Asensio u Arsenalu? U PSŽ-u? Ma, nema šanse...

Dok mladi fudbaler Real Madrida "ne učvrsti" ugovor, u Arsenalu se nadaju da mogu da ga dovedu za "samo" 80 miliona evra.  "PSŽ? Ne, hvala, igram za najbolji klub na svetu"! Mladi španski krilni napadač Marko Asensio, koji blista u dresu madridskog Reala, izjavio je da ga ne interesuje nijedan drugi klub, pa čak ni Pari Sen Žermen.

Fudbal 21.08.2017 | 09:15
Asensio u Arsenalu? U PSŽ-u? Ma, nema šanse...
"Pari Sen Žermen? Ne, hvala. Već igram za najbolji klub na svetu i dok sam živ biću zahvalan Realu što je izabrao bas mene i pružio mi šansu", izjavio je Asensio.

Marko je sa dva spektakularna gola doprineo osvajanju Superkupa Španije protiv Barselone i na taj način upotpunio istorijski niz, pošto je uspeo da se upiše u listu strelacana debiju u svim takmičenjima – Primera, Kup kralja, Superkup Evrope, Superkup Španije i Liga šampiona.

Asensio je rođen na Palma de Maljorci, gde je i počeo karijeru, a potom je na preporuku Rafaela Nadala stigao u Real.

Prvo je odigrao po sezonu na pozajmici u matičnom timu i Espanjolu, a od prošle sezone je jedan od najvećih aduta trenera Zinedina Zidana.

Prošao je sve mlađe selekcije, a već je odigrao i tri utakmice za A reprezentaciju Španije.



Marko Asensio nije buduća, on je definitivno nova zvezda Real Madrida i svetskog fudbala.

Dvedesetjednogodišnji fudbaler "eksplodirao" je prošle sezone, a još bolje je krenuo u novoj, postigavši dva gola za Real protiv Barselone u Superkupu Španije.

Bili su to i najlepši momenati utakmica na Kamp Nou i Bernabeu...



Sjajne partije Asensija probudile se interesovanje Arsenala za momka sa Majorke. A kao tračak nade za "tobdžije" spominje se to što Real i Asensio još nisu postigli dogovor oko novog ugovora i povećanja obeštećenja na 350.000 miliona evra.

U slučaju da Arsen Venger krene u ovom trenutku po fudbalera Reala, on bi mogao da ga dobije za "samo" 80 miliona.

ALI...

Veliko pre svega jer je pitanje koliko Marko Asensio želi da napusti Real i na prvom mestu, koliko Real Madrid želi da pusti fudbalera koji je svima što je do sada pokazao najavio da je u pitanju fudbaler za najveća dela.

Ogroman potencijal!

"Kraljevski klub" je 2014. doveo Asensija iz Majorke za 3,9 miliona evra, ali je i svestan da bi zarada koju bi ostvario u ovom trenutku prodajom fudbalera Arsenalu, ipak, bila manja od dobiti koju igrač može Realu da donese u narednom periodu.

Asensio je pre tri godine potpisao šestogodišnji ugovor sa Realom i obe strane smatraju da je vreme da se on promeni, odnosno produži i finansijski učini boljim za ofanzivnog krilnog fudbalera.

Inalče, Dnevnik "As" tvrdi da uskoro neće postojati igrač Reala sa izlaznom klauzulom manjom od pola milijarde evra i da će to biti odgovor Florentina Pereza na najnovije trendove u svetskom fudbalu.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar