LE: Dodatni problem za Zvezdu pred revanš!

Le Talek ne igra u revanšu sa Krasnodarom! Treći žuti karton za Francuza u ovim kvalifikacijama.  Na zvezdašima je da procene da li je ovo dobra ili loša vest za njihov klub posle svega što je Francuz prikazao u Rusiji.

Fudbal 18.08.2017 | 08:15
LE: Dodatni problem za Zvezdu pred revanš!
Branko Jovičić povređen, Damijen Le Talek suspendovan, trenerVladan Milojević na mukama. Jer posle letnjeg pojačanja iz Amkara ostao je i bez drugog zadnjeg veznog. Le Talek je u prvom meču sa Krasnodarom u plej ofu za Ligu Evrope zaradio treći žuti karton u ovim kvalifikacijama, pa neće moći da pomogne saigračima u revanšu sa ruskim timom.

Prvi žuti karton Francuz je dobio u 95. minutu pobede nad Irtišem od 2:0, zatim je u trijumfu istim rezultatom nad Spartom izdržao do 65, da bi u Krasnodaru odolevao do 55. minuta.

Milojevićeve opcije na mestu zadnjeg veznog: Nenad Milijaš, Uroš Račić i Marko Gobeljić.

Fudbaleri Crvene zvezde, srećom nagrađeni za hrabru igru u trenucima kada je sve ličilo na Ren, Ajndhoven ili Sankt Peterburg, vratili su iz Krasnodara dobar rezultat za revanš u Beogradu, a tu utakmicu najlošiji akter prvog meča gledaće sa tribina.

Francuski internacionalac Damijan Le Talek, koji je odlukom trenera crveno-belih Vladana Milojevića prekomandovan sa pozicije štopera (nazad) u vezni red da pokuša da odmeni teško povređenog Branka Jovičića, zaradio je u Rusiji treći žuti karton u tekućim kvalifikacijama za Ligu Evrope i eliminisao sebe iz predstojećih 90 (možda i više) minuta do konačne odluke o tome ko će se na jesen nadigravati u evropskoj konkurenciji.

Le Talek, koji je tokom cele utakmice bio spor, neaktivan i loše postavljen, burno je reagovao na jednu odluku glavnog sudije Gediminas Mažeike iz Litvanije i naterao ga da ga javno opomene, iako je znao da mu preti suspenzija i da su pozicije na kojima nastupa deficitarne.

Upravo jedna takva povreda, Jovičićeva, dovela je trenera Milojevića u dilemu da li da proba sa Francuzom u veznom redu ili da ga ostavi u poslednjoj liniji odbrane, ali je Le Talekova kretnja i potom reakcija kod trećeg Krasnodarovog gola dovela zvezdaše u dilemu oko toga da li je on uopšte trebalo da igra prvi od dva najvažnija meča Crvene zvezde ove sezone.

Kod kornera Krasnodara u 66. minutu, koji je rutinski, volej udarcem postigao Sergej Petrov, Le Talek je prvo krenuo za jednim igračem u zelenom, potom se predomislio i počeo da prati centaršut, a kada se Petrov namestio na šut - Zvezdin internacionalac sklonio se da ga lopta ne pogodi umesto da pokuša da izblokira ruskog vezistu i pomogne golmanu Milanu Borjanu koji je u tom periodu utakmice bio na pravoj vetrometini.

S obzirom na sve što smo od Le Taleka videli u Rusiji, pitanje je da li će ova suspenzija biti veliki hendikep za Milojevića pred revanš na, pretpostavljamo, rasprodatom Stadion "Rajko Mitić" u Beogradu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar