PL: Kakav početak sezone za Junajted - 8:0!

Protivnici nisu bili iz redova "elitnih", ali Junajted nakon dva kola ima šest bodova i gol-razliku 8:0, dok je prošle sezone u ovo vreme "štucao" protiv istih rivala.  MOĆ! Tri puta za četiri minuta - Mančester kao nekad! Junajted opet efikasan i opet bez primljenog gola, na Libertiju nastradao Svonsi - 4:0.

Fudbal 19.08.2017 | 15:30
PL: Kakav početak sezone za Junajted - 8:0!
U prvih deset minuta fudbala na "Liberti" stadionu videli smo dve pogođene prečke i delovalo je da će duel Svonsija i Junajteda biti veoma efikasan, što se na kraju potvrdilo kao tačno!

Nakon što su Džordan Aju i Fil Džons "tresli" okvir gola, usledio je mirniji period koji je prekinuo Erik Baji pogotkom u nadoknadi prvog poluvremena, da bi pobedu u finišu meča potvrdili Romelu Lukaku, Pol Pogba i Antoni Marsijala, uz briljantnu igru Henrika Mkhitarjana.

SVONSI - MANČESTER JUNAJTED 0:4 (0:1)

Ključni pogodak dao je svakako defanzivac iz Obale Slonovače koji je nakon udarca Pola Pogbe, prečke i odbrane Lukaša Fabijanskog, on "zakucao" u mrežu i omogućio svom timu da u nastavak meča uđe opuštenije.

Pokušavao je Svonsi da dođe do gola, ali ništa nije mogao kada je Junajted "ubacio u šestu brzinu" od 80. do 84. minuta kada je "potopio labudove".

Prvo je Romeluu Lukakuu nakon prodora Pola Pogbe, i njegovog posrtanja, loptu u prostor "gurnuo" Henrik Mkhitarjan, što je ovaj rutinski rešio, da bi samo minut po kretanju sa centra Jermen odlično asistirao i Pogbi, a ovaj je lobovao Lukaša Fabijanskog za treći gol. Nije se mnogo čekalo ni na četvrti pogodak, kada je rezervista Antoni Marsijal šutirao odlično nakon pomeranja u desnu stranu, sada nakon asistencije njegovog zemljaka, doskoro najskupljeg igrača sveta.

Ovom pobedom Junajted će gotovo sasvim sigurno zadržati prvo mesto na tabeli i nakon što se kompletira drugo kolo pošto imaju šest bodova i gol razliku 8:0!

Rano je za ocene. Nezahvalno za poređenja sa ser Aleksom Fergusonom, ali veliki klub kakav je Mančetser junajted uvek traži sve i odmah. A ako je suditi na osnovu prikazanog u uvodna dva kola mogla bi ovo da bude sezona u kome će se na Old Trafordu začuti šampionska zvona posle pet godina.

Crveni đavoli deluju moćno. Razigrano. Efikasno. Čak i pametnije nego u prethodnom prvenstvu, pa na početku ovog funkcionišu i odbrana i napad. Defanziva je bez problema izdržala ono malo naleta Vest Hema na premijeri, danas jedino bila ugrožena kad je Andre Aju pogodio prečku, mada suštinski nijednom David de Heanije bio ne velikim isukušenjima, dok se ofanziva postarala da pristalicama slavnog kluba podari još jednu partiju o kojoj će se naširoko govoriti do sledeće runde - 4:0 i protiv Svonsija na Libertiju.

PREMIJER LIGA, drugo kolo:

Svonsi - Mančester junajted 0:4 (0:1)
/Baji 45, Lukaku 80, Pogba 82, Marsijal 84/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar