LE: Dinamo jedva do 1:1 protiv Skenderbega! Vardar je LUD!

Ekipa Dinamo Zagreba odigrala je 1:1 pred domaćom publikom protiv Skenderbega u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.  Dinamo se spasio bruke u 90+5! Ivanićev gol nedovoljan za BATE, Apolon srušio Mitjiland! Takođe u nadoknadi.  Taj ludi, ludi Vardar: Barseđan napravio Škrtela na budalu, Fenerov debakl u Skoplju! Junačke role Stojiljkovića i Prijovića! I preokreti Brage i PAOK-a!

Fudbal 17.08.2017 | 22:00
LE: Dinamo jedva do 1:1 protiv Skenderbega! Vardar je LUD!
Hrvatski klub izvukao je remi, pošto je 90+5 minutu Anđelo Enrikes postigao izjednačujući gol.

Gosti su do prednosti došli u 37. minutu kada je Liridon Lafiti poslao loptu iza mreže golmana albanskog kluba.

Kada je reč o ostalim utakmica Apolon je pred svojim navijačima pobedio Mitjiland sa 3:2, dok su Bate i Aleksandrija remizirali 1:1.

Od 19.00 igrala je i Crvena zvezda koja je hrabrom igrom izdržala donekle u Krasnodaru, pošto je poražena sa 3:2.

Revanš mečevi igraju se za nedelju dana.

Maksimir očima nije mogao da veruje. Rijeka mu je uzela titulu, a Skenderbeg umalo ono malo dostojanstva koje je Dinamu preostalo. Ali na kraju su se Modri spasili. Barem do revanša za sedam dana. Pogodak Anhela Enrikeza u petom minutu sudijske nadoknade doneo je Zagrepčanima 1:1 u susretu sa predstavnikom Albanije, timom koji su svi želeli za protivnika u plej ofu za plasman u Ligu Evrope.

Ispostavilo se, međutim, da Skenderbeg nije baš nekakva banda fudbalera sakupljena sa ulice. Dugo su zagrebački Modri rumeneli. Umalo su doživeli veliku sramotu.  Previše su opušteno ušli u meč, valjda podsvesno uvereni da su toliko bolji da se pobeda ne dovodi u pitanju, a to je najgore što jedan fudbalski tim može da uradi.

Imali su domaći sreće u 10. minutu kada je gostima zbog nepostojećeg ofsajda poništen čist gol, ali spasa nije bilo u 37. Enis Gavazaj, 22-godišnje krilo rođeno u Prizrenu, navukao je na sebe dvojicu protivničkih defanzivaca, a potom loptu doturio do Liridona Latifija, poreklom iz Prištine, koji je iz drugog pokušaja uspeo da matira nemoćnogDominika Livakovića. Ostavili su ga saigrači samog kao glinenog goluba na strelištu.

Tek u nastavku je Dinamo krenuo da igra i napada, ali je Skenderbeg znao šta mu je tada činiti. Bunker pa šta bude. Odolevao je sve do petog minuta sudijske nadoknade kada su Modri “na o-ruk” uspeli da umuvaju loptu iza leđa protivničkog odbrana. Na sporan način, pošto je prilikom centaršuta jedan igrač Dinama bio u očiglednom ofsajdu. Istina, nije on dotakao loptu u nastavku akcije, ali jeste skočio na nju i nesumnjivo uticao na igru.

Bilo kako, sudijska se nije čula, gol je osta, pa će Skenderbeg na domaće terenu morati da “zatraži pravdu”.

Iznenađenje i u Borisovu - ukrajinska Oleksandrija izvukla je remi od 1:1 na gostovanju kod BATE-a, iako je bivši fudbaler Vojvodine Mirko Ivanić veoma lepim pogotkom u osmom minutu utakmice nagovestio da će Belorusi lako završiti posao.

Zaista je to bio fin gol.

Gosti se ipak nisu predavali, pa su preko Jevgena Banade već u 19. minutu stigli do izjednačenja i na kraju se neporaženi vratili kući. Ali ako je odbijanje Oleksandrije da se pomiri sa porazom za pohvalu šta tek reći za danski Mitjiland, koji je u Larnaki dva puta jurio gol prednosti  pre no što je poklekao posle pogotka 21-godišnjeg Joanisa Pitasa u prvom minutu sudijske nadoknade.

Inače, dvostruki strelac za Mitjiland bio je Aleksandar Serlot.

Kopenhagen ga je zaustavio na putu ka Ligi šampiona, ali osladilo se Vardaru da divlja po Evropi. U prvom meču plej ofa za Ligu Evrope šampion Makedonije je mimo svih prognoza uspeo da savlada i veliki Fenerbahče, pošto je Tigran Barseđan u 20. minutu utakmice najavio veliko slavlje na stadionu Filip Drugi, a autogolMehmeta Topala razgalio skopsku publiku - 2:0 na debiju Čedomira Janevskog na kluši makedonskog tima.

Prvo minijatura 23-godišnjeg Jermena, koji je učinio da čuveni Martin Škrtel izgleda kao amaterski fudbaler. U punom trku samo mu je sklonio loptu, promenio smer i Slovaka poslao “po burek”. Potom mirna egzekucija za eksploziju radosti u Skoplju.

Uplašili su se domači možda u 89. minutu kada je lider ekipe Boban Grčarov isključen, ali samo da bi u sudijskoj nadoknadi Mehmet Topal napravio neverovatnu grešku i glavom lobovao Idisa Kamenog za čudesnih 2:0 u Skoplju.

Slutilo je na iznenađenje i na Islandu, ali je Hafnarfjodur uprkos inicijalnom vođstvu morao da prihvati da je Braga kvalitetniji tim. Paulinjo je anulirao fenomenalan pogodakHaldora Orija Bjernsona da bi u Braginog junaka na kraju izrastao naš Nikola Stojiljković, koji je u 79. minutu pogodio za potpuni preokret gostiju.

Franserđo je mirno sačekao povremenog srpskog reprezentativca i gurnuo mu loptu na stranu, a Stojiljković je u maniru rasnog golgetera prebacio golmana domaće ekipe za konačnih 2:1.

Maltene preslikano veče imao je i Stojiljkovićev naslednik u taboru Orlova Aleksandar Prijović. Njegov PAOK je prvi poklekao u sudaru sa švedskim Estersundom u Solunu, ali samo da bi Leo Matos poravnao rezultat, a Prijović sa dva komada doneo Grcima uverljivu pobedu.

Đalma je probio po desnom krilu i centrirao na peterac, a Prijović se odlično snašao i iz vrlo nezgodne situacije preciznim udarcem savršeno gađao u bliži ugao. A da zaokruži inače dobar utisak postarao se u 87. minutu kada je sa kreča pogodio za 3:1 i miran revanš PAOK-a u Švedskoj.

PRVI MEČEVI PLEJ OFA ZA LIGU EVROPE:

Sreda:

Utreht – Zenit 1:0 (0:0)
/Labijad 76/

Četvrtak:

Apolon – Midtjiland 3:2 (1:1)
/Kirijaku 15, Žander 70, Pitas 91 - Serlot 38, 74/

BATE Borisov – Oleksandrija 1:1 (1:1)
/Ivanić 8 - Banada 19/

Dinamo Zagreb – Skenderbeg 1:1 (0:1)
/Enrikez 95 - Latifi 27/

Krasnodar – Crvena zvezda 3:2 (1:0)
/Ignjatjev 20, Klaesen 46, Petrov 66 - Srnić 57, Pešić 71/

Hafnarfjordur – Braga 1:2 (1:0)
/Bjernson 40 - Paulinjo 62, Stojiljković 79/

Vardar – Fenerbahče 2:0 (1:0)
/Barseđan 20, Topal 92ag/

PAOK – Estersund 3:1 (1:1)
/Leo Matos 38, Prijović 77, 87pen - Nuri 21/

20.15: Plzenj - AEK Larnaka
20.30: Altah - Makabi Tel Aviv
20.30: Ludogorec – Suduva
20.30: Panatinaikos – Bilbao
20.45: Milan – Škendija
20.45: Ajaks – Rozenborg
20.45: Klub Briž – AEK
20.45: Domžale – Marselj
20.45: Vitorul – Salcburg
20.45: Legija – Šerif
20.45: Osijek – Austrija
21.00: Partizan – Videoton
21.05: Everton – Hajduk
21.30: Maritimo - Dinamo Kijev

Izvor: Mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar