PL: Tadić strijelac, Milivojević tragičar! Poraz Arsenala!

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić postigao je gol za Sautempton u pobedi, 3:2, ovog kluba nad Vest Hemom u drugom kolu Premijer lige.  Došao u sredu - u subotu pobedio Arsenal! Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti još jedna sezona Arsenala u kojoj beleže promenljive rezultate iz vikenda u vikend.

Fudbal 20.08.2017 | 08:45
PL: Tadić strijelac, Milivojević tragičar! Poraz Arsenala!
Milivojević poklonio pobedu Liverpulu, gol Tadića! Fudbaleri Liverpula upisali prvu pobedu u Premijer ligi, dok je Sautempton sa "kreča" tukao Vest Hem.

Sa druge strane, Liverpul je pobedio Kristal Palas sa 1:0, a tragičar prilikom gola Sadija Manea bio je Luka Milivojević koji je pogrešio blizu svog gola.

Kada je reč o Tadiću, krilo Sautemptona je u 38. minutu postigao gol iz penala.

"Sveci" su do prednosti došli u 11. minutu kada je Manolo Gabijadini na asistenciju Nejtana Redmonda zatresao mrežu. 

Preko Tadića su duplirali saldo, ali je usledio hladan tuš u 45. minutu kada je Ćićarito postigao gol. Isti igrač upisao se na semafor u 74. minutu i činilo se da će to biti konačan rezultat. 

Ipak u nadoknadi vremena usledio je novi penal za Sautempton, a sada ga je realizovao Čarli Ostin koji tako donosi sva tri boda "Svrakama". 

Vortford je slavio u gostima protiv Bormuta sa 2:0, a oba gola postigli su u drugom poluvremenu, prvo Čarlinson u 73. minutu, pa potom Kapu u 86. 

Vest Brom se probudio do drugog mesta na tabeli, pošto je ostvario drugu pobedu u isto toliko mečeva. Sada su kao gosti bili bolji od Barnlija, a jedini pogodak na meču postigo je Robson Kanu. 

Trijumf je ostvario i Lester koji je pred svojom publikom sa 2:0 slavio protiv Brajtona.

Ne naročito kvalitetan meč, ali sa dosta šansi, gledali smo na "Enfildu" između Kristal Palasa i Liverpula, a na kraju ga je rešila jedna greška...

Luka Milivojević je bio neoprezan u 73. minutu, čudno se odbila lopta od njega kada je hteo da je izbaci iz svog kaznenog prostora, pa je stigla do Sadija Manea koji je rutinskom realizacijom doneo svom timu prvu pobedu u ovoj sezoni.

Šteta za srpskog reprezentativca koji je pre toga odigrao veoma dobar meč, ali već sada se vidi da mu ne odgovara sistem Franka de Bura, kao što jeste Sema Alerdajsa.

Liverpul se verovatno u finišu meča setio kako je u prošlom kolu u nadoknadi prosuo bodove protiv Votforda, ali umesto panike oni su bili ti koji su stvarali šanse...

Redom su Salah, Solanke i Vajnaldum pretili, ali je Vejn Henesi uspeo da ostane na jednom primljenom golu, ali njegov Kristal Palas i dalje čeka prve bodove u sezoni.

LIVERPUL - KRISTAL PALAS 1:0 (0:0)

Sautempton je uspeo da prokocka prednost od dva gola razlike dok je imao i igrača više od Vest Hema, koji je ostao na desetorici nakon "laktanja" Marka Arnautovića, koju su im doneli Manolo Gabijadini u 11. i Dušan Tadić u 38. minutu iz penala.

Tada je na scenu stupio Havijer Ernandez "Čičarito" i u svom stilu postigao nova dva gola u Premijer ligi, nakon odbitaka Frejzera Forstera u 45. i 74. minutu.

Pobedu su ipak upisali u nadoknadi vremena (3:2), opet sa penala, koji je ovoga puta precizno izveo Čarli Ostin, iako je na terenu bio i srpski reprezentativac.

Minimalan trijumf ostvario je Vest Bromvič golom Hala Robsona-Kanua protiv "zvezda prošlog kola" Barnlija (1:0), dok su nešto ubedljivije trijumfe upisali Votford protiv Bornmuta (2:0) pogocima Ričarlisona i Kapua, odnosno Lester protiv Brajtona (2:0) uz rani gol Okazakija, i kasniju potvrdu golom novajlije Megvajera u 54. minutu.

Stouk i Arsenal grešili su i grešili u prvom poluvremenu meča na "Bet365 stadionu", ali i pored toga ulazili u prilike, da bi tek u prvoj ozbiljnijoj akciji nastavka utakmice viđen i pogodak koji je odlučio pobednika ovog duela završenog rezultatom 1:0 za crveno-bele.

Bila je to lepa akcija pomalo zaboravljenog Saida Berahina i njegovog novog saigrača Hesea Rodrigeza koju je španski fudbaler završio odmerenim udarcem u dalji ugao...

Zanimljivo je da je Hese u Stouku tek od srede, kada je dogovorena njegova pozajmica iz Pari sen Žermena, a već u subotu je uspeo da postigne prvi gol za klub, i to protiv Arsenala, za prve bodove tima Marka Hjuza.

Arsen Venger je morao da menja, pa je po običaju na teren poslao "dežurnog rezervistu" Olivijea Žirua koji je odmah počeo da učestvuje u igri i doprinosi, ali ne i da postigne gol, što je uspelo za rukom njegovom sunarodniku i partneru iz napada Aleksandru Lakazetu, ali je taj pogodak poništen nakon signalizacije pomoćnog sudije.

Igrao se 72. minut kada je lopta stigla do Lakazeta, on ju je refleksno "zakucao" u mrežu, ali je golmanu Batlendu bio bliži "za petu" od Rajana Šoukrosa.

Čini se, opravdano, iako je sve to bilo veoma blizu i pitanje da li bi i VAR pomogao.

Pokušao je Arsenal i sa Volkotom i Ivobijem, praktično je ostao samo sa Aronom Ramzijem na sredini terena, što nije dalo naročitog efekta na igru njegovog tima koji je danas igrao previše nervozno i nije uspeo da kontroliše tempo meča iako su imali čak 80% loptu u svojim nogama.

PREMIJER LIGA 2. KOLO REZULTATI:

Svonsi - Mančester junajted 0:4 (0:1)
/Baji 45, Lukaku 80, Pogba 82, Marsijal 84/

Bornmut - Votford 0:2 (0:0)
/Ričarlison 73, Kapu 86/

Lester - Brajton 2:0 (1:0)
/Okazaki 1, Megvajr 54/

Sautempton - Vest Hem 3:2 (2:1)
/Gabijadini 11, Tadić 38p, Ostin 90+1p - Čičarito 45, 74/

Barnli - VBA 0:1 (0:0)
/Robson-Kanu 71/

Liverpul - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Mane 73/

Stouk - Arsenal 1:0 (0:0)
/Hese 47/

u nedelju:

Hadersfild - Njukasl (14.30)
Totenhem - Čelsi (17.00)

u ponedeljak:

Mančester siti - Everton (21.00)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar