Nema mira bez migova i tenkova

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će "migovi" iz Rusije u Srbiju stići do kraja godine, kako je i planirano, kao i da bez "migova" i tenkova nema mira, jer vojska služi da odvrati potenicijalnog napadača i nekog ko Srbiji hoće da nametne sukob.

Srbija 20.08.2017 | 14:34
Nema mira bez migova i tenkova
"Dugoočekivani `migovi` stižu do kraja godine. Kad kažem dugoočekivani ne mislim na period od prethodnih šest meseci kada je isporuka dogovorena, već na to da se decenijama nismo naoružavali", rekao je Vulin.

On je za televiziju "Pink" pojasnio da niko nije za rat, te da "od svih ratova Srbi samo u Krimskom nisu učestvovali, ali da se nijedna armija u svetu ne priprema za mir".

"Priprema se za rat, za ono najstrašnije. Ne očekujte od vojske da bude mirotvoračka, ona mora da bude spremna za rat", rekao je Vulin.

On je ponovio da će se Srbija i dalje držati politike vojne neutralnosti i da to razumiju i Rusija i NATO.

"Politika neutralnosti je politika hrabre zemlje, a ne izbegavanja problema. Mi ćemo sami odlučivati o prijateljima i neprijateljima. Drugi mogu da se pozovu na saveze u slučaju problema, mi sami moramo da branimo zemlju i stojimo iza svojih odluka", istakao je Vulin.

Govoreći o razvoju odbrambene industrije, Vulin je naglasio da trenutno postoji velika tražnja na svJetskom tržištu, prije svega za municiju i da tu priliku treba iskoristi i ulagati u taj sektor.

Vulin je dodao i da do kraja ove godine vojnici, kao i cijeli bezbjednosni sektor mogu očekivati povećanje zarade.

Izvor: Pink.rs

Komentari / 33

Ostavite komentar
Name

Damir

20.08.2017 12:43

Hahaha

ODGOVORITE
Name

Igor

20.08.2017 13:21

Hahahahahahah do kraja godine , fino covjek kaze.

Name

BOBA

20.08.2017 12:48

DOK JE ON SA MANJAČE ŠTA OD NJEGA OČEKIVATI . DOBRO ANALIZIRAJTE NJEGOVE RIJEČI BIĆE VAM SVE JASNO.

ODGOVORITE
Name

Nema veze

20.08.2017 13:44

Ja znam jednog čovjeka čiji su roditelji porijeklom sa Manjače a preziva se Vulin i dobar je čovjek.Radio nekada kao novinar na Bel televiziji

Name

re

20.08.2017 20:39

Koliko mi je poznato,jedino mjesto gdje ni Osmanlije nijesu smjeli doci po harac. Manjaca je trn u oku od vladavine Ambroza do dana danasnjeg.....!!!

Name

Igor

20.08.2017 20:52

U 1. OKB bio major Vulin , isto predpostavljam porijeklom sa Manjace , covjek ljudina ali prava ! Ti nesretnice ,ogranicena kao balkon, ljude kategorises po zaseocima a planeta ima 10 milijardi ljudi.

Name

re

23.08.2017 11:18

Dobro BOBA kaze, nevide ovi dobro..

Name

Indijanac

20.08.2017 12:51

Kada ti ministar "odbrane", proglašen nesposobnim za služenje vojnog roka, počne prijetiti sa ŠEST!!! rashodovanih Migova (kojih nema), vrijeme je da sudija svira kraj i ugasi svjetlo. NATO štab je u Sarajevu "ministre", na Austrijskom trgu, a i da nije, nemate vi jajare petlje za ratovanje! Koje zatupljivanje naroda...

ODGOVORITE
Name

Dragutin

20.08.2017 14:02

Ko nema petlje?Ajd nek izađe NATO iz BiH,pa da vidiš dal nemamo petlje?Mi Srbi smo bar ratnički narod sa dugom tradicijom u tome,da si pomenuo Norvežane ili Dance,pa ajde da ti poverujem,ali Srbi kad su u pitanju tu nemoj ni da razmišljaš da nemamo petlje???Mig,dal je rashodovan ili nije to tvoja briga nije,svaki avion,tenk se pre upotrebe proba,to bi ti trebao da znaš, ako si učestvovao u ratu???Niko ne napada sa pokvarenim i neupotrebljivim tenkom ili bilo s čim drugim što ne može da se upotrebi u borbi!!!U Srbiji ima fabrika oružja,a vi u BiH nemate!!!Nemojte samo rprvi da pokušate bilo šta,onda nemate čega da se plašite,Srbi nikad nikog u istoriji nisu prvi napali,ali su se uvek žestoko branili,imajte to na umu,ako prvi pokušate bilo šta,pružiće vam se nemilosrdan otpor od strane Srpskog naroda i sa leve i sa desne strane Drine?!!

Name

Re Dragutin

20.08.2017 14:35

Sa leve i sa desne

Name

Zzzzz

20.08.2017 13:01

Zar ne lete ti migovi

ODGOVORITE
Name

Dragutin

20.08.2017 13:03

Bez obzira koje na vlasti u Srbiji nije loše imati jako naoružanje,jer je Srbija okružena u regionu mnogobrojnim neprijateljima,poput ovih Albanaca,pa i SDA bošnjaci stalno nešto prete i naravno hrvati,što bi se reklo svi oni su nam uvek o glavi radili i trebamo biti na oprezu i čuvati se od svih njih pojedinačno i sačuvati naš narod u RS-oj i na Kosovu i u hrvatskoj...Ne treba nikog napadati,ali braniti se moramo!!!

ODGOVORITE
Name

goran

20.08.2017 13:35

Moj @Dragutine Taj 'neprijatelj' oko Srbije je vec uNnATO i Albanija, i Crna Gora i Hrvatska i Madjarska i Rumunija i Bugarska. NATO je u BH jos d 1995 i ne misli izaci iako Bosna nije u NATO. Govoris ka ko Srbija stitit Srbe u RS i Kosovu. A i na Kosovu vec postoje NATO trupe. Da to Srbija mozda nece svojom vojskom 'stititi' Srbe i RS i na Kosovu ?? A vjerujem da znas da po clanu 5 nATOA napad na jednu clanicu NATO je napad na cijeli NATo

Name

Kako li to vojska Srbije moze braniti Srbe u RS

20.08.2017 13:46

Bas se pitam kako li to vojska Srbije bez objave/ulaska u rat, ovim novim migovima, moze 'braniti' Srbe u RS ili u Hrvatskoj ako su BH i Hrvatska nezavisne drzave.

Name

Logika...

20.08.2017 13:53

Za DRAGUTINA...U Hrvatskoj ti FALI POLA MILIONA Srba...Na Kosovu ostalo Srba ne mogu ni Zvijezdin sjever popuniti, a ovo što je u Srbiji ostalo su...nemotivisane ovce.

Name

Indijanac

20.08.2017 14:02

Dragutin će da bude prvi pilot nevidljivih Migova. Ima da leti sve sa foteljom i štiti srBsko nebo od Beograda do Pančeva, cijelih 19 kilometara! ❤❤❤❤❤

Name

Dragutin

20.08.2017 14:30

Pa taj član 5 NATO sporazuma govori o napadu,ali to neznači da je tim članom Srbima zabranjeno da im se pomogne i da se brane u državama članicama NATO-a?A ne bi ni NATO dozvolio da njegove članice napadaju Srpski narod u EU i van nje,bez iakvog razloga,ko bi to naredio još tako???Kad bi se to desilo Srbija bi tim povodom zatražila hitno sazivanje saveta bezbednosti UN-a kad bi bilo ko pokušao da napadne Srbe u :hrvatskoj,bih i na Kosovu???A što se tiče aviona MIG pa Rusima Bugari i Grci dozvoljavaju prelet preko svoje teritorije i oni bi došli po pozivu na aerodrom Niš,a odatle bi zajedno sa Srpskim pilotima intervenisali kao i u Siriji gde treba u slučaju napada na Srbe,bilo gde na Balkanu!!!Jeste vi čuli za Ruski BURATINO???Ukucaj te to na netu,pa onda kažite nešto???Nemojte da izazivate prvi rat i sukobe,a vaša briga nije odbrana Srpskog naroda,nažalost to ne zavisi od vas?Srbi će uvek pronaći način da se odbrane bilo kada i od bilo kog agresora, kao i do sada kroz celu istoriju što su radili!Naravno o tome ne morate vi da opterećujete vaš mozak,pa da imate od toga bespotrebnu glavobolju?!!Ima ko o tome vodi brigu!!!

Name

Karadoz

20.08.2017 13:21

Pa Rusi su davno poslali migove ali su oni nevidljivi model tako da su na Batjnici al ih niko ne moze vidjeti bez posebnih naocala, ma nova tehnologija skroz... Takvi ce biti i tenkovi..

ODGOVORITE
Name

Blunt

20.08.2017 13:22

Ceka on na migove kao baja na kredit. A njih nema, a njih neeema.

ODGOVORITE
Name

podrinjac

20.08.2017 13:24

Mozda migovi putuju pjeske.Nema mira bez atomskog oruzja.

ODGOVORITE
Name

Zuza

20.08.2017 13:28

Do kraja koje godine...nema mira jarane ako narod ne bude imao sta jesti...od 6 rashodovanih i zastarjelih letjelica se ne zivi...

