PL BiH: Dva penala, jedan gol, Krupi tri boda! Želji derbi sa Sarajevom!

Krupa iskoristila jedanaesterac, Čelik svoj nije - 1:0.  "Rat", kartonijada, Želji sarajevski derbi! Veliki sarajevski derbi, 112. po redu, donio je mnogo uzbuđenja, grubu igru u prvom poluvremenu, dva crvena kartona i dva penala, a nakon iscrpljujuće borbe "deset na deset", slavio je Željezničar golom Zajka Zebe.

Fudbal 20.08.2017 | 09:30
PL BiH: Dva penala, jedan gol, Krupi tri boda! Želji derbi sa Sarajevom!
Fudbaleri Krupe golom Zorana Milutinovića iz jedanaesterca u 80. minutu, savladali su zenički Čelik minimalnim rezultatom u prvom meču petog kola Premijer lige BiH.

KRUPA - ČELIK 1:0 (0:0)

Početni pritisak na otvaranju utakmice igrači Krupe nisu uspjeli da materijalizuju, pa su gosti, kako je vrijeme odmicalo, uspjeli da stignu do terenske ravnoteže. Najbolju priliku Krupljani su imali u finišu prvog poluvremena, kada je Emrah Hasanhodžić uspio da izbije loptu sa gol-linije nakon udarca Nevresa Fejzića.

I početak nastavka susreta protekao je u terenskoj inicijativi domaćih, a onda su gosti u 60. minutu propustili kolosalnu šansu za vođstvo. 

Kapiten Krupe Aleksandar Vukotić srušio je u svom kaznenom prostoru Aldina Šišića, sudija Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva dosudio je jedanaesterac za goste, ali novajlija u redovima Čelika Aidin Mahmutović nije imao sreće. Uzdrmao je stativu.

Kazna je uslijedila deset minuta prije kraja utakmice, takođe sa "bijele tačke". Ovaj put dosuđena je najstroža kazna za domaće, a precizan sa 11 metara bio je Zoran Milutinović.

Fudbaleri Krupe i Čelika u prošloj sezoni odigrali su dva meča. U Krupi na Vrbasu nije bilo pobjednika, ali ni golova, dok je tim Slobodana Starčevića slavio 2:1 na "Bilinom polju".

KRUPA: Fejzić, Makitan, Jašarević, Koljić (65. Barić), Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Milanović (90. Ilić), Fajić, Marjanović (65. Savić). Trener: Slobodan Starčević.

ČELIK: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Kouadio, Kadrić, Mehić, Šabanović (88. Šehić), Šišić, Ćemalović, Mahmutović, Duraković. Trener: Kemal Hafizović.

Fudbaleri Željezničara savladali su kao gosti Sarajevo minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke na "Koševu" postigao je kapiten "plavih" Zajko Zeba u petom minutu iz jedanaesterca.

Duel ljutih rivala donio je mnogo uzbuđenja, brojne varnice na terenu u prvom poluvremenu, ali se u nastavku sve stišalo.

SARAJEVO - ŽELJEZNIČAR 0:1 (0:1)

Trenutak odluke viđen je već na početku susreta.

Defanzivac Sarajeva Perica Ivetić skrivio je jedanaesterac, tako što je kao posljednji igrač odbrane srušio Gorana Zakarića, a sudija Tomislav Čuić pokazao mu je direktan crveni karton.

Odgovornost je preuzeo kapiten Željezničara Zajko Zeba i pogodio za 0:1.

Malo ko na "Koševu" mogao je pomisliti da će ovo biti konačan rezultat velikog sarajevskog derbija, ali se do kraja mreže nisu tresle.

Ali, uzbuđenja nije nedostajalo.

Obje ekipe u meč su ušle poprilično ratoborno, pa je arbitar iz Tomislavgrada kartonima smirivao strasti. Gosti nisu dugo imali igrački suficit, s obzirom da je u 37. minutu zbog dva žuta kartona "pod tuš" ranije morao i Sinan Ramović.

Sarajevo je pokušavalo doći do izjednačenja, a najbliže tome bilo je u 56. minutu.

Golman Željezničara Vedran Kjosevski bio je neoprezan, faulirao Nedima Hadžića, ali je uspio da se iskupi za grešku tako što je odbranio šut sa 11 metara Amaru Rahmanoviću.

Već u narednom napadu, Željezničar je mogao riješiti meč, ali Zakarić je pogodio stativu.

Do kraja susreta bilježimo još jednu odličnu priliku za Sarajevo, koju u gol nije uspio da pretvori iskusni Mersudin Ahmetović, pa je ostalo 0:1.

Velika pobjeda Željezničaru je donijela vrh tabele, dok "bordo" tim nikako da dođe do igre i rezultata. Nakon pet odigranih kola, Sarajevo ima svega četiri boda i nalazi se pri dnu premijerligaške tabele.

SARAJEVO: Pavlović, Ivetić, Hodžić, Novaković, Mihojević, Stanojević, Sarić, Rahmanović (71. Velkoski), Hebibović (52. Hadžić), Kuzmanović, Ahmetović. Trener: Senad Repuh.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kajkut, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić (62. Zec), Zajmović, Zeba (78. Šabanadžović), Osmanković (31. Graovac). Trener: Admir Adžem.

PREMIJER LIGA BiH - 5. KOLO:

Krupa - Čelik 1:0 (0:0)
/Milutinović 80 penl/

Sarajevo - Željezničar 0:1 (0:1)
/Zeba 5 pen/

U nedjelju:

Radnik - GOŠK (17:00)
Borac - Vitez (20:00)
Široki Brijeg - Mladost (20:00)
Sloboda - Zrinjski (20:00)

TABELA: 10, Željezničar (+1) 12, Mladost Zrinjski 9, Radnik 7, Široki Brijeg 6, Borac 6, Krupa (+1) 6, GOŠK 6, Sarajevo (+1) 4, Sloboda 4, Čelik (+1) 3, Vitez 1.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar