Sinsi: Del Potro mjesecima ne može da veže 3 pobjede!

Hod po ATP trnju visokog Argentinca nastavljen je u Sinsinatiju gde ga je pobedio teniser s kojim je imao skor 5:0.

Tenis 17.08.2017 | 20:30
Sinsi: Del Potro mjesecima ne može da veže 3 pobjede!
Sezona bez trofeja, bez finala i sa samo dva niza od tri pobede za nepunih osam meseci nastavljena je ovog četvrtka uveče po našem vremenu novim porazom Huana Martina Del Potra.

Kriza forme i rezultata kod visokog Argentinca bila je toliko prisutna i u meču osmine finala Mastersa u Sinsinatiju, da je bugarski teniser (7) Grigor Dimitrov konačno uspeo da zabeleži pobedu u ovom rivalstvu posle pet poraza.

Dimitrov je bez ikakvih problema eliminisao popularnog Delpa - 6:3, 6:4, nakon što su ga ove sezone (pored Novaka Đokovića tri puta) pobeđivali i igrači poput Denisa Šapovalova, Ernestsa Gulbisa, Gastaa Elijaša, Rajana Harisona, itd.

Del Potro je više od dve pobede na istom turniru uspeo da ostvari u Delrej Biču, u februaru, gde ga je u polufinalu izbacio Miloš Raonić (izbacio je Kevina Andersona, Damira Džumhura i Sema Kverija) i na Mastersu u Rimu, gde je u četvrtfinalu izgubio od Đokovića (pre toga nadigrao je Keija Nišikorija, Kajla Edmunda i upravo Dimitrova).

Argentinac je 2009. senzacionalno osvojio US Open pobedom nad Rodžerom Federerom, ali je potom imao dve teške povrede i komplikovane operacije zglobova obe ruke, koje su - to je sa ove distance jasno - ostavile traga.

Od januara 2014. godine i trijumfa na ATP turniru u Sidneju, Del Potro je osvojio samo jedan ATP turnir - Stokholm prošle jeseni.

Vlasnik jedne gren slem titule i dalje nema trijumf na Masters nivou, gde ima tri poraza u finalima iz 2009. i 2013. godine.

Dimitrov će se u četvrtfinalu poslednjeg Masters turnira pred start US Opena sastati sa japanskim teniserom, Juičijem Sugitom, koji je u istom terminu, ali posle mnogo više neizvesnosti, napravio preokret u duelu sa mladim ruskim takmičarom Karenom Hačanovim - 6:7 (0:7), 6:3, 6:3.

Dimitrov je nadigrao Sugitu prošle sezone na kanadskom Mastersu, Rodžers kupu, turniru koji "naleže" pre Sinsinatija u ATP kalendaru i koji je pre četiri dana osvojio Federer (povukao se iz Sinsinatija potom).

Sugita ima 28 godina, prošle sezone prvi put se probio u Top 100, ove sezone osvojio je prvu ATP titulu (Antalija, Adrijan Manarino 6:1, 7:6), a prošle nedelje stigao je do 43. mesta na svetu što mu je najbolji plasman u karijeru.

Rezultati osmine finala:

(7) Grigor Dimitrov - Huan Martin Del Potro 6:3, 6:4

Juiči Sugita - Karen Hačanov 6:7 (0:7), 6:3, 6:3

Nikoloz Basilašvili - Džared Donaldson 4:6, 6:7

(11) Pablo Karenjo-Busta - David Ferer

(3) Dominik Tim - Adrijan Manarino

(14) Džon Izner - Franses Tijafoe

Nik Kirjos - Ivo Karlović

(1) Rafael Nadal - Adrijan Ramos

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar