RUS: CSKA opasno štuca! Lokosi ''šamarali'' Spartak!

Ural se specijalizovao za remije - Dinga ponovo ni na klupi! Zenit bi mogao da odmakne na već šest bodova.  Moskva ovako nešto nije videla! Preokret, crveni, sedam plus - Lokosi se vratili iz mrtvih protiv šampiona! Lokomotiva gubila sa 2:0 posle prvog poluvremena, na kraju na krilima Manuela Fernandeša stigla do trijumfa od 4:3.  Fibel i Anži „popili“ šest od Rubina! Katastrofa tima iz Mahačkale.

Fudbal 20.08.2017 | 10:45
RUS: CSKA opasno štuca! Lokosi ''šamarali'' Spartak!
Spartak mu je skinuo krunu prošle godine, a kako je CSKA krenuo u novoj sezoni ni ove neće uspeti da se vrati na krov Rusije. Armejci su u sedmom kolu Premijer lige osvojili samo bod na gostovanju kod Urala u Jekaterinburgu izborivši mršavih 0:0.

Koliko su Moskovljani u stvari bili loši najbolje govori podatak da smo prvu pravu priliku videli tek u 57. minutu i to pred golom gostujućeg tima. Juri Bavin je šutirao, a Igor Akinfejev spasio CSKA.  Uzvratili su Armejci u 61. minutu preko Vitora Vasina, koji je glavom tukao posle kornera, ali je svoj trenutak slave imao i golman Urala Jaroslav Godzjur.

A kad smo već kod domaćih fudbalera, treba reći da ni ovaj put, kao ni u prošlom kolu, Dominik Dinga nije bio ni na klupi Urala. Iz nama nepoznatih razloga. Ali zato nam je poznato da bi Crvena zvezda rado Uralu “ukrala“ bivšeg štopera Vojvodine.

Bilo kako, peti uzastopni remi za Ural, koji se specijalizovao za utakmice bez pobednika. CSKA ima više bodova, ali i više razloga za nezadovoljstvo jer su klupske ambicije značajno veće. Međutim, Zenit bi mogao da mu se u slučaju nedeljne pobede u Permu odmakne na u ovom trenutku velikih šest bodova razlike.

Kakva ludnica u moskovskom derbiju! A na kraju se raduje Lokomotiva, koja je kao gost pobedila Spartak sa 4:3 iako je gubila sa 2:0 posle prvog poluvremena!

Dugo nismo videli ovako dobar fudbal u duelu pomenutih moskovskih rivala, a posle sedmog kola Lokosi su ponovo u vrhu. Sa druge strane, Spartak je definitivno u krizi i moraće Masimo Karera nešto da menja.

Šest minuta pre kraja utakmice veliki povratak Lokomotive iz mrtvih zaokružio je Aleksandr Kolomejcev. Spartak je tada definitivno pao na kolena. Bomba Manuela Fernandeša u 90. minutu za konačan rezultat bio je samo potvrda toga.

A skoro celo prvo poluvreme Spartak je imao sve u svojim rukama, stvari su delovale gotovo idilično. Denis Glušakov je u 30. minutu doveo domaćina do prednosti na Oktritije areni, a 13 minuta kasnije prednost je duplirao Luiz Adrijano. Oba puta asistirao je Kvinsi Promes.

I onda u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena verovatno trenutak odluke - drugi žuti karton i isključenje zaradio je Aleksandr Samedov i to zato što je pokušao da simulira penal!

Šta se desilo u svlačionici na poluvremenu, nije poznato. Ali, definitivno je upalilo za Lokomotivu. Najpre je Dmitri Barinov u 48. minutu smanjio zaostatak i ulio nadu navijačima gostiju. A 10 minuta kasnije imali su razlog za novo slavlje, pošto je izjednačio Mirančuk. Kreator oba gola bio je sjajni Manuel Fernandeš. A onda je usledila pomenuta paklena završnica.  

Marko Petković presedeo je ceo meč na klupi Spartaka, dok je Nemanja Pejčinović odigrao svih 90 i kusur minuta za Lokomotivu.

Kada stari iskusni trenerski vuk Kurban Berdijev složi ekipu, teško da neko može da je zaustavi. A njegov Rubin večeras je kod kuće pregazio Anži sa 6:0 u utakmici sedmog kola ruske Premijer lige.

Domaćin je ravnomerno rasporedio golove, po tri u oba poluvremena, a odbrana Anžiju, u kojoj je bio i Tomas Fibel, nije znala šta ju je snašlo.

Dvostruki strelac za Rubin bio je brazilski napadač Žonatas, a po jedan pogodak postigli su Gokdeniz Karadeniz, Elmir Nabiulin, Jan Mvila i Lestijen. 

Ruku na srce, Rubin je imao sjajnu realizaciju, jer je sedam puta šutnuo u okvir gola i samo jednom je promašio.

Premijer liga, sedmo kolo:

Petak
Tosno - SKA 0:0

Subota

Ural - CSKA 0:0

Spartak - Lokomotiva 3:4(2:0)
/Glušakov 30, Adrijano 43, Promes 90+2 - Barinov 48, Mirančuk 68, Kolomejcev 84, Fernandeš 90+1/

Rubin - Anži 6:0 (3:0)
/Žonatas 4, 31, Karadeniz 15, Nabiulin 62, M'Vila 85, Lestijen 87/ 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar