Srbija se kockala, ali ipak dobila Poljsku!

Reprezentacija Srbije pobedila je Poljsku sa 85:78 na pripremnom turniru "Superkup" koji je igran u Hamburgu.  Centri obećavaju, Lučić je prva puška Orlova - upucani nemirni Poljaci! Reprezentacija Srbije pobedom startovala na pripremnom turniru u Nemačkoj pred Evropsko prvenstvo - 85:78.

Košarka 18.08.2017 | 23:07
Srbija se kockala, ali ipak dobila Poljsku!
Izabranici Aleksandra Đorđevića savladali su Poljake teže nego što je bilo ko očekivao, pošto se čini da su naši košarkaši olako pristupili utkamici.

"Orlovi" su ceo meč bili u prednosti, ali su uvek dali nadu šansu rivalu da se vrati. U završnici preko Ponitke protivnik je uspeo da smanji samo na -1, 79:78.

Ipak, koševima Štimca i Bogdanovića Srbija je slomila Poljsku i tako došla do pobede na startu turnira u Hamburgu.

Prvu utakmicu na turniru odigrali suNemačka i Rusija koji je selekcija domaćina dobila sa 79:76.

U sastavu Srbije ponovo nije bilo Miloša Teodosića, dok su standardno odsustvovali zbog povreda Nemanja Nedović i Marko Simonović.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Vladimir Lučić sa 22 poena, dok su ga pratili Boban Marjanović sa 12 i Ognjen Kuzmić sa 10 poena.

Kod gostiju, bolji od ostalih bio je Mateuž Ponitka sa 22 poena, a jedino su ga ispratili Ej Džej Sloter sa 11 i Pržemek Karnovski sa 10 poena.

Srbija nastavlja u pobedničkom ritmu u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo. Orlovi su u svom prvom meču Superkupa koji se organizuje u nemačkom gradu Hamburgu savladali reprezentaciju Poljske rezultatom 85:78.

Bilo je neizvesno do samog kraja kada je prvo Vladimir Štimac dao važne poene sa penala, da bi Bogdan Bogdanović odbranom i kontrom odveo naš tim do pobede.

Može se reći da je ovo bio dobar izazov za naše reprezentativce, nije igrao Miloš Teodosić, kao ni Miroslav Raduljica koji neće putovati na prvenstvo (kao i Simonović,Nedović neizvestan), ali su Orlovi uspeli da na iskustvo savladaju šuterski opasnog protivnika.

Za taj poduhvat treba pohvaliti Vladimira Lučića koji je sa 22 poena bio najbolji i najfikasniji u našem timu. Nastavio je da pruža odlične partije u nacionalnom dresu. Kao i centri na koje je pala odgovornost posle događaja sa Raduljicom.

A, nije sve bilo sjajno u našoj igri na samom startu. Poljaci su malo bolje započeli meč. Dobro su šutirali za tri poena preko igrača Iberostara Ponitke, a i bilo je jasno da su ušli jako motivisano s obzirom da su znali ko im je sa druge strane terena.

Orlovi su malo imali problema sa organizacijom igre, ali sve je postalo mnogo lakše kada je u igru ušao Bogdan Bogdanović, pa su igrači Aleksandra Đorđevića došli do rezultatske ravnoteže u prvoj četvrtini (15:15).

Bilo je jasno da naš tim ima širi sastav, ali i da Miloš Teodosić nedostaje. Baš je u pojedinim momentima bilo vidljivo da nedostaje ona njegova magija i povezivanje pozicija tima. Poljaci su se previše oslanjali na šut iz daljine, a Bogdanović je odskakao kvalitetom i protivnik nije imao rešenje za njegovu igru, pogotovo ulaze gde je pogađao i sa leve i sa desne strane.

U svim dosadašnjim pripremnim utakmicama druga četvrtina se pokazala kao pravo oružje Srbije. Tako je bilo i sada. Zategla se odbrana (Lazić), počeli kontranapadi (Birčević),  Gudurić je dao trojku, Bobi Marjanović je pogodio koševe iz reketa, Lučić je bio jako raspoložen i to je odmah ličilo na ono standardno mlevenje rivala ritmom.

Upravo je ta dobra odbrana i nadmoć u unutrašnjoj igri bila prevaga u kojoj Poljska nije mogla da se nosi sa Orlovima koji su, utisak je, odigrali koliko je bilo potrebno u nastavku i održavali prednost na sigurnoj cifri sve do poslednjeg minuta kada su na iskustvo prelomili meč.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je pomenuti Vladimir Lučić, dok se kod Poljaka istakao mladi Ponitka sa 22 data poena. Zaista selektora Đorđevića može da raduje igra njegvog pulena iz Bajerna. Kao i centarske linije Kuzmić (10p, 7sk) -Marjanović (12p) - Štimac (7p).

Srbija sutra igra svoj drugi meč na turniru, a protivnik će biti Rusija koja je danas poražena od domaćina Nemačke.

REZULTATI

Nemačka - Rusija 79:76 (19:21, 20:20, 17:19, 23:16)
/Šreder 28 - Voroncevič 22/

POLJSKA - SRBIJA 78:85 (19:25, 18:18, 21:21, 20:21)

POLJSKA: Lampe, Sokolovski, Cel 3, Sloter 11, Kulig 10, Zamojski 2, Ponitka 22, Vačinski 7, Košarek 6, Mazurčak, Gjelo 5, Karnovski 10, Grušecki 2, Hričanjuk

SRBIJA: Mačvan 8, Bogdanović 8, Kalinić 4, Lučić 22, Milosavljević 2, Birčević 4, Štimac 7, Lazić, Micić 2, Gudurić 3, Jović 3, Kuzmić 10p, 7sk, Marjanović 12

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar