BL: Dortmund ubjedljiv, Subotić na klupi... Puče Red Bul!

Ekipa Dortmunda pobedila je u gostima Volfsburg sa 3:0 u prvom kolu Bundeslige.  Šalke dominantno protiv Lajpciga! Ekipa Šalkea pobedila je Lajpcig na svom stadionu sa 2:0, u prvom kolu Bundeslige.  Dortmund zbrisao Vukove! Sećate li se kada je HSV bio četvrti?! Sjajan početak sezone u Bundesligi, nijedna utakmica bez golova. Ljudi, vratio se Šalke! Velikan iz Gelzenkirhena spustio Lajpcig na zemlju - 2:0 (1:0).

Fudbal 20.08.2017 | 08:15
BL: Dortmund ubjedljiv, Subotić na klupi... Puče Red Bul!
Borusija moćna na startu! Borusija Dortmund odlično počela novu sezonu u Bundesligi. Pobjeda u gostima protiv Volfsburga 3:0.

Izabranici Petera Boša za pet minuta su postigli dva gola i tako najavili pobedu na startu nemačkog šampionata.

Prvo je u 22. minutu Kristijan Pulišić na asistenciju Gecea postigao gol, dok je odmah u 27. Marka Bartra duplirao prednost – asistent Gonzalo Kastro.

Do poluvremena nije bilo promena na semaforu pa se na predah otišlo sa rezultatom 2:0 za Dortmund. 

U nastavku Pulišić je uspeo da upiše i asistenciju, dok je konačan rezultat u 60. minutu postavio Pjer Emerik Obamejang. Neven Subotić presedeo je utkamicu na klupi Borusije. 

Pobedu na startu šampionata ostvario je i Hamburg koji je golom u osmom minutu Nikolaja Milera došao do tri boda. Srpski reprezentaticac Miloš Kostić odigrao je 61. minutu kada ga je zamenio Valdšmit. 

Ubedljiva je bila i Herta, koja je pred domaćom publikom savladala Štutgart sa 2:0. Dvostruki strelac na meču bio je Metju Leki koji je tresao mrežu golmana u 46. i 62. minutu. 

Hofenhajm je minimalnim rezultatom pobedio Verder, dok je isto tako Hanover na gostovanju Majncu slavio sa 1:0.

Uraganski start Borusije u Volfzburgu. Od prvog minuta nove sezone Milioneri su pokazali Bajernu da će ga izazvati u borbi za titulu, a sjajnom partijom protiv Vukova i trijumfom od 3:0, ekipa holandskog stručnjaka Petera Boša je već danas zasela na čelo bundesligaške tabele.

Sve je izgledalo bajkovito za navijače Borusije ovog popodneva u grotlu Vukova. Pulišić i Bartra su za pet minuta sredinom prvog dela doneli svom timu lepih dva gola prednosti, a posebno prelep je bio pogodak španskog defanzivca iskosa sa leve strane u stilu najvećih majstora.

Tačku na meč stavio je (a ko bi drugi) najbolji strelac prošle sezone Pjer-Emerik Obamejan posle sjajne akcije i asistencije danas možda najboljeg u timu Borusije Kristijana Pulišića, pa se može reći da već sada Borusijina mašinerija radi bez greške na početku sezone.

Ono što mnoge ljubitelje Borusije može da raduje je podatak da je Mario Gece bio starer danas u redovima gostiju i da se polako vraća u prepoznatljivu formu.

Uspešan start sezone imala je i Herta koja je u Berlinu pred svojom publikom u drugom poluvremenu slomila otpor Štutgarta - 2:0 (0:0). Nije povratnik u Bundesligu ništa danas mogao protiv Stare dame koju je probudio Australijanac Metju Leki golovima u 46. i 62. minutu, kojima je potvrdio da će biti veliko pojačanje za tim Pala Dardaija.

I navijači Hamburgera treba da zapamte današnji dan, pošto se ne dešava često da se nađu u gornjem delu tabele, konkretno na deobi četvrtog mesta. Ali, minimalna pobeda nad Augzburgom (1:0) koju im je golom omogućio Nikolaj Miler vratila je (bar na kratko) osmehe na lica ljubitelja Dinosaurusa. Zanimljivo, heroj pobede je uspeo i da se povredi prilikom proslave gola, pa je izašao iz igre, ali je tim Filipa Kostića (Srbin odigrao solidnih 60 minuta) do kraja meča sačuvao stečenu prednost.

Hofenhajm je ovog popodneva trenirao za revanš Lige šampiona sa Liverpulom, ali je i sa kombinovanim timom savladao Verder u zanimljivom okršaju - 1:0. Za pogodak odluke pobrinuo se Andrej Kramarić u 85. minutu pa tim Julijana Nagelsmana raspoložen ide na Enfild.

Iznenađenje dana napravio je novajlija u Bundesligi Hanover koji je kao gost savladao Majnc sa 1:0 pogotkom Austrijanca Martina Harnika u 73. minutu. Eto, od starta problema za Majnc koji je prošle sezone jedva ostao u ligi.

Vicešampion iz prošle sezone, ekipa Lajpciga, poražena je već u prvom kolu Bundes lige od Šalkea( (2:0) golovima Nabila Bentaleba iz penala i Jevhena Konopljanke u nastavku. Zanimljivo je da je Lajpcig prvi poraz u sezoni 2016/17 zabeležio tek u decembru kada ih je u 14. kolu pobedio Hamburger.

Strelci su bili Nabil Bentaleb u 43. iz penala i Jevgen Konopljanka u 73. minutu.

Lajpcig je tako poražen posle odličnih igara u prošloj sezoni, u kojoj je bio drugi u nemačkom prvenstvu i ove će igrati Ligu šampiona.

Možda je prošle sezone Lajpcig bio iznenađenje u Bundesligi, ali će ove morati puleni Ralfa Hansenhutla da shvate da ih nijedan rival neće štedeti i da će mnogo teže osvajati bodove, samim tim biti i u vrhu tabele.

Večeras su Bikovi dobili strašnu lekciju od Šalkea u Gelzenkirhenu gde su 90 minuta samo muljali loptu, tražili put do mreže neverovatno dobrog Ralfa Fermana, ali bez ikakvog uspeha. Sjajno je novi trener Šalkea Domeniko Tedesko spremio taktiku, iako mu je tek 31. godina, kao mator je pripremio utakmicu, a sjajnim trčanjem svojih pulena ubio je sve najopasnije fudbalere rivala, i na kraju proslavio vredan trijumf od 2:0.

Nema šta, odluka poveriti nekadašnjem treneru Auea tim koji ima kvalitet, ali ne i organizaciju, pokazao se kao pun pogodak. Šalke je na drugom zvaničnom meču sačuvao mrežu, odbrana u kojoj je naš Matija Nastasić bio besprekoran, odradila je sjajan posao, a na kontre, što je Šalekova prepoznatljiva igra, bili su nezaustavljivi.

Posle prve prave kontre, Umpamekano je oborio Argentinca Di Santa, a Nabil Bentaleb sa bele tačke doneo prednost domaćinu u finišu prvog poluvremena, a tačku na meč posle još bolje kontre stavio Jevhen Konopljanka u 73. minutu na pas novajlije Arita.

I upravo je Ukrajinac najveći dobitak Šalkea. Prošle sezone odigrao je jedva 15 utakmica, a ovog leta na pripremema Tedesko je probudio zver u njemu. Dokaz da je nekad dosta u fudbalu i do trenera ne samo do sreće, a nama ostaje da sa zadovoljstvom konstatujemo da se Šalke vratio.

I lepo je videti ga opet da pobeđuje!

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Hofenhajm - Verder 1:0 (0:0)

/Kramarić 84/

Herta – Štutgart 2:0 (0:0)

/Leki 46, 62/

HSV – Augzburg 1:0 (1:0)

/Miler 8/

Majnc – Hanover 0:1 (0:0)

/Harnik 72/

Volfzburg - Borusija Dortmund 0:3 (0:2)

/Pulišić 22, Bartra 27, Obamejang 62/

Šalke - Lajpcig 2:0 (1:0)

/ Bentalep 43, Konopljanka 73/

U nedelju:

Frajburg - Ajntraht (15:30)

Borusija Menhengladbah - Keln (18:00)

U petak: 

Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen 3:1 (2:0)

/Zile 9, Toliso 18, Levandovski 52 pen - Mehmedi 65/

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar