POR: Benfika i Sporting se ''iživljavali''!

Benfika se opet iživljava, Žonas nema milosti! Belenenseš pet puta vadio loptu iz mreže na Lužu.  Žezusova kombinacija - Fernandeš, Dost, Dost, Fernandeš! Kakva dva projektila, kako moćan Sporting! Bruno gađao kao navijen, Dost je nezaustavljiv, a Lavovi surovi.

Fudbal 20.08.2017 | 11:45
POR: Benfika i Sporting se ''iživljavali''!
Benfika se poigrava i ove sezone sa rivalima u Primeiri. Nova žrtva u subotu uveče bio je Belenenseš kojeg su Orlovi na Luž stadionu pregazili sa 5:0 u meču trećeg kola nacionalnog šampionata.

Sve osim ovako ubedljive pobede bi predstavljalo iznenađenje, a fudbalerima Benfike nije bilo teško da ispune očekivanja.

Posebno raspoožen za igru bio je Žonas. Iskusni, 33-godišnji brazilski napadač upisao je het-trik, a čak dva gola postigao je u samom finišu - 90. i četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U strelce su se večeras još upisali i Salvio i Haris Seferović.

Srpski reprezentativci Ljubomir Fejsa i Andrija Živković nisu igrali zbog povreda. 

Kako je samo moćan Sporting! Kako vreme prolazi Sporting izgleda sve bolje, a protivnici mogu samo da budu statisti i da gledaju kako ih lisabonski Lavovi melju za ručak. Posle Aveša i Setubala, najgore je prošla Viktorija Gimaraeš, pošto je na svom terenu pretrpela izuzetno težak poraz - 0:5!

Žezusova dobitna kombinacija, gotovo kao u popularnoj igri čuvenog kviza „Slagalica“, glasila je - Fernandeš, Dost, Dost, Fernandeš! I za kraj Adrijen Silva. S tim da je potpuni fokus bio na Bruna Fernandeša sa dva dalekometna projektila, dok je Bas Dost nastavio strašan golgeterski niz iz prošle sezone i sa nova dva hica upozorio sve protivnike da bi mogli da prođu još lošije nego što je to bio slučaj s Gimaraešom.

Dok je Dost „gruvao“ rutinski, Fernandeš je svoju sreću probao sa velikih udaljenosti i nije pogrešio. Već u 3. minutu raspalio je sa bezmalo 25 metara i umalo pogodio pauka u uglu. 

Taman kada je domaćin pomislio da bi mogao da se oporavi od Fernandešovogstrahovitog udarca, usledio je bum-bum Basa Dosta u roku od samo tri minuta, posle čega je bilo jasno šta se Vitoriji sprema. 

A kada je Dost odradio svoje, Fernandeš je još jednom podsetio golmana Vitorije da je prisutan na terenu i više nego raspoložen da ponovo „zategne praćku“. Nije se libio, uradio je to tačno u 60. minutu i umalo zapalio mrežu! Odbrana, a ni golman Silva, nisu tu mogli nešto preterano da urade.

A onda je na scenu stupio Adrijen Silva koji je svojom malom magijom u finišu utakmice aktivirao petardu za definitivnih 5:0.

PORTUGALIJA 1

Petak:

Rio Ave - Portimonense 2:0 (0:0)
/Bareto 50, Guedeš 67/

Subota:

Tondela - Eštoril 2:3 (0:2)
/Tomane 50, Eli 62 - Bruno 13ag, Alano 27, 48/

Gimaraeš - Sporting Lisabon 0:5 (0:3)
/Fernandeš 3, 59, Dost 21, 24, Silva 85/

Benfika - Belenenseš 5:0 (3:0)
/Žonas 2, 90, 90+4, Salvio 28, Seferović 33/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar