Požar ugrožava porodične kuće

U poslijepodnevnim časovima južno od Mostara buknuli su požari koji su veoma brzo ugrozili porodične domove na području Malog polja. Na terenu su brojne vatrogasne jedinice kojima pomažu i mještani, javlja Anadolija.

Bosna i Hercegovina 17.08.2017 | 21:38
Požar ugrožava porodične kuće
Gori brdo Hum, vatra se širi na području sela Malo polje na području prema vrelu Bunice. Posebno su ugroženi zaseoci Bijelići, Tucakovići i Durkići, a borbu s vatrenom stihijom na licu mjesta zabilježila je ekipa agencije Anadolija.



Vatra se primakla na dvadesetak metara od porodičnih kuća Bjelić, gase je brojne vatrogasne ekipe zajedno s mještanima uz naprtnjače i motore za navodnjavanje.



Gori brdo Hum prema Vranjevićima. Inače mještani tih sela svake godine imaju problema s požarima. Ekipa je na terenu zatekla sedam vatrogasnih vozila, petnaestak vatrogasaca i brojne mještane kako se bore s vatrenom stihijom.

Teška je situacija u selu Gubavica.



Treći požar aktivan je na putu prema Vranjevićima, jugoistočno od Blagaja. Cijeli južni dio Mostara je u dimu.



Kiša je počela padati i trebala bi olakšati posao vatrogascima i mještanima ugroženih naselja, koji od vatrenog plamena brane svoje domove. 

Izvor: Anadolija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kiki

17.08.2017 20:18

Pa sto iz Srbije ne dodju kanaderi..gdje su tu te specijalne veze???

ODGOVORITE
Name

re

17.08.2017 22:34

Nema ih sa Federacijom. Jasno?

Name

T

17.08.2017 20:36

TEZAK TEREN,VELIKI PROSTOR, TESKO LJUDIMA,A OD KISE NISTA.IMA LI IKO ZIV OD TIH BEZBJEDNOSNIH SLIZBI DA HAPSI TE LUDAKE STO PALE I ZATVORI, OVO ODE DA NIKO NE ZAUSTAVI DO PRENJA

ODGOVORITE
Name

Re

18.08.2017 15:41

Gori federacija