ODGOVORITE
Name

Srbin

20.08.2017 13:40

Sve je to lijepo kad se prica a stvarnost je da odgajamo nesposobne generacije koje nemogu pet kilometara pjesice da predju,,koje nisu sposobne da prezive vise bez struje ,kupatila i interneta,,generacije koje neznaju glavicu luka da ogule,to namje dala demokratija,dala je svakome prava bez da im objasne sta su im i obaveze prije ostvarivanja svojih prava ,tako je kod vecine naroda na balkanu pa i na zapadu a onda izadju ministri i lupaju glupsti mjesto da im savjetnici kazu pravu istinju o stanju u naciji

ODGOVORITE
Name

1974

20.08.2017 19:39

Bravo, ova današnja evropska omladina misli pritiskom na dugme da ratuje uz topli radijator, huligani i izbezumljena djeca ludih roditelja vaspitani uz španske i turske serije? Nama treba zdrava omladina, vaspitana u Svetosavskom duhu... Karađorđe je imao trešnjev top ali iza njega su stajali divovi

Name

Logika...

20.08.2017 13:48

Onaj JEDAN helikopter koji je došao da POMOGNE u gašenju požara besplatno jelte, DEBELO je naplatio.

ODGOVORITE
Name

DRAGOMIR

20.08.2017 13:50

Srbi nikako da se opamete. Jedina ispravna opcija je da se trazi pristup NATO. Zaboraviti proslost, zaboraviti Ruse I ukljuciti se u Evropu po svim pitanjima. Nije moguce biti neutralan, to su samo iluzije. Protiv Nato pakta nema ratovanja, Srbija vise ne moze da dozvoli gubitak stanovnistva. Birajte sta je najbolje za Srbiju I za Srbe generalno. A ovu karikaturu of ministra sto prije skloniti, da ne sramoti Srbe.

ODGOVORITE
Name

Guvlin

20.08.2017 14:24

Srbiju nema ko da napadne, osim eventualno zemalja iz najbližeg okruženja, koje su izuzev, bar za sada BiH, sve članice NATO. A sa šest ruskih "migova", tridesetak tenkova i nešto ostale ruske opreme, kao i sa dotrajalom vlastitom ratnom tehnikom i naoružanjem smiješno je i govoriti o eventualnoj odbrani i sukobu sa najmoćnijom vojnom alijansom. To dobro znaju ministar Vulin i predsjednik Vučić, pa bi im bilo bolje da ne spominju rat, već da se okrenu jačanju mira i dobrosusjedstva.

ODGOVORITE
Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

20.08.2017 14:28

Оних 16 руских и белоруских Миг 29-ки, Бук М2, Тореви, Точке и тенкови НЕ СТИЖУ док се не реши статус Руско-српског ,,хуманитарног,, центра у Нишу! А Амери су се уплели у нашу унутрашњу политику, па коче решавање статуса тог центра..И зато све касни, али, кажу да ће статус тог центра ускоро бити решен!...А ови наши разматрају и куповину С-300 од Руса - што онда јако брине НАТО, јер цео ваздушни простор у полупречнику од 300 км је затворен, тј. онда тим системом покривамо и све околне државе око Србије, па је НАТО-у стопиран прелет авионима (у случају неке фрке)... И да се зна да је Русима и Белорусима већ све уредно плаћено, и да се чека да се тај проблем реши, и све стиже!

ODGOVORITE
Name

Ре

20.08.2017 16:11

И кад си се пробудио шта је онда било??? Затворити пречник од 300км можда за албанце али за НАТО ? Мора човек добро да прокишњава па да верује у те небулозе. Ајде узми терапију.

Name

Dragomir

20.08.2017 16:43

Vuline, ti li si?

Name

Ama

20.08.2017 17:10

Pa sta je vama? migovi iz Rusije su krenuli za Srbiju i uskoro stizu, krenuli i polako gmizu.

Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

20.08.2017 17:35

Какав Вулин, то сам ја Хари Потер (али, из задњег дела - Реликвије Смрти 2 ,и бацићу на вас чин ,,Вингардиум левиоса'')... Данас прокишњава, али само церада на балама од сламе! П.С.Има л' још ко по које глупо питање да ми постави!

Name

Sarajlija .

20.08.2017 18:07

Kakvi migovi i tenkovi nemaju hrabrosti i srca .

ODGOVORITE
Name

Re

21.08.2017 06:30

Dejtonskim sporazumom je tacno definisano kakvo i koliko oruzija mogu posjedovati Bosna,Srbija i Hrvatsksa,kao i broj vojnika.Mozda Hrvatska kao clanica NATO saveza moze odstupiti ali to nema veze jer se oni ne pitaju vec komanda NATOa.Sve ostalo je suplja prica kvazipoliticara na svim stranama.