAD

Evropska unija ne može da nastavi da se oslanja na SAD za svoju odbranu, izjavio je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker, u intervjuu za austrijski "Tiroler Tagescajtung".

Svijet 20.08.2017 | 17:55
EU ne može da se osloni na SAD
Govoreći o stanju u EU, on je rekao da su stavovi Evropljana o Uniji sve bolji, ali da se region ne može okrenuti Vašingtonu kada se radi o budućoj zaštiti.

"Postalo je jasno da ne možemo na duže staze da se oslonimo na američku podršku u domenu odbrane", rekao je Junker, prenosi Politiko.eu.

On je dodao da je odluka Velike Britanije da napusti EU oživjela podršku Uniji među preostalim članicama bloka.

Istraživanje objavljeno u petak pokazalo je da glasači u osam država EU - Francuske, Španije, Njemačke, Italije, Slovačke, Češke, Holandije i Švedske članstvo u EU sada više vide kao prednost za svoju zemlju nego prije prošlogodišnjeg referenduma u Britaniji.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Cercil.

20.08.2017 17:33

Stari nisi citao Cercila.Pa davno je to rekao.Ti sad toplu vodu otkrivas.

ODGOVORITE
Name

Zool

20.08.2017 19:38

A od koga da se brani?Stvarno ne znam ko napada Evropu.

ODGOVORITE
Name

re

20.08.2017 20:28

Od onih sto im Evropa daje i garantuje veca ljudska prava,nego sto su imali kod svoje kuce....!!!

Name

Igor

20.08.2017 20:48

Upravo tako . Evropa treba da obnovi Rimsko carstvo. I to Zapadno i Istocno ( pravoslavno ) koja bi saradjivala na svakom planu. Da ima korektne ekonomske odnose sa Rusijom i azijskim zemljama i napravi totalni odklon prema Americi i Engleskoj. U unutrasnjim odnosima da se vrati tradicionalnim vrijednostima i protjera ovo obojenu bagru koja nece da se prilagodi evropskim vrijednostima. Kome ne odgovara evropska sloboda i klima mars nazad u Afriku !

ODGOVORITE
Name

Turboskara

21.08.2017 05:53

Dobar komentar.Stitimo njhova ljudska prava a oni se zaljecu autima u nevine ljude avionima postavljaju bombe po metroima na ulici bodu nozevima.Dosao iz barake dobio stan uslove za zivot I onda eto zahvalnosti.Gdje su nasa ljudska prava .Eu je poatala izopacena I to pod komandom Merkelove.Mi se trebamo okrenuti sebi I nasim komsijama daleko je namq aamerika Kina Rusija.ali treba ih postovati kao I oni nas

Name

Antibiotik

20.08.2017 22:15

Možda su odlučili da se oslone na Ukrajinu.

ODGOVORITE