Sebija zavadila Bakira i Fahru?

Eskalacija sukoba između lidera SDA Bakira Izetbegovića i SBB-a Fahrudina Radončića, nastala je zbog namjere Izetbegovićeve supruge Sebije da se kandiduje za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, piše ''Blic''.

Bosna i Hercegovina 17.08.2017 | 18:35
Sebija zavadila Bakira i Fahru?
Da je ambiciozna supruga sadašnjeg bošnjačkog člana Predsjedništva BiH glavni uzrok dramatičnog zaoštravanja odnosa između lidera dvije najveće bošnjačke stranke za ''Blic'' tvrde pojedini analitičari, ali i odlično obaviješteni izvori “Blica” iz vrha tih partija koji su insistirali na anonimnosti.

Sagovornici ''Blica'' iz SDA i SBB-a tako, između ostalog, tvrde da je višemjesečni otvoreni rat između Izetbegovića i Radončića buknuo nakon što je lider SBB, prema njihovim riječima, dobio provjerene informacije da će Sebija Izetbegović biti kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na izborima sljedeće godine.



''Nedugo nakon toga, Radončić je preko medija počeo sa žestokim napadima na aktuelnu direktorku UKC Sarajevo, koja bi, kako je procijenio, trebalo da mu predstavlja najopasnijeg protivnika u želji da se dočepa fotelje u Predsjedništvu BiH. Zaštitnički nastrojeni Bakir odmah je uzvratio udarac, plasirajući u javnost brojne optužbe na račun lidera SBB-a – od toga da je Radončić agent srpskih tajnih službi, pa sve do toga da šef SBB tvrdi da su Bošnjaci krivi za početak rata u BiH'', ističu sagovornici.

Inače, zanimljivo je da je lider SBB-a prije nekoliko dana skoro direktno potvrdio da njegov posljednji sukob sa Bakirom Izetbegovićem vuče korijene zbog Sebijine namjere da se kandiduje za člana Predsjedništva BiH.

''Izetbegović već mjesecima prljavo i nemoralno javno laže i želi u interesu predsjedničke kandidature svoje supruge Sebije ukaljati moju ličnost i veliki životni rezultat'', izjavio je Radončić za pojedine medije.



Politička analitičarka, Ivana Marić, za “Blic” kaže da se u sarajevskoj političkoj “čaršiji” već dugo priča o tome da će Sebija Izetbegović biti kandidat SDA za nasljednika njenog supruga u fotelji bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

''Zanimljivo je da Bakir Izetbegović u posljednje vrijeme, kada ga mediji pitaju o tome da li će Sebija biti kandidat, to više ne demantuje kao što je ranije radio, već kaže da će o tome odlučiti stranački organi'', kaže Marićeva.

Žestoki sukobi u SDA

Osim raspada koalicije s Radončićem, lidera SDA bi ambicije njegove supruge mogle skupo koštati i po pitanju očuvanja partijskog jedinstva.

Izvori ''Blica'' tvrde da je za tu kandidaturu zainteresovan i sadašnji predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, koji, rijema rečima sagovornika, uživa podršku značajnog dijela članstva u SDA.

Izvor: Blic

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Zoki

17.08.2017 16:56

Nezna se koje ludji,a ko opasniji dal Bakir ili ona njegova zmija.

ODGOVORITE
Name

Prase

17.08.2017 17:00

Kakva zajebancuja nek usvoje Dodika Ivanca i Covica pa da porodicno vladaju ista su sorta.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

17.08.2017 17:11

SDA treba ukinuti i zabraniti,jer je ona prva od 1992-ge sarađivala i dovodila teroriste u BiH poput radikalnih terorističkih organizacija kao što su:Al kaida i El mudžahedin i mnoge druge!Ko još normalan sarađuje sa teroristima u svetu,a da ne odgovara za to i još se time hvali?SDA je dovodila u BiH od 1992-1995 sve moguće islamističke radikalne teroriste kako bi pomoću njih isterala Srpski narod iz BiH i nije im ni to pomoglo jer je jedan običan tada pukovnik iz JNA Ratko Mladić sve to uspeo da spreči!SDA temelji svoju postojanost na saradnji sa teroristima i to je neoboriva činjenica, postoje i slike Alije sa teroristima džihada...

ODGOVORITE
Name

Rep

17.08.2017 18:27

Pa kako Dragutine.Pa zar Ratko Mladic nije u Hagu.A po tvom on junak price

Name

Joja

17.08.2017 18:45

Ratko je neshvaceni talenat.

Name

mm

17.08.2017 19:47

Evo opet mog horangutana ovaj put imas ❤️

Name

Mrcevci

17.08.2017 17:14

PA ZENE MOGU DA ZAVADE DVA OKA U GLAVI A DA NE ZAVADI VEC ZAVADJENE

ODGOVORITE
Name

Juka

17.08.2017 17:52

Tako bake, prvo babo, pa ti, onda, žena dva mandata, uto će biti sin. Da Bog da vam se sve vratilo šta radite od naroda. Pozdrav Tuzla

ODGOVORITE
Name

Babi

17.08.2017 18:22

Uništila je bolnicu Kbc u Sarajevu a ne BiH

Name

Kiki

17.08.2017 18:21

Dodik nek se kandiduje pobjedit ce je, svi Bosnjaci ce glasat za Dodika.Fahro nema sanse jer je se isprovaljivao. Dobro je Turkovic pricao za njega u toku sudjenja,sve je bio u pravu.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija .

18.08.2017 06:32

Ja boze svasta ma koce glasati vise nas Izedbegovici vode u propast dosta visr .

ODGOVORITE
Name

Auuuuuu

20.08.2017 15:04

Ja cu glasat pa sta.