Razvodi od par milijardi dolara

"Dok nas smrt ne rastavi" u svetu poznatih i bogatih nema isto značenje kao kod nas običnih smrtnika. Uzimajući u obzir kolike se odštete dobijaju na sudovima i brakorazvodnim parnicama, deluje nam da ucveljene strane i nisu toliko loše prošle. Možda su ostale bez bračnog saputnika, ali sa dovoljno novca da sve rane zaleče.

Svijet 20.08.2017 | 11:37
Razvodi od par milijardi dolara
Kada su basnoslovne sume razvoda u pitanju, tu svakako prednjače Rusi. Svet poslednjih dana bruji da se po treći put razvodi ruski tajkun i milijarder Roman Abramovič, i to od sadašnje supruge Daše Žukove sa kojom je bio u braku deset godina. Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na neverovatnih 9,1 milijardi dolara, još uvek se ne zna koliko će mu novca Daša nakon braka uzeti.

Ovo je lista deset najskupljih razvoda u istoriji:

1. Alek Vildenštajn i Džoselin Vildenštajn - razveli su se 1999. godine, a razvod se procenjuje na neverovatnih 3,8 milijardi dolara.

Ovaj francuski biznismen, trgovac umetninama i vlasnik ergele sa bogatstvom od nekoliko milijardi dolara, razveo se od svoje žene zbog jednog bizarnog detalja. Naime, Džoselin se pretvorila u mačku jer je Alek obožavao ovu vrstu životinja. Želela je da mu se što više dopadne, ali estetske korekcije nisu uspele da spasu njihov brak.



2. Rupert Mardok i Ana Mardok Torv - takođe su se razveli 1999. a njhov razvod je koštao 1,7 milijarde dolara.

Milijarder i medijski mogul se nakon toga oženio dve i po decenije mlađom Džeri Hol, zatim razveo i oženio Vendi Deng Murdok, od koje se takođe razveo. Ali dva poslednja razvoda ga nisu koštala skupo kao prvi.



3. Barni Eklstoun i Slavica Eklstoun - razveli su se 2009. godine, a to ih je koštalo 1,2 milijarde dolara.

Slavica je za javnost slobodna, a milijardera krah njihovog braka nije osujetio da drugi put ulovi u bračne vode. Bilo je to 2012. kada se oženio Fabijanom Flosi.

Slavica Eklston je Srpkinja rođena je u Rijeci 25. maja 1958. godine, kao ćerka jedinica majke Ljubice i oca Jove. Roditelji su joj se razveli dok je još bila devojčica.



4. Stiv Vin i Elejn Farel Paskal - razveli su se 2010. godine a razvog se procenjuje na jednu milijardu dolara.

Ovaj američki biznismen, kolekcionar i trgovac nekretninama svojoj bivšoj ženi je za rođendan kupio "Dezert In" hotel u Las vegasu, ali ljubav nije potrajala.



5. Harold Hem i Su-En Arnal - razvod se desio 2012. nakon 24 godine braka a koštao je 974,8 miliona dolara.

Sud u Oklahomi je presudio da naftni magnat Harold na račun nekadašnje partnerke mesečno uplaćuje sedam miliona dolara sve dok ne isplati ceo ceh- 995,5 miliona dolara.



6. Adnan Kašogi i Soraja Kašogi - razveli su se davne 1980. nakon 20 godina braka. Udajom za saudijskog milijardera Soraja je došla u svet svetske elite i promenila je ime.

Od Sande Dejl prelaskom u islam postala je Soraja. Razvodom je postala jedna od najbogatijih razvedenih žena sveta. Adnan je preminuo je pre dva meseca u Londonu, u 82. godini.



7. Dmitri Ribolovljev i Elena Ribolovljev - razvod se desio 2014. a ovaj ruski tajkun, vlasnik francuskog fudbalskog tima Monako svojoj supruzi posle 24 godine braka mora da plati 604 miliona dolara (prema Vikipediji), dok poneki mediji navode da ovaj razvod košta mnogostruko više i navode čak cifru od 4,36 milijarde dolara.

Ako je ovo istina, to ga automatski stavlja na naše prvo mesto na top listi.



8. Kreg Mekau i Vendi Mekau - razveli su se 1997. posle 21 godinu braka.

Ovaj američki bogataš i začetnik mobilnih telfona je svojoj ženi novinarki morao da plati 460 miliona dolara, a nakon nje je oženio bankarku Suzan Rasinski Mekau.



9. Mel Gibson i Robin Gibson - razveli su se 2006.

Ovo je ubedljivo najskuplji razvod u Holivudu a koštao je oko 512 miliona dolara, koje je Robin dobila jer nikada nije potpisala predbračni ugovor. Sreća za nju, za njega ne toliko.



10. Roman i Irina Abramovič - Neko bi mogao reći da se Roman izvukao za dlaku, jer je Irini platio samo 300 miliona dolara od svog ogromnog bogatstva posle razvoda 2007. godine.

Iako je trebalo da dobije mnogo više, par se razveo u Rusiji gde je sud naklonjeniji muževima.



Međutim za ovim najskupljim razvodima vrlo malo zaostalu razvodi i Majkla i Huanite Džordan, koja je dobila 168 miliona dolara, njihovu nekretninu u Čikagu i starateljstvo nad njihovom decom. Tu su i Tajger Vuds i Elin Nordegren koji su se nakon njegovog seks skandala razveli. Iako je Elin potpisala predbračni ugovor, skandal oko njenog muža joj je išao na ruku. Iz braka je izašla bogatija za 110 miliona dolara i kuću na Floridi.

Iako je lista preduga, završićemo je sa kraljicom popa Madonom i njenim razvodom od režidera Gaja Ričija. Madona je izašla kao najveći ženski gubitnik. Iako je Gaj izjavio da ne želi ni peni, otišao je iz braka sa šestinom bogatstva. Dobio je 80 miliona dolara u novcu i imovini, uključujući njihovu kuću i pab.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar