LE: Hrabra Zvezda će u Beogradu tražiti grupnu fazu!

Crvena zvezda poražena je od Krasnodara u Rusiji u prvom meču poslednje, plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope – 3:2 (1:0).  Ćeraće se Zvezda još sa Krasnodarom, goreće Marakana! Srnić i Pešić skinuli glavu sa panja ispred ''pobesnelog'' Ristića! Crveno-beli odigrali muški i poslali poruku da će prštati za sedam dana u revanšu.

Fudbal 17.08.2017 | 21:10
LE: Hrabra Zvezda će u Beogradu tražiti grupnu fazu!
Ekipa Vladana Milojevića odigrala je hrabro, još jednom pokazavši da se ne predaje pošto je dva puta uspela da smanji prednost domaćeg sastava, ali ostaje žal zbog dva olako primljena pogotka, kao i nekoliko propuštenih prilika na drugoj strani.

Krasnodar je poveo u 20. minutu preko Ivana Ignatijeva, Zvezda propustila šansu da uzvrati do poluvremena, da bi drugi deo igre otvorila na najgori mogući način – golom iz prve akcije.

Ovoga puta je Viktor Klaeson kaznio kasni blok Dušana Anđelkovića, ali je gost imao ekspresan odgovor. Slavoljub Srnić nastavio je golgetersku seriju snažnim udarcem sa distance u 57. minutu, međutim – nedugo zatim domaćin je ponovo imao dva gola viška.

Sergej Petrov u 66. minutu ostaje neobjašnjivo sam posle kornera i hvata divan volej za 3:1. Ali, Milojević vuče pravi potez u istom minutu, šalje na teren Nemanju Milića i Aleksandra Pešića, da bi prvi samo pet minuta kasnije asistirao drugom za povratak drame pred 25.000 gledalaca.

Usledio je snažan pritisak Rusa do kraja, prednjačio je raspoloženi Mihailo Ristić, koji je pre mesec i po dana upravo iz Zvezde stigao u Krasnodar, ali je odbrana srpskog vicešampiona uspela da izdrži i zadrži veoma aktivan rezultat pred revanš na krcatoj Marakani.

Revanš je na programu za sedam dana od 21 čas.

Zvezda je skinula glavu sa ruskog panja i izbegla egzekuciju koju je trebalo da izvrši dete kluba prodato ovog leta baš rivalu u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope. Izdanak čuvene klase Mihailo Ristić igrao je ubedljivo najbolju utakmicu karijere, smrtonosnom levicom smoždio sistem Vladana Milojevića i uterivao strah u kosti bivšim saigračima... Uspeo je da postigne i gol mladi reprezentativac Srbije, ali ga je iz mreže izvadila litvanska sudijska trojka! Dovoljno da dopuni opasnu ludu utakmicu, histerično drugo poluvreme tokom kojeg je srpski vicešampion vaskrsnuo! I u Beograd poneo dozvoljeni minus - 3:2 u Krasnodaru.

Sa jedne strane navijači Crvene zvezde mogu da budu zadovoljni, sa druge... Propušutena je šansa da se iskažnjavaju previše ofanzivni izleti čete Igora Šalimova. Ta stegnutost, neki iracionalni strah koštao je Crvenu zvezdu mnogo boljeg rezultata. Posebno, jer je napadački naš tim delovao vrlo, vrlo potentno. Videli smo sjaj Nemanje Radonjića, golove Srnića i rezerviste Pešića, kolosalnu šansu Boaćija... Sa druge strane krateri izazvani izostancima Branka Jovičića i Milana Rodića otvarali su livade pismenim legionarima iz Rusa. Još kada se tome doda da Milan Borjan nije imao dan, crveno-beli mogu da budu zadovoljni što su primili samo tri gola.

Ćeraće se Zvezda još sa Krasnodarom, ali biće vraški teško. To je tim koji ima fizičku moć i tehničku potkovanost... Ali neka gori Marakana zbog odličnog rezultata i odlukeVladana Milojevića da rizikuje sa Aleksandrom Pešićem i igrom sa dva špica.

Na škrge! Tako je disao Zvezdin tim dobrih 20 minuta u ljušturi Krasnodarovog super modernog zdanja! Zvučni i trodimenzijonalni efekti kao personifikacija bogatstva napeli su do gornjih granica tehničke sposobnosti motivisanih domaćina. Nije Krasnodar držao lekcije srpskom vicešampionu u tom periodu, ali je demonstrirao ono što su svi znali - vrlo dobru, gotovo odličnu pas igru.

Zvezda naterana da se brani je ostavljala kvadrat praznog prostora ili jednog usamljenog igrača. Bilo ih je dvojica posebno inspirisanih. Brazilac Vanderson kao da je uzeo pelcer od prezimenjaka iz Ludogoreca koji je prošle sezone urnisao crveno-bele, a Mihailo Ristić je igrao jednu od najboljih utakmica života. Kao da je bivšim trenerima želeo da stavi do znanja da su pogrešili odlukom da ga u matičnom klubu prekomanduju na poziciju levog beka.

Srpsko-brazilska kombinacija nosila je bivolje rogove koji stoje u grbu Krasnodara! Ništa nije slutilo na dobro, crveno-beli su bili skučeni na 20 metara, ali pogodak Ignjatijevaskinuo je defanzivnu mrenu sa očiju izabranika Vladana Milojevića. Otresao je Zvezdu stega koji je posle 20 minuta počela da igra.

Teško je bilo uzeti loptu iz sefa Krasnodara, mnogo toga se u igri Crvene zvezde zasnivalo na pokušaje kontri, ali opet je nedostajala neka kockica. Radii su dobre stvariDonald, Kanga, Boaći, Srnić je odlično opalio u 23. minutu, Radonjić je uključio turbo motore u finišu, bilo je opasno i posle prekida... Kada se podvukla crta, bilo je jasno da Zvezda može da pipa i oseća Krasnodarove slabe strane.

Bila je to jedina dobra pouka prvog poluvremena, mada su brzo počeli da se prikazuju košmarne scene iz Sasuola. Već posle tridesetak sekundi drugog poluvremena Klason je postigao pogodak, a Mihailo Ristić je navodio loptu levicom kao da ima džojstik. Bila je to nestvarna partija, demonstracija Ristićeve sile... Ali postajala je protivteža na drugoj strani. Opet je Donald odigrao kapitenski, Radonjić je postao konstantniji... Promašena šansa Boaćija dala je krila igračima crveno-belih da još više jurnu... Videli smo sjajan šutSrnića i snalažljivost Pešića. Bilo je tu pozitivnih momenata, ali realno Krasnodar je zaslužio trijumf.

Neka gori Marakana za sedam dana.

KRASNODAR – CRVENA ZVEZDA 3:2 (1:0)
/Ignjatjev 20, Klaeson 46, Petrov 66 - Srnić 57/

Stadion: Krasnodar
Kapacitet: 34.291
Sudija: Gediminas Mažejka (Litvanija)

KRASNODAR (4-2-3-1): Sinicin – Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez – Ristić, Gazinski – Klaeson (od 78. Sulejmanov), Mamajev (od 70. Žuglev), Vanderson – Ignjatjev (od 66. Smolov)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Babić (od 70. Pešić), Anđelković (od 78. Gobeljić) – Le Talek, Donald – Srnić, Kanga, Radonjić (od 66. Milić) – Boaći.



Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar