BL: OVO je pravi Bajern!

Tim Karla Anćelotija na premijeri pokazao zašto će opet biti glavni kandidat za titulu prvaka Nemačke - šestu uzastopnu.  Ne troše mnogo zato što ne moraju: Bajern moćan na startu Bundeslige! Prvenci Zulea i Tolisoa, naravno pogodio i Levandovski! Bajer se ipak nije obrukao.

Fudbal 18.08.2017 | 23:26
BL: OVO je pravi Bajern!
Početak lova na Bajern nije bio uspešan!

Odbranu titule, koju je osvajao svake godine, počev od 2013, tim Karla Anćelotija započeo je očekivano - trijumfom. Ceh za blede partije Bavaraca tokom pripremnog ciklusa platio je Bajer Leverkuzen.

Na startu nove, 55. bundesligaške sezone: BAJERN - BAJER 3:1 (2:0)!

Hofenhajmov tandem iz prošle sezone, Sebastijan Rudi - Niklas Zile, proradio je već nakon devet minuta u novom dresu i Bavarcima donio prednost. Rudi je centrirao iz slobodnog udarca, a Zile glavom postigao prvenac za 1:0.

Da uvodni meč nove sezone protekne u znaku debitanata, pobrinuo se Korentin Toliso samo devet minuta kasnije.

Doskorašnji igrač Liona je nakon gužve u šesnaestercu "apotekara" drugi put zatresao mrežu Bernda Lena.

Najskuplji Francuz u istoriji nemačkog fudbalau 23. minutu je mogao da povisi na 3:0, ali se nakon sjajne akcije domaćih isprečila stativa.

Novi trener Bajera, nekadašnji golgeter Borusije Dortmund Hajko Herlih imao je najteži mogući debi, a već nakon dvadesetak minuta se moglo naslutiti da neće biti uspešan.

Neverovatan pljusak sručio se u finišu prvog poluvremena na "Alijanc arenu", pa je start drugog dela prolongiran za petnaestak minuta. Nešto duža pauza nije rashladila Bavarce, koji su ponovo u ranoj fazi poluvremena stigli do pogotka.

Već u prvom meču Bundes lige na scenu je stupila nova tehnologija - VAR!

Čarls Aranguiz u 52. minutu je povukao za rame Roberta Levandovskog, sudija Tobijas Štiler nije video prekršaj, ali je nakon konsultacije sa video tehnologijom ipak pokazao na "belu tačku".

Prošle sezone najbolji strelac Bajerna samouvereno je izveo jedanaesterac i pogodio za 3:0.

Bavarci su se zadovoljili sa tri pogotka i u nastavku odigrali nešto opreznije.

Ambiciozni gosti pokušali su da se vrate u meč, stvorili su nekoliko dobrih prilika, a uspeli su i da ublaže poraz i to pravim evrogolom, koji je postigao Admir Mehmedi, za konačnih 3:1.

Isprsio se Bajer koliko je mogao. Ali na Alijanc areni prostor za šepurenje nije baš velik. Osim ako ne igraš u dresu Bajerna. Onda je nebo granica. I nema to veze sa tim koliko će Bavarci potrošiti para u prelaznom roku. Pedantni Nemci ne vole da se razbacuju. Vole da budu ekonomični. Da pronađu jeftino, a kvalitetno. I izgleda da su ponovo uspeli. Aktuelni šampion Nemačke trijumfalno je otvorio novu sezonu pošto je u Minhenu zgromio goste iz Leverkuzena rezultatom 3:1.

Moglo je naravno da bude i mnogo više, pošto se, kao i već toliko godina iza nas, najveći deo utakmice odbijao ispred kaznenog prostora Bajernovog protivnika. Pritom, kad igra Bajern nema drame. Bavarci daju na vreme. Ovaj put to su učinila baš letnja pojačanja.Niklas Zule je načeo Aspirindžije, da bi već u 19. minutu Korentin Toliso - sa cenom od 41.000.000 evra najskuplje pojačanje u istoriji Bajerna - duplirao prednost domaćeg tima.

Tek da se ne sekiraju domaći navijači.

I onda je, kako to već Nemci bole, počeo da se igra fudbal. Šansa čas tamo, čas vamo. Kapa dole i za Aspirindžije, jer za tango je potrebno dvoje, a gosti iz Leverkuzena nisu se libili da zaplešu. Nažalost po njih, to često nije baš mudro protiv Bajerna. Pa je i treća lopta u mreži završila u onoj Bajerovoj. Neće biti srećni u Leverkuzenu, jer je taj penal za Bajern sviran posle pomoći video tehnologije. Bilo je očigledno da je Čarls Aranguizrukom povlačio Roberta Levandovskog.

Bilo je očigledno i da će - još pre no što je uhvatio zalet - Levandovski pretvoriti taj penal u 3:0. Tako je i bilo, pa je praktično utakmica završena u tom 52. minutu. Barem kada je u pitanju bila dilema oko konačnih ishoda. Ako je uopšte i postojala.

Bajer se ipak potrudio da u završnici potvrdi da je tim koji voli da se nadmeće. OdličniJulijan Brant - a i on se dugo pominje kao već kaparisano Bajernovo pojačanje za neka naredna vremena - ostavio je loptu do Admira Mehmedija, a on raspalio kao iz topa. Lopta je liznula prečku i gosti su stigli do utešnog gola.

Možda su mogli do još kojeg. Da ugroze Bajernovu prednost već nisu.

PAROVI 1. KOLA:

Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen 3:1 (2:0)
/Zile 9, Toliso 18, Levandovski 52p - Mehmedi 65/

u subotu:

Hofenhajm - Verder 15.30
Herta - Štutgart
HSV - Augzburg
Majnc - Hanover
Volfsburg - Borusija Dortmund
Šalke - Lajpcig 18.30

u nedelju:

Frajburg - Ajntraht 15.30
Borusija Menhengladbah - Keln 18.00

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar