Vujošević iz bolnice o bolovima, gangreni, BiH...

"Teško mi je i zbog bolova i zato što neću biti s momcima koje sam toliko zavoleo", rekao je Vujošević, koji je prethodne večeri hitno prevezen iz Bratislave u Beograd na tretman hiperbaričnom komorom.

Košarka 18.08.2017 | 20:30
Vujošević iz bolnice o bolovima, gangreni, BiH...
Duška Vujoševića u ovom trenutku više boli što neće sutra biti u Jermeniji, gde će selekcija koju je dugo pripremao i vodio u dosadašnjem burnom toku kvalifikacija za Mundobasket, igrati presudnu utakmicu na tom putu.

Ipak, svestan je legendarni košarkaški trener šta je u ovom i svakom drugom trenutku prioritet – zdravlje.

"Teško mi je i zbog bolova i zato što neću biti sa momcima koje sam toliko zavoleo, stvorio odnos i koji su toliko talentovani", rekao je Vujošević za "Blic" dan nakon što je regionom odjeknula vest sa portala KS BiH u kojoj se javnost obaveštava da je "selektor prevezen u Beograd zbog pogoršanog zdravstvenog stanja".

Problemi za Vujoševića, koji se dugo bori sa šećerom, počeli su po dolasku u Bratislavu gde su "zmajevi" u sredu pobedili Slovačku i od naredne utakmice sa Jermenijom napravili – odlučujuću.

"Još po dolasku u Bratislavu osetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici nisam više mogao da stojim, nego sam veći deo presedeo. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom", rekao je Vujošević i dodao:

"Ispitivanja su pokazala, da je uz bolove, taj deo počeo da modri, ali i da nema tromba. Lekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Zariću koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću ulazim u tretman".

Kao i uvek kada je on u pitanju, bez obzira što su mu lekari više puta savetovali da se kloni stresa koji podrazumeva njegov poziv, priču o sopstvenom zdravstvenom stanju završio je – sportom.

"Hvala ljudima iz KSS BiH. Dani su mi i za redovnu dijalizu, ali mi je najteže što nisam sa momcima koji imaju talenta i karaktera. Od Muse sa kojim sam izgradio odličan odnos pa do svih ostalih. Verujem u njih i ako Jermeni umesto jednog, imaju tri Amerikanca sa njihovim pasošem", rekao je Vujošević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Afrika

18.08.2017 18:57

Svako dobro i brz oporavak.

ODGOVORITE