EP do 16: Crnogorci rastužili ''Orliće'', s Hrvatima za bronzu!

Kadetska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva pošto je u polufinalu poražena od domaćina, selekcije Crne Gore – 73:66.  

Košarka 18.08.2017 | 23:14
EP do 16: Crnogorci rastužili ''Orliće'', s Hrvatima za bronzu!
"Orlići" bez finala EP u Podgorici! Reprezentacija Srbije do 16 godina izgubila polufinalni meč od nadahnutog domaćina, nošenog podrškom sa punih tribina.

Izabranici Slobodana Klipe od samog starta meča vodili su žestoku bitku u prepunoj hali u Podgorici.

Srpski kadeti odigrali su najlošiji meč na šampionatu, podbacili u šutu, a pre svega u skok igri, što je motivisani rival znao da iskoristi i dođe do prednosti od 14 poena razlike u 30. minutu.

Usledio je sjajan finiš našeg mladog tima koji nije bio dovoljan da se ubalaži poraz, ali ne i da se napravi veliki preokret: Crna Gora – Srbija 73:66 (20:21, 18:10, 22:15, 13:20).

Protivnik reprezentacije Srbije u borbi za treće mesto i bronzanu medalju u subotu od 18.15 časova biće selekcija Hrvatske koja je u prvom polufinalnom duelu izgubila od Francuske – 83:60.

Ogromnu važnost meča, vrelu atmosferu na tribinama i pritisak na startu duela nešto lakše je prebrodio domaći tim koji je u četvrtom minutu poveo sa 9:4. Srpski reprezentatvci su brzo uhvatili ritam i preko borbenog Nemanje Popovića preokrenuli rezultat u svoju korist do kraja prve četvrtine – 21:20. Vodila je Srbija i 25:22 u 12. minutu, ali je Stefan Vlahović inicirao seriju „Đetića“ od 7:0 i primorao našeg selektora Klipu da zatraži tajm-aut.

Šut ni u nastavku susreta uopšte nije služio srpske kadete. Izgubljena je kontrola skoka što je rival iskoristio i posle trojke Bojana Tomaševića poveo sa 38:27. Ipak, u samom finišu prvog poluvremena razigfrao se Đorđe Pažin i smanjio zaostatak našeg mladog tima – 38:31.

Zaigrali su srpski reprezentativci nešto bolje na početku drugog poluvremena i preko tandema Aleksandr Langović – Stevana Karapandžić uspeli da uhvate priključak – 43:39. Međutim, crnogorski tim je imao spreman odgovor i preko Jovana Kljajića i Stefana Vlahovića do kraja treće četvrtine napravio odlučujuću seriju 17:7 za rekordno vođstvo – 60:46

. Iako se činilo da je utakmica je već tada bila rešena, naš mladi tim se nije predavao i uspeo je da smanji na 69:65 na 48 sekundi pre kraja. Ipak, bilo je to sve što su naš mladi košarkaši uspeli da urade, jer je domaća selekcija uspela da uspešno privede meč kraju i sačuva pobedu – 73:66.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